התייעצות בעניין עוזרת בית -ארוך.

מאז

New member
התייעצות בעניין עוזרת בית -ארוך.

אקדים - אני יודעת שמדובר ב"צרות של עשירים" ומודה לאל שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו. אז ככה: יש לי עוזרת בית. יתרונותיה: ישראלית. בסה"כ די אמינה (כלומר- בדר"כ מודיעה כשמבריזה...). אני מרגישה בטוחה להשאיר אותה בבית לבד. מנקה סביר. בינתיים זולה (30 ש"ח לשעה) חסרונותיה: מנקה סביר. אני חושבת שדי לאט (כמה זמן אמור לקחת נקיון 4 חדרים לדעתכן?) יכולה להפסיק באמצע כי לא בא לה יותר. אני יכולה להשאיר לה פתק עם בקשה לנקות משהו ספציפי והיא לא תעשה את זה, כי היא בחרה להתמקד במשהו אחר. (לדוגמא - חוץ מארבע החדרים יש לנו גם גג עם חדר על הגג. היא אף פעם לא עולה לנקות שם, למרות שביקשתי). לפעמים מבריזה. אי אפשר ליצור איתה קשר טלפוני (אין לה כרגע). בעלי רוצה שאשקיע זמן לחפש מישהי אחרת. אני חושבת שאין סיכוי למצוא, זה נכון? היום השארתי לה פתק עם בקשה של הפרטים המלאים שלה כדי שאוכל לדווח עליה לביטוח לאומי. היא השאירה לי תשובה שאין לה צורך בכך, ובמקום זה אולי אעלה לה את השכר "וכולנו נהיה מרוצים". אציין, שהיא נוסעת אלי בשני אוטובוסים, שעה ורבע כל כיוון. (היתה עוזרת שלי כשגרתי קרוב אליה, והיא רצתה להמשיך). מה דעתכן? איך לנהוג?

בלינקה

New member
תגידי, זה נראה לך "עשירים"?

הייתי מודיעה לה שיש לה שלושה ביקורים להתיישר, או שתעיפי אותה לעזאזל ותמצאי מישהי שבאמת מנקה.

orlyfu

New member
מסכימה עם בלינקה. בשביל הכסף שלך..

סליחה, את יכולה להתרשל בעבודה שלך בלי "שיכנסו בך"? את יכולה להרשות לעצמך לעשות מה שאת רוצה בעבודה שלך? למה את חושבת פעמיים בכלל. אני באופן אישי לא סובלת את הרעיון של להכניס משהי הביתה, אני מנקה לבד כשמצליח לי, ומקטרת. אבל אין ספק שכשכן מכניסים עזרה הביתה המינימום זה להיות מרוצים.

שיפסלה

New member
בלינקה צודקת

קודם כל היא צריכה להבין את מקומה. את משלמת לה כסף כדי שהיא תעשה מה שאת אומרת לה לעשות ולא מה שהיא מחליטה לעשות. מה שטח הדירה? המנקה שלי מנקה בצורה יסודית שטח של 90 מ"ר (4 חדרים) ב-5 שעות ובצורה סבירה במשך 4 שעות. מניסיוני למצוא מנקה טובה זה לא קל. אבל תתחילי להתעניין אצל השכנים. אצל הורים של חברים בגן. במספרה (ספריות תמיד יודעות המון). את המנקה שלי מצאתי דרך הפקידה של משרד הביטוח. אני מאמינה שתמצאי. לפי החוק את חייבת לדווח עליה לביטוח לאומי. תארי לך שיקרה לה משהו כשהיא אצלך בבית?! היא עלולה לתבוע אותך בהרבה מאוד כסף (כבר היו מקרים, ובד"כ המנקות זכו במשפט). וגם אם תפטרי אותה היא עלולה לתבוע אותך רטרואקטיבית. תבררי מה התנאים שאת צריכה לשלם לה (אני ביררתי בפורום חוק ומשפט) ותשלמי לה בלי לשחק עם זה. אולי את צריכה גם לשלם לה על הנסיעות. ואולי זה גם קשור במרחק (בק"מ) שהיא גרה ממך. וגם תדווחי עליה לביטוח לאומי. אם היא לא מוכנה לתת לך פרטים, תשאלי בביטוח לאומי מה אפשר לעשות. פעם היה אפשר לדווח על העסקת מנקה בלי צורך לתת את פרטיה. לא יודעת אם זה מקובל גם היום.

sipor

New member
כמה דברים.

א. 30 שח זה זול. או יחסית לא יקר. אני משלמת 40 שח להשוואה. ב. אצלי היא מנקה בית של 2 קומות ב- 5 שעות ניקוי יסודי, בית גדול אבל אפשר לנקות גם בפחות, השאלה כמה אפשר להרוג אותם. ג. אל תפטרי אותה עד שלא תמצאי משהי, אני התעצבנתי יום אחד על המנקה הקודמת שלי ואמרתי לה לא לבוא יותר (הייתה מבריזה, לא מנקה מי יודע מה ועוד ועוד) ונתקעתי בלי מנקה מעל חודשיים, סיוט ! באמת. אז קודם תמצאי משהו. אבל בכל מקרה, לפטר אותה, וזאת המטרה, כי עכשיו שיש לי משהי אחרת אומנם לא זולה יחסית יקרה,והיא מנקה חבל על הזמן, יסודית עושה כל מה שאומרים לה, אני לא מצטערת על זה, לא צריך להתפשר אבל לפחות גם אל תשארי בלי, בעלך צודק תתחילי לדרוש ממנה יותר ובמקביל גם לחפש משהי חליפית

מאז

New member
כמה הערות-

קודם כל, מבחינת הזמן- אני משלמת לה ל4 שעות, ובהם היא מספיקה את קומת המגורים (4 חדרים). אז מכן אני שומעת שזה די נורמלי מבחינת הזמנים (אגב- בדר"כ זה לא כולל חלונות - אלא רק את הטביעות אצבעות שהפשוש עשה על הזכוכית). ברור שאני משלמת נסיעות (יוצא 12 ש"ח). לגבי ביטוח לאומי- הבנתי שהיום חייבים לציין שם. ומה אתן אומרות - לתת לה העלאה?

בלינקה

New member
העלאה?

אמרנו לפטר אותה
(זה נדמה לי, או שאני נורא תוקפנית היום?)

שיפסלה

New member
העלאה? למה?

יש איזה תוספת יוקר חדשה? או שזה בגלל שהיא עושה מה שהיא רוצה אז מגיע לה? המנקה שלי עובדת אצלי שנתיים ומקבלת 32 ש"ח לשעה מאז שהיא אצלי. היא לא ביקשה העלאת שכר. אני חושבת ששכר השעה גם תלוי באזור המגורים. אני, לפחות, לא גרה במרכז. אני מניחה שבמרכז משלמים קצת יותר.

מאז

New member
העלאה בגלל ש-

היא רמזה בכיוון, די ביקשה - מתבזבז לה המון זמן על נסיעות אלי +הפתק שהשאירה לי. בסה"כ אני משלמת לה באמת קצת יחסית (ואני כן גרה במרכז). באופן כללי אני בעד לשלם לעובד שלך טיפה יותר- ושהוא יהיה מרוצה. אבל, כמובן, יש את כל הסיבות נגד...

sipor

New member
אבל את לא מתארת משהי ששוה את

ההשקעה, לי נראה באופן אישי, שהיא צריכה להשקיע קצת יותר ואם תעשה כך לאורך זמן תעלי לה, אבל קודם יש לבחון אלטרנטיבות הפוכות. את מתארת משהי ששוה את הסכום הזה ולא יותר, גם באזורים יותר יקרים יש מנקות ויש מנקות הפער הזה בכסף, לפחות מה שאני למדתי על המנקה שלי, מראה גם את ההבדל בעבודה שלהם. לא יודעת מה קדם למה, המרוצות מהשכר או בגלל שהם טובות הם דורשות ומקבלות, אבל להבריז לא לעשות מה שאת מבקשת ממנה עם כל הכבוד זה דברים מרכזיים.

nurilu

New member
אז ככה - ../images/Emo124.gifדיווח מהשטח

לפני כמה שבועות נותרנו בלי עוזרת (היא חזרה לארץ מולדתה). התחלתי בחיפושים נמרצים אחרי מחליפה. ורק אתמול סופסופ הבית חזר להיות נקי. במהלך השבועות האחרונים פניתי לחברה שמספקת שירותי נקיון. הם התנו את השרות ב 5 שעות נקיון. מה לעשות הדירה שלנו לא כך כך גדולה. פרסמתי מודעה בשני אתרי אינטרנט. 2 אנשים שקבעתי איתם לא הגיעו. חלק מהאנשים שגרים בת"א אמרו לי שאני גרה רחוק מדי (גם אני בת"א). בקצור אינסופ ספורים ועצבים ובעיקר בית מלא שערות שלי ושל הכלב. אני מציעה תתחילי לחפש אבל תקחי בחשבון שזה עלול לקחת הרבה זמן. בינתיים תשמחי במה שיש.

טיפוטף

New member
היא באמת לא נשמעת לי מציאה

פה עברו כבר כל מיני טיפוסים והמסקנה מבחינתי היא שאמנם לא התחתנתי איתם, אבל יש מינימום שלא הייתי מוכנה להתפשר עליו: 1. לא הייתי מוותרת בשום אופן על הדיווח לב"ל. 2. הברזות - אם זה פה ושם אז אין מה לעשות, גם אם את יודעת שזו הברזה, אבל כשזה הופך לנוהג, זה כבר בלתי נסבל. 3. חיפופים - גם בזה יש איזה רף שלא הייתי מוכנה להתפשר עליו. ברור שכשאני הייתי מנקה את הבית, ניקיתי טוב יותר. אבל אם הסך הכל בסדר, אז לא אדקדק בקטנות. מאידך כשהעוזרת פשוט "לא רואה" את המדפים הגבוהים באופן קבוע או בונה על זה שאיש לא יסתכל מתחת למיטה, זה כבר מוגזם - במיוחד אחרי שמעירים כמה פעמים. 4. חוצמזה כבר היו כאן כל סוגי הטיפוסים, בין השאר אחת שגנבה לי חולצה חדשה של קסטרו (אבל כמובן שאי אפשר להוכיח את זה) ולא התפדחה לצבוע את השיער בזמן שהיתה צריכה לעבוד ואפילו לא טרחה להעלים את קופסת הצבע מהפח. כל דבר שהיה נראה לה שלא משתמשים בו כ"כ (מערכת מיני למשל) היא שאלה אם היא יכולה לקחת אליה...

ענתש

New member
דווקא לדעתי לדבר איתה ברצינות

אבל לא לפטר. תראי, בעיני יותר חשוב מישהי שאת סומכת עליה מאשר מישהי שמנקה בכל פינה... לגבי השכר - אני החלטתי שאין לי כוח להיות השוטרת של העוזרת שלי, הסכמנו שאני משלמת לה סכום קבוע לשבוע ולא אכפת לי אם היא היתה אצלי שעה או 20 שעות התנאי היחיד שלי שהבית יהיה נקי באופן בסיסי ואם ביקשתי ממנה משהו נוסף - שהוא יעשה. תאמיני לי שזה מזרז אותה... היא גם רוצה לסיים וללכת לענייניה. ורק לגבי ביטוח לאומי - ועוד איך אפשר לפתוח תיק בביטוח לאומי בלי פרטים. פשוט תתקשרי אליהם ותתעקשי. זה חשוב מאין כמוהו !!![ ביטוח לאומי הוא הביטוח שלך ולא שלה. במקרה של תאונת עבודה חס וחלילה או אובדן כושר עבודה היא יכולה לתבוע ממך את המכנסיים אם לא שילמת לה ביטוח לאומי. לעומל, לעולם אל תעסיקי עוזרת בלי ביטוח לאומי. יותר מזה, אני הייתי ממהרת לשלם על כל התקופה שהיא עבדה אצלי ולא שילמתי - רק כדי להיות מכוסה. מותר לה לבוא גם בעוד כמה שנים, אם מישהו יכניס לה את הרעיון לראש, ולתבוע אותך על אצבע שנשברה לה לכאורה כשעבדה אצלך לפני 10 שנים... אם אין לך ביטוח לאומי את בצרות. אל תקחי את הסיכון הזה. תבהירי לה שביטוח לאומי זה לא העלאה במשכורת בשבילה, זה ביטוח בשבילך ותעשי גם אם היא לא נותנת את הפרטים.

עינבלית

New member
נצל"ש-התיעצות מהצד השני

אני רוצה עוזרת. הבעל מתנגד בכל תוקף. אתמול ניסיתי לנקות (אני מנסה אחת לשבוע אבל לא מצליחה להתגבר על כל הבית לבדי) ונשברתי. זהו. אמרתי לאיש. אני לוקחת עוזרת. השעה היתה רבע ל11 בלילה. האיש מתנגד. למה עוזרת, הוא שואל בתמימות. אני אנקה. את לכי לישון. התחלנו לנקות, יחד. אספנו, סידרנו. באחת בלילה פרשתי לישון. קצת אחרי גם הוא. לא שטף. עדיין מלוכלך ובנוסף שנינו עייפים נוררא. אני עדיין רוצה עוזרת והוא עדיין מתנגד וחושב שעדיף לבד. אני אומרת שעדיף עבודה חלקית מבכלל לא הוא אומר שהוא מנקה באופן מושלם ואף אחת לא תנקה ככה, אממה- יוצא לו לנקות באופן מושלם בערך אחת לחודשיים
. עצות? רעיונות? מה לעשות? וגם- התנצלות, הפינה שלי לא בפעילות כרגע מסיבות אישיות, מקווה לחזור לתפקוד מלא בקרוב, בע"ה.

טיפוטף

New member
פשוט להציב עובדות בשטח!

לא שמעת על "ניקח רק לניסיון", "ניקח רק עכשיו כשאנחנו/אני/אתה בתקופה לחוצה ואח"כ נפסיק", "ניקח פעם ב- ולא באופן קבוע", וכיוצ"ב דברים שהמוח הגברי לא מסוגל להבין את משמעותם לטווח הארוך?

sipor

New member
אצלי זה היה הפוך.

אני לא רציתי בגלל הסיבות שבעלך אומר. ובעלי באופן שיטתי יום יום היה אומר לי שאו שהבית נקי לחלוטין (גם אני הרי לא ממש הספקתי לנקות כמו שצריך.. .מי באמת יכול במצבנו ?) או שיש עוזרת, אני לא מוכן לחיות ככה. שלא תביני לא נכון, זה אחרי חודשיים שהוא רדף אחרי שצריך עוזרת ואני לא יכולה לנקות את כל הבית שלנו, זה רק פוגע לי בבריאות. כל פעם שהבית היה ככה הפוך הוא היה עושה סצינה באיזה שהוא שלב נשברתי. ויש לי סוד בשבילך היא מנקה פי מליון יותר טוב מאיתנו, היא דרוזית מדלית אל כרמל, וחבל לך על הזמן על הנקיון שהיא עושה, לאן שהיא מגיעה ואיך שהיא עובדת, אין עליה, לא אני ולא אף אחד שאני מכירה מסוגל לה. היא הורידה דברים (לכלוך) שלא הצלחנו אפילו להתקרב לרמה שלך. אם את מאזור חיפה אז את יכולה למצוא אחת כזאת, אחרי ביקור שניים בעלך יבין שהיא מנקה פי מליון יותר טוב ממנו. לפחות אני הבנתי את זה. גם הבנתי, שאני חוזרת הבייתה לבית נקי בלי כל הכאבי ראש וכאבי הגב.. המיותרים אחר כך. כפי שאמרה קודמתי אפשר גם להגיד שזה רק לעכשיו, אחרי זה הוא כבר לא יהיה מוכן להפסיק.

sipor

New member
אם תרצי אני גם אוכל לבקש ממנה.

שתדאג למנקה שווה לכם.

עינבלית

New member
אזכור זאת- תודה רבה לך!

ובינתיים האיש אמר שיקח יום חופש מהעבודה וינקה בו את הבית...

למעלה