התייעצות בעניין אתיקה והמלצות

• פותח הנושא odeia
  • פורסם בתאריך

odeia

New member
התייעצות בעניין אתיקה והמלצות

בפורום להיות הורים המלצתי שם על משחת קלנדולה לפצעים, אוטלין לאוזניים, סוכר נבט לכיוח ליחה וגם המלצתי על רסקיו להפגת מתחים (לפני מבחנים) ולשיניים ולשיעולים (אצלנו זה עזר) וגם לכאבי ראש (להורים), ואז מישהי אמרה לי שזה ממש מסוכן שאני כותבת על זה כי רסקיו לא טוב לכל אחד, אותה למשל זה עושה היפראקטיבית. האם זה באמת לא אחראי מצידי? הרי אמהות שם נותנו עצות על כל דבר שהתנסו בו, ככה גם אני, רסקיו נמכר ללא מרשם רופא, האם באמת רסקיו יכול להזיק? אשמח לקבל תגובות.

ShirShir

New member
זו דעתי... ../images/Emo13.gif

אני לא מכירה את תופעות הלוואי של ה"רסקיו", אך בכל מקרה אל תשכחי לכתוב שעצתך היא על סמך ניסיונך בלבד ואינה מהווה תחליף להיוועצות ברופא. זו זכותך המלאה לתת עיצות, אך לא תוכלי לקחת אחריות על שימוש לא זהיר של אחרים בחומרים הנ"ל, מפני שעל כל אחד לקרוא היטב את ההוראות וההזהרות לגבי כל תרופה או טיפול. וזו דעתי בלבד.. רפואה שלמה!!
שירשיר.

odeia

New member
שיר, זה ברור שמה שאני כותבת זה רק

על סמך נסיון בלבד וזה צויין עשרות פעמים. לגבי הרסקיו, הוא נמכר ללא מרשם רופא בכל חנות טבע ובית מרקחת, דווקא אני אהיה אשמה אם מישהו יקנה אותו. גם בבתי טבע ובתי מרקחת ממליצים על כל מיני תוספים וגם על הרסקיו בלי כל אבחנה וכאלו דברים. הרי במקום לענות בפורום אני יכולה לדבר בטלפון ולהצליץ על דברים, כמו שכולנו עושים בעצם על דברים שעזרו לנו ולחברינו, מה ההבדל בין מענה בפורום או בטלפון?

ShirShir

New member
אני חושבת..

שיש הבדל קל, אבל לא בהכרח. אני, באופן אישי, מקבלת ההצעות בפורום בשמחה אך בודקת אותן יותר מאשר הצעה של חבר/ה שאני מכירה היטב. קשה לי לסמוך על עיצות זרים.. מבינה? אבל אולי זה עובד ככה רק אצלי ולא אצל כולם..

כן ולא...

אורנה דווקא אני חושבת שבתרופות למינהם לא ממליצים על סמך ניסיון אישי , לכל אחד מתאים משהו אחר.. יש הבדל בין תרופות סבתא שממליצים ( בצל, שום, דבש,וכד´) לבין תרופות טבעיות חשוב להבין שגם הומאופתיה וגם פרחי באך עושים איזושהי פעולה בגוף , אומנם זוהי פעולה אנרגטית ולכן יש הטועים ואומרים שהיא לא מזיקה אבל כמו שהיא מועילה היא יכולה להזיק. חשוב להמליץ רק על דברים שאת מכירה ( לא מנסיון) את התרופה , למה היא מיועדת, ממה היא עשויה ועל מה היא עובדת. לדג. הרסקיו לפי מיטב ידיעתי בכלל לא מתאים לשיעולים, שיניים וכאבי ראש , תמציות פרחי הבאך שנמצאות ברסקיו משמשות לעזרה ראשונה במצבי טראומה של הגוף, בשורה רעה, חוויה ריגשית קיצונית, פחד גדול וכד´. אולי זאת הסיבה שאדם שלקח אותה ללא סיבה הרגיש היפראקטיבי.. שיהיה לך יום נפלא יעל

odeia

New member
יעל, אם לוקחים את הרסקיו בתור דוגמה

הוא נמכר ללא מרשם בכל מקום ואפילו מפורסם ברדיו. טכשכתבתי עליו, כתבתי מה אומרים שהוא עושה ובמה הוא עזר לי ספציפית, כמו כאבי ראש, כאבי שיניים לתינוקת שלי ועוד. בהחלט עשיתי הפרדה בין המוצהר לבין מה שעזר לי.

אורנה

היי אני בטוחה שאת מדקדקת בהמלצותייך ומסייגת אותם ולא סתם מחלקת תרופות. פשוט ניסיתי לצאת משאלתך לדיון כללי יותר בשאלתי ששאלתי את נאוה ואשמח אם גם את תתיחסי אליה והשאלה הנשאלת האם רצון טוב לעזור וקצת ידע כללי נותן לנו סמכות להמליץ לאחרים על תרופות מתוך הנחה שאם לי הם עזרו אז גם לאחרים? ערב נפלא יעל

odeia

New member
בהחלט לא מומלץ להמליץ על סמך

נסיון בלעדי בלבד, אבל למה ברדיו מותר להמליץ ולי אסור להמליץ לחברה על סמך נסיון שלי ושל רבים כמותי. חוץ מזה - אני בדר"כ ממליצה לאחר שבדקתי באיזה עניין מדובר, למי, אחרי שקיבלתי כמה שיותר אינפורמציה על מה שהמלצתי וכמובן שזה מה "שקיבלתי" דרך הרייקי, ואת זה אנסה להסביר. דרך הרייקי לפעמים מצליחים לקבל מסרים ותחושות לגבי דברים, אצלי הנושא מאוד מפותח ועובדת המון עם אינטואיציות כפי שלמדתי ברייקי. יהיו כאלו שיסתרו את דרכי ואת יכולתי, אבל אני מאמינה בעצמי ובדרכי, ושמחה לספר שעד היום הצלחתי לעזור גם פה ושם. מקווה שאמשיך להצליח בלבד ושאצליח לעזור לאנשים.

אורנה יקרה

ראשית אני מקוה שלא פגעתי בך אישית, אינני מתכוונת להעביר עליך ביקורת ספציפית , מהכרותי הקצרה איתך התרשמתי שאת בהחלט מבררת ובודקת ואם את מאמינה בעצמך ובדרכך , קטונתי. לגופו של עיניין , יש לי בעיה קשה עם הפרסומות שיש וגם עם זה שהתרופות ה"טיבעיות" הם ללא מרשם. בחנויות טבע רציניות שרוקחים צמחים ( הומאופתיה וצמחים סיניים) רק מטפלים מוסמכים יכולים לבצע שם הזמנה , יותר מזה אם המטופל רוצה לחדש את הפורמולה זה רק באישור המטפל. אספר לך סיפור קצר: המטפלת שלי עשתה לי פורמולה הומאופתיה ללידה קלה ואכן הלידה שלי היתה לידה מהסרטים. חברה ששמעה זאת ביקשה להזמין את הפורמולה הרי לידה זה לידה היא התקשרה לבית המרקחת וביקשה שיכנו לה את הפורמולה והם כמובן הפנו אותה למטפלת. אותה מטפלת עשתה לה פורמולה שונה לחלוטין ( לאחר איבחון דופק ) לשאלתי מדוע ענתה כי הנתונים היו שונים העובר היה בתנוחה אחרת ונתוני האם היו כאלה שאם היא היתה לוקחת את הפורמולה שלי יכול להיות שהלידה היתה רק מסתבכת..... אז נכון שיש הרבה תרופו שיכולות לעזור למגוון רחב של אוכלוסיה כמו המוצרים ההומאופתיים לתינוקות לגזים או רסקיו , אבל אם ישאלו אותי אני אסביר שרסקיו הוא לעזרה ראשונה ואני ממליצה לגשת למטפל לעשות תמצית המתאימה ספציפית לאדם. ערב טוב יעל

odeia

New member
יעל, לגבי פרחי באך - אני המאמינה

הכי גדולה שלהם ומפנה רבים לאיבחון וטיפול בהם כשצריך. אני עצמי טופלתי רבות בהם. רסקיו אצלי בהחלט כעזרה ראשונה, ללחצים, מתחים אבל גיליתי שעוד עוזר לעוד מגוון רחב של דברים שאפילו לא חשבו שהוא יכול לעזור. בדר"כ כשאני נתקלת בשאלה שקשורה לתחום של הרפואה המשלימה אני מציאה ללכת ולמצוא מטפל ברפואה משלימה, לפעמים מעיזה להגיד איזה סוג של טיפול מומלץ לבעיה (כירופרקט, דיקור ועוד). אבל יש דברים שהם כללים כמו גליגם בייבי לחניכיים לתינוקות, שיעולי קיד לשיעול, וככה גם הרסקיו. ברור לי שבהומאופתיה, לכל אחד מתאים משהו שונה ובהחלט לא הייתי ממליצה על פורמולה שלי למישהו אחר, אלא אולי מפנה לאותו מטפל. ויעל - בהחלט לא נפגעתי ממך, איך אוכל ואת כזו נחמדה ונדיבה? בהחלט לא לקחתי את זה אישית, אני ביקשתי תגובות וחוות דעת כדי שאהיה שקטה לאחר שהעירו לי. תמיד שמחה לקבל ביקורת בונה ועיצות.

רסקיו לכל דורש

כתבתי תשובה ארוכה ומפורטת וזה לא עבר
שכחתי לשמור את זה אז... אנסה לשחזר
הרעיון המרכזי היה שהמלצות הן רק המלצות אמנם הקהל הרחב ומרפאי הרפואה המשלימה לא נשבעים את שבועת הרופאים אבל היא מחייבת אותנו בכל מקרה בו אנחנו מבקשים לעזור לאחר. החשוב ביותר בשבועה זו הוא הכלל של: "קודם כל, לא להזיק" האתיקה המקצועית של מרפאים ברפואה המשלימה, כפי שאני תופסת אותה, מאפשרת לנו לתת עצות, להעלות השערות ולהציג תשובות אפשריות לאיתור גורם המחלה, לאיבחון ולטיפול. כל זמן שאנחנו מתייחסים למקרה כתיאורטי בלבד, כל זמן שאנחנו מעלים מגוון של אפשרויות או עיצה אפשרית, ולא נותנים הפניה חד משמעית לאדם שלא נבדק על ידינו, לא הפרנו את חוקי האתיקה. לגבי הרסקיו, הוא מיועד להרגעה ולקרקוע. אפשר אפילו לנהוג איתו
איך יכול להיות שהוא עושה היפראקטיביות? ריאקציות הכי הגיוני שזה ריאקציה ל- Impatience אבל.. יכול להיות גם כל מיני דברים שמתנגשים לאישה עם החינוך שלה: או ש... ההשפעה המרגיעה של הרסקיו תאט את קצב התפקוד שלה. יתכן שהיא מרגישה "לא עושה מספיק" ומתרגמת את אי השקט שהקונפליקט יוצר כ"היפראקטיביות" או ש... ההשפעה המרגיעה והמקרקעת של הרסקיו יכולה "לתת אנרגיה" לאישה שעייפה בדרך כלל. תחושת הנמרצות (הארנב של אנרג´ייזר) יכולה להיות מתורגמת כ"היפראקטיביות" אז... קחי קצת LARCH ואל תתני למילים של אנשים לטלטל אותך אם כוונתך טובה אם המידע שאת נותנת מבוסס על ידע וניסיון אם את בטוחה שאין בעצתך כדי להזיק או שאת מקפידה לפרט את הזהירות שיש לנקוט בשימוש בעצתך את פועלת באופן אתי ויכולה להיות רגועה המשיכי לעשות מעשים טובים

נאוה ,

ניתוח מעמיק על פרחי באך. ברשותך הייתי רותה להעלות את הדיון לרמה יותר עקרונית עד כמה שאני הבנתי את שאלתה של אורנה ההמלצה לא באה על סמך ידע לימודי מוכח אלא על סמך ניסיון ברור לי שאורנה עם רקע בתחום אבל לא מתמחה בפרחי באך יותר מזה אני לדג. למדתי פרחי באך אבל בתקופת הלימודים לא הייתי בשלה לקלוט את החומר ועד היום הוא לא יושב אצלי טוב ולכן אני נמנעת מלהמליץ לאנשים על פרחי באך ספציפיים ( אלא בכללי שפרחי באך יכולים לעזור). והשאלה הנשאלת האם רצון טוב לעזור וקצת ידע כללי נותן לנו סמכות להמליץ לאחרים על תרופות מתוך הנחה שאם לי הם עזרו אז גם לאחרים? אשמח לתגובות

עקרונית, לפעמים אפשר...

היי יעל, תשובה עקרונית: יש המון טיפולים ברפואה משלימה שאינן=ם דורשים מומחה. אם מישהו משתעל, לא צריך ידע מעמיק כדי להציע סירופ בצל עם דבש כך אני מתייחסת לרסקיו. לדעתי, ענת לא חרגה ממה שסביר אני מסכימה שיש המון בורות ומידע מוטעה בציבור אבל... עקרונית, אני לא אוהבת שמחזיקים את הרפואה המשלימה מחוץ להישג ידו של הציבור. הרפואה המשלימה צריכה להיות פשוטה וזמינה לכולם. אנחנו המרפאים צריכים להתפרנס מהדרכת הציבור לבריאות טובה, מחינוך הציבור להבחנה ולטיפול עצמי בסיסי ומטיפול במצבים כרוניים וחמורים. אני מברכת כל תלמיד שלי שאומר: רציתי לבוא לטיפול.. ואז נזכרתי שאמרת.. אז עשיתי את זה וזה עזר! אני עוד יותר שמחה כשהם מספרים לי איך הם מיישמים את מה שלימדתי - על אחרים... (אבא שלי פחות אוהב את זה כי הוא טוען שאני פוגעת בפרנסתי
) אז עקרונית, לא הייתי רוצה שאנשים לא מקצועיים יתחילו לטפל, בטח לא במצבים קשים ומורכבים אבל.. מה שזמין ומיועד להיות זמין וקל לשימוש חייב להיות בפי כל

למעלה