התייעצות (בעקבות סיפור אביגיל)

התייעצות (בעקבות סיפור אביגיל)

תמיד חשבתי לי שלא צריך ממנו מזונות! אם הוא לא רוצה את הילדה שלי ואין לנו קשר איתו, אז אי-מזונות משתווה לאי-קשר. באיזשהו שלב הבנתי שממש אין קשר והמזונות זה לא לי- זה לה!!. כמו שנאוה´לה אמרה- די עם ההתנערות!! גם הוא היה שם!! (ועוד ארבע שנים לפני ההריון!). למה אני צריכה לשמוע מאמא שלו איך הוא התקדם בחייו וממשיך לתואר שני ושוכר דירה ונהנה מהחיים, כשאני נאבקת כלכלית מדי יום ביומו?! (אני לא בקשר עם האמא יותר, בעיקר בעקבות העדכונים הרגישים האלה שלה). בקיצור, הבנתי שכדאי לברר מה אפשר לעשות כלכלית. אני אמנם לא רוצה אותו בחיינו אבל זה באמת לא ריאלי- הוא גר בקנדה. זה לא שהוא יתבע חזקה משותפת או משהו. בקושי על עצמו מסוגל לקחת אחריות. הגעתי לנעמ"ת לייעוץ משפטי והשורה התחתונה היתה: לא לטרוח. הבנאדם לא אזרח ישראלי. הוא בחו"ל. הוא לא ישלם מרצונו החופשי ואי אפשר לאכוף את זה. הסבירו לי שדבר ראשון- אני אצטרך לרשום אותו בתור אביה שזה דבר מגביל ולא רצוי בפני עצמו (הוא יכול לא לאשר להוציא לה דרכון וכל מיני כאלה. מגיע לו זכויות שממש לא מגיעות לו!!!). דבר שני לתבוע ובטוח אני אזכה, אבל לאכוף את זה יהיה בלתי אפשרי כי הוא בחו"ל, ולשכור עו"ד שירדוף אחריו בשבילי יהיה הון תועפות בפני עצמו. אבל... הילדה בת שנתיים וקצת. הוא מעולם לא נתן אגורה שחוקה. כלום. אני נאבקת פה והוא מבלה שם וכלום לא מזיז לו. בא לי להעיף לו כזה בוקס. אני פשוט נחרדת מההתנערות הזאת. כאילו הוא לא קשור לכל זה. מה עושים? יש פה למישהו נסיון עם אבות לא ישראלים שנמצאים בחו"ל? האם יש עוד מקום להתייעץ מלבד נעמ"ת?? תודה על ההקשבה...

m i c h a l i

New member
חגיתוש....

קודם כל בעניין הדרכון... את יכולה כבר עכשיו להוציא לה דרכון בלי שום קשר אליו... וכדאי שתעשי זאת. אם הוא לא רשום כאבי הילדה אז בכלל לא תהיה לך בעיה... דבר שני... נסי אצל אירגון משפחה חדשה בת"א טלפון 5282798-03 הם מבינים במקרים כמו שלך ( יותר מנעמת בכל אופן) ויוכלו לייעץ לך מקווה שעזרתי...

אני הייתי עובדת דרך האימא, מנסה

להגיע לתוצאות בלי משפט. את יודעת, לפעמים אימא מצליחה להניע דברים רק כי רוצים שהיא תסתום את הפה. תחדשי קשר, תסבירי למה ניתקת תבכי - בשביל הילדה בקיצור, פני לרגשותיה האימאיים (אוףףףף איך כותבים את המילה הזאת?) ודברי איתה על הסבתאות שלה זה לא מספיק ששואלים : נו? איך הילדה? זה לא עוזר לשים לה אוכל בצלחת או לקנות לה בגדים. תנאמי לה את הנאום שנתתי לכן... אולי זה יניע אותה. כל הבטחה, תעגני בחוזה. זה לא חשוב אם הוא ישלם או שהיא תשלם. זה חוסך רישום, זה חוסך משפט!!! במקביל תבררי, כדי לדעת, מה עושים כשהאבא בחו"ל לא ילך עם הסבתא, צריך לשקול אם שווה לטרוח כי מה שחשוב זו השורה התחתונה: תהיה לך עזרה כספית, או לא. וכמה שתשקיעי פחות משאבים כדי להשיג אותה, עדיף! בכל מקרה, זו דעתי.

העקשנית

New member
מיכל-שאלת השאלות.........../images/Emo45.gif../images/Emo35.gif../images/Emo4.gif

לא יכולה להאריך כרגע. לגבי נושא המצאותו בחו"ל. פעם שמעתי מעו"ד אודליה אלטמן, שיש מצב שבו האב נמצא בחו"ל, ואם אין מוצאים אותו הילד זכאי למזונות מהמדינה/ביטוח לאומי. מוציאים לעיתון איזה מסמך, ופונים לבית משפט. שווה לבדוק, אני לא זוכרת את כל הפרטים. אותו כנ"ל כשלא יודעים מי האב. האם בררת אם את תובעת אותו כשהוא בחו"ל-האם בית משפט יכול לפסוק לו מזונות שלא בנוכחותו? כי אולי אם כן-אז הביטוח הלאומי יוכל לשלם? לא יודעת. ויש מצב שבו תובעים את הההורים שלו, במקומו-כשהא לא יכול לשלם והם כן. הם בארץ? ברור שמגיע לך לקבל, ואם ישך כוח להליכים המשפטיים אז אל תוותרי- אלא אם יש סבתא נחמדה-אמא שלו, שתשמח לתמוך בבתך או לעזור לך איתה כסבתא נחמדה ואוהבת. בהצלחה. אני חיבת לזוז.........

m i c h a l i

New member
עקשנית...כנראה התכוונת לחגית..אבל..

לא נורא... כמו שהיא הסבירה כבר בעבר... אבי הילדה אינו אזרח ישראלי, מכאן שאינני חושבת שביטוח לאומי ישלמו לה מזונות אם הוא אינו עושה זאת. הרי הם משלמים "על חשבונו" ובבוא הזמן גוהים ממנו את התשלום... ואיך יעשו זאת אם אינו אזרח? ומדוע הוריו צריכים לשלם על בתו? לא ברור לי כל כך...

דבורי

New member
סליחה שאני מתפרצת...

יש לי חברה במצב דומה - האבא לא אזרח ישראלי ונמצא בחו"ל. היא מקבלת מזונות מהביטוח הלאומי. אני לא יודעת את כל הפרטים. אני מניחה שהוא רשום בתור אבי הילדה.

אם כבר ביקרתי במוסד

חיפשתי תשובה. מה שמצאתי בקשר למזונות מאב בחו"ל , זה זה : 1. זכאות לתשלום מזונות - שאלה: מי זכאי לתשלום מזונות? תשובה: אשה או ילד תושבי ישראל שיש בידם פסק דין למזונות והם אינם מקבלים את התשלום מן החייב במזונות, כפוף למספר תנאים. 2.פסק דין מחו"ל - שאלה: פסק דין שהוצא בחו"ל, האם ניתן לממשו באמצעות המוסד? תשובה: יש לפנות קודם לבית המשפט לענייני משפחה או בית דין כדי שיתן תוקף לפסק הדין שניתן בחו"ל. כאן אפשר להזמין מהביטוח הלאומי חוברת הסברה בעניני מזונות.

לא רוצה כלום עם הסבתא

לא סתם הבן שלהם יצא כזה! אנשים חסרי לב וחסרי אחריות. אני לעולם לא אתבכיין להם, אני לא רוצה כלום איתם. באימייל האחרון לאחותו שפכתי את כל הג´יפה החוצה כי תיארתי לעצמי שהוא משקר לכולם, אומר שהוא כן עוזר ועושה מעצמו הקורבן האומלל (אני פשוט מכירה אותו!). אז אמרתי הכל. והיא פשוט לא הגיבה. נעלמה. ככה הם מתמודדים עם דברים. אם האופציה היא להישאר במצב הנוכחי או ליצור קשר עם מישהו מהם- אני נשארת כמו עכשיו. בלי גרוש על התחת אבל נאמנה לעצמי ומאושרת בכל יום שמגיע. אני אצור קשר עם "משפחה חדשה" ונראה. תודה, חברות.

../images/Emo24.gif בהצלחה

מקווה שלא תגיעי למצב שתהיי חייבת את הכסף שלהם. אני חושבת שיש להם חלק באחריות , משום מה , במיוחד אם ירצו בקשר עם הילדה.

אז את צריכה לברר אם יש לו אחיזה

בארץ. אם כן, אולי יש טעם לטרוח אם לא - חבל על עגמת הנפש והמשאבים. במה שתבחרי לעשות - בהצלחה!!! אנחנו איתך!!!

ומה עם אבות כן ישראליים בחו"ל?

אני בשלבי תחילת ההתלבטות של כל זה, והייתי שמחה לשמוע מה כדאי/צריך/אפשר לעשות. למשל - האם כשאלד אוכל לרשום אותו כאבא בלי שהוא יצטרך להיות שם? האם אוכל לבחור אם הילד יישא את שמו או את שמי? (בלעדיו) בהנחה שהוא לא יהיה מעורב בכלל (מה שמסתמן כרגע) - אילו זכויות יש לו אם שמו רשום בתעודת הלידה? מהן הזכויות שלי (ושל הילד כמובן) למזונות ועל פי מה נקבע גובה המזונות? האם זה יוצר בעיה שהוא לא חי בישראל? בקיצור המון שאלות. ולחגית, אני אשמח לשמוע ממך איך עברת והסתדרת כי אני כולי מלאה חרדות.

למעלה