התייעצות בעניין ארוח

michalgad1

New member
התייעצות בעניין ארוח

בשבת הקרובה תבוא אלי קבוצת נשים לשיעור ותקרובת. זה יהיה ב7.30 אז אני מקווה שרובן תהיינה חלביות כבר.
חשבתי להגיש
מרק תירס קר בכוסיות
תבשיל סלמון ואספרגוס
בואיקוס
ירקות חתוכים פלוס מיטבל
קיש ( בצל? בטטה? עגבניות? מה נראה לכן)
סלט ירקות פטה ואבטיח
בלונדיס פקאן
פאי פטל ושוקולד
ברואניז עם נוגט
חיתוכיות עוגה עם פרות
שתיה קלה וחמה

האם נראה לכן מספיק/ מוגזם ? להוסיף להוריד ?איזה קיש?
אשמח לתובנות, תודה מיכל.
 

חנהפ

Active member
לא הגזמת??

על המרק אפשר לוותר...שתיה קלה וזהו ולדעתי גם על תבשיל הסלמון...
 

shira1960

Active member
כמה נשים? מה מטרת המפגש?

מדובר על זמן שבין ארוחת צהריים לסעודה שלישית? או שזה אמור להיות סעודה שלישית? על פניו נראה לי הרבה אוכל אבל לא ברור לי במה מדובר. אם זה אמור להיות יורת בכיוון של ארוחה/ארוחה קלה, אז לדעתי להוריד את הקיש או בואיקוס (כלומר - צריך רק אחד מהם) ויש יותר מדי קינוחים - הייתי מגישה 2 מתוקים + מגש פירות. אם זה מפגש שמטרתו שיעור והאוכל הוא משני, אז הייתי מגשיה רק 2-3 מתוקים + מגש פירות ושתיה קרה/חמה.
 
גם לי נראה הרבה יותר מדי, אלא אם זה

מה שמקובל אצלכם.

הייתי מגישה finger food
2-3 דברים מלוחים
2 מתוקים

למשל בואיקוס, פשטידה חתוכה לריבועים קטנים ומוגשת במנז'טים (או קיש אבל קיש יותר בעייתי לחתוך ולהגיש כך) - אולי גוז'אר אפוי כפחזניות (רוצה מתכון?) או כפשטידה שתוגש כך.
אפשר גם ירקות חתוכים עם מטבל אבל לא הרבה מדי. או ירקות חתוכים + קוביות גבינה עם קיסמים.
ולא יותר משני מתוקים. מבין מה שהצעת, הייתי הולכת על בראוניס ועוגת פירות, חתוכים ומוגשים במנז'טים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
האם הגיע התאריך לשיעור לזכר אביך

ז"ל, או שאני מתבלבלת?
בכל מקרה, כמו הבנות, אם השיעור הוא העיקר, הייתי מוותרת על תבשיל הסלמון - הוא "אנטי-פינגרפוד" (אולי תצלי את האספרגוס ותגישי כך?) ועל פאי או הבראוניז (שני שוקולדיים וגם כך יש די והותר קינוחים).
בהצלחה!
 

michalgad1

New member
מדובר בשיעור לזכר אחותי ז״ל

עם השנים ראיתי שהבנות רוצות גם ממש אוכל ולא רק מתוק. אבל אוריד את הסלמון ופאי.
 
את את רוצה -דג -תכיני בקוביות

שניצל/שיפודי דג .

אפשר להשתמש בקוביות סלמון, או זהבון , קוביות דג- אפשר לשפד.
או בפילה דג ללא עצמות - למשל פילה מושט .

מכינים מרינדה שמכילה שום כתוש, מלח, פלפל, מעט רוטב סויה ,

אפשר גם לוותר על הסויה , להוסיף מעט צ'ילי גרוס ומעט מיץ לימון טרי

מערבבים את הקוביות דג בתוך המרינדה ושמים במקרר לפחות לשעתיים.

מכינים בקערות נפרדות - ביצה טרופה ופירורי לחם/פנקו/קמח מצה.
(לפסח למשל- משתמשים בקמח מצה, ולא משתמשים בסויה- אפשר להחליף לסילאן למשל..)
(למי שלא אוהב ביצה- אפשר לוותר)

טובלים את הדג בביצה ובפירורים
ומכינים בטיגון או אפיה בתנור או טוסטר אובן

גירסה לטיגון- מטגנים בשמן עמוק , מעבירים למסננת ואח"כ לנייר סופג .

גירסה לאפיה - יעני טיגון ללא טיגון - מניחים בתבנית ע"ג נייר אפיה
מרססים בתרסיס שמן או מברישים בשמן את הדג.

אופים בתנור חם - 180 מעלות עד להזהבה. אפשר להפוך.
לא להגזים בזמן האפייה שלא יתייבש.
 

אמרלדה

Active member
ואת הקוביות האלה נפלא להגיש על עלה חסה שיושב

בתוך כוסיות יין, ככה באלכסון, עם כף רוטב חרדל ושמנת פרווה עליהן. פיצוץ.
 

אמרלדה

Active member


תגידי, את בטח מבינה בדלעות, לא? ראית הודעתי למטה - סיפור ושאלה?
כי חשבתי שבטח תדעי לומר לי...
 
למעלה