התייעצות בקשר לאיכלוס

Gretchen

New member
התייעצות בקשר לאיכלוס

יש לי אקווריום חדש 1.20 200 ליטר בערך. מאוד גדול ויפה. אני לא אוהבת כל כך ציקלידים ולכן חשבתי על שילוב אחר. האם זה נראה לכם? וכמו כן האם אני לא מצפיפה אותם יותר מידי? זה השילוב: 6 סקלרים 5 בוטיות ליצן 4 קורי 4 גופי 4 מולי מפרש 2 גורמי ננסי ואולי גם גורמי 3 נקודות

Suikun

New member
יש לך עוד מקום :)

קודם כל תתחדשי. את מתכננת צמחייה חיה? בכל מקרה, כדאי לך אפילו להוסיף עוד בוטיה, שיהיו שש. הבוטיות הם דגים מאוד חברותיים, הם יהנו אחד מהשני בחברה גדולה, וכך גם את. קורי? את מתכוונת קורידורס? שוב, גם כאן כדאי מאוד להביא עוד.. גם הקורידורסים הם דגים שאוהבים להיות בלהקה. כדאי שהם גם קטנים מאוד, אולי כדאי לקנות בסביבות העשרה. (מאותו הסוג, סוגים שונים בדרך כלל לא מתקבצים ביחד). הגופים והמולים יתרבו לך מהר מאוד, ומה שכאן אני מפחד, שבמהרה האקווריום שלך יהיה מלא בהם.. בגלל זה אני לא אוהב משריצים, כיוון שהם "גונבים" לך מקום שאולי תרצי בפעם אחרת, לדגים אחרים. אבל אם את אוהבת אותם, לכי על זה. עם הגורמים אני לא מוצא שום בעיה.. את א מאכלסת יותר מדי, אני חושב שאפילו כדאי להכניס עוד כמה, מנקי אצות למיניהם.. אנציסטרוס גם לא גודל יותר מדי, גם מנקה אצות טוב יותר מהפלקוסטומוס (המנקה המצוי) וגם לא אוכל צמחים חיים, במידה ותרצי לגדל.

yoyoy

New member
ממש לא הייתי מהמר על רביה

הסקלרים מאוד מאוד אוהבים לנשנש את הדגיגים החדשים והאומללים כך שממש לא הייתי חושש שהמשריצים למיניהם יתפסו את כל המקום

Fim

New member
דבר ראשון סקלר הוא סוג של

ציקליד. אם יש לך צמחיה תורידי את מספר הסקלרים (כדי להחזיק מספר זוגי) בוטיות ליצן מספיק 2-3 לפי דעתי בקשר לגופי תקחי 7 שתי נקבות ו 5 זכרים בקשר למולי קחי 2 שחורים ו2לבנים לפי מיטב ידיעתי במולים הלבנים מתרבים רק ללבנים והשחורים מתרבים גם ללבנים וגם לשחורים. אני ממליץ להוסיף גם דיסקוסים לבנים ולהקה של נאונים זה הרעיון שלי התכנון שלך טוה חוץ מהסקלרים והמספר המוגזם של הבוטיות(לפי דעתי)

Suikun

New member
אפשר להגיד משהו?..

קודם כל, סקלרים לא אוכלים צמחייה. אבל, כמו הרבה דגים אחרים, הם עלולים לנגוס בה מדי פעם, אם כי לא שמעתי על הרבה מקרים כאלו. בוטיות ליצן הם דגים שחייבים חברה. בקבוצה של 2-3 פריטים באקווריום כל כך גדול, הם יהיו מפוחדים ויתחבאו רוב הזמן, ולא יראו התנהגות טבעית. ונאונים בכלל לא מתאימים, סקלרים אוכלים נאונים, זה המזון הטבעי שלהם היישר מהאמזונס.

Fim

New member
צודק

שכחתי לגמרי מהנאונים ! ובקשר לבוטיות תודה רבה על המידע החדש

varda

New member
הסקלרים שלי חופשי אכלו את הצמחיה

כל פעם שהכנסתי צמח חדש הם ישר התנפלו עליו. הבוטיה שהיה לי נהג לכרסם עלים חדשים שרק יצאו מהצמח וגם נהג לחטוף נקודות לבנות, מה שהצריך טיפול (לא רציני) כמעט כל שבועיים. לגבי סקלרים וניאונים - שלי הסתדרו מצויין. הסקלרים שחו ברמות האמצעיות של האקווריום והניאונים שחו למטה (גם ככה יש להם נטיה להתחבא)ץ מה שכן, ניאון זה דג שמאוד קשה לאקלם באקווריום משום שהוא פגיע ביותר. אבל הוא כ"כ יפה שזה ממש קורע את הלב.

Suikun

New member
תגובה

סקלרים הם ציקלידים. רוב הציקלידים אוכלים צמחייה, אבל לא בכמויות. אם הם אוכלים לך את הצמחים, זה אומרשהתזונה שאת מביאה להם לא נכונה, וחסר להם ירק. תביאי להם מלפפון פעם בשבוע, והם יפסיקו לאכול לך את הצמחים. אותו הדבר לגבי הבוטיות ליצן. דרך אגב, אם הבוטיה שלך חטף נקודות לבנות כל שבועיים- זה ממש ממש לא תקני! הבוטיות חוטפות נקודות לבנות רק כשהתנאים באקווריום במצב לא טוב! תנקי ותטפלי באקווריום כיאות- והבוטיה לא תחלה. בכלל, למה יש לך רק אחת? הן דגי להקה. בטבע הסקלארים אוכלים נאונים. ישנם אקווריומיסטים שהכניסו קודם את הנאונים לאקווריום, ואח"כ סקלארים קטנים, ולפעמים כשהם גדלו הם לא אכלו אותם. אבל זה לא משנה את העובדה שיכול להיות שיום יבוא והסקלארים ינשנשו בנאונים, וחבל..

varda

New member
תגובה לתגובה

לגבי הבוטיה - היתה לי. כבר אין. ולגבי התנאים באקווריום - הדגים חיו טוב מאוד, הקפדתי על בדיקת מים כל שבוע, כנ"ל החלפת מים, שאיבת קרקע סדירה. רק הבוטיה "חטף" קורה שנכנס טפיל לאקווריום בגלל סיבה כלשהיא שלאו דווקא אומרת שהמים לא במצב טוב (אולי הדג רגיש מידי ?) לדוגמא: אם מישהוא יכתוב לך שיש אצלו תמותת ניאונים גדולה, אין הדבר יצביע בהכרח על מים לא ניאותים. נכון ? אז על תקפוץ ישר למסקנות ! ועוד משהו: אקווריום זה לא תורה מסיני ואין נסיונו של מגדל דגים אחד שווה לנסיון האחר. עצם זה שניאונים הם חלק מתזונת הסקלרים, לא אומר שבאקווריום הביתי הסקלר ישר ירוץ לנגוס בניאון. יש עוד גורמים ששווה לקחת בחשבון כמו: גודל האקווריום, צפיפות הצמחיה, תנאי האכלה, מצב המים, צפיפות האוכלוסין באקווריום וכו'.

Suikun

New member
תגובה לתגובה לתגובה.

נקודות לבנות נמצאות על כל דג. הטפיל פוגע בדג אך ורק כשהשכבה המגנה עליו פגועה, שזה קורה כשהדג בסטרס וכשהתנאים באקווריום לא טובים. אז אם בוטיה חטפה כל שבועיים נקודות לבנות, זה -לא- נורמלי, ואומר שמשהו כאן לא בסדר. מצטער אם קפצתי למסקנות, ייתכן באמת שמשהו בדג עצמו לא היה בסדר, אם כי לא שמעתי אף פעם על משהו כזה נכון, זה לא אומר שהסקלר ישר ירוץ לנגוס בניאון, אבל זה אומר שתמיד יהיה סיכוי, וסיכוי גבוה, שהוא ינגוס. אני לא ממליץ לאף אחד לקחת את הסיכון.. לא בגלל הכסף, בגלל הנאונים המסכנים, שאומנם הם יצורים קטנים, אבל חיים הם חיים, ואני לא מוכן להמר על חייהם של יצורים אחרים. אם בטבע הסקלארים אוכלים נאונים- אני לא הייתי משכן אותם ביחד, גם אם יש סיכוי שהם לא יאכלו אותם. לדוגמא: אם ידוע שאוסקר יאכל גופי, לא הייתי משכן גופי יחד איתו, גם אם היו המון מקומות מסתור וצמחייה.

wiz

New member
אם היתה בוטיה אחת בלבד באקווריום,

זה מסביר את הכל...

varda

New member
כן. היתה בוטיה אחת

אבל לא לזמן רב (אכזרי להחזיק רק 1) תסביר למה זה "מסביר הכל" ?

wiz

New member
נקודות לבנות זה טפיל

שלמעשה נמצא כל הזמן באקווריום, ותוקף דגים חלשים. בוטיה זקוקה ללהקה של לפחות עוד שלוש בוטיות, וכשיש פחות היא סובלת מבדידות ונכנסת לסטרס. זה מתבטא בין היתר בנקודות לבנות, במיוחד כי לבוטיה יש רגישות מיוחדת לכך. רשמתי שזה מסביר "את הכל", מכיוון שדי ברור לי שזאת הסיבה לנקודות הלבנות, ולא תנאי המים באקווריום (מתוך הנחה שלא היתה תמותה/מחלות של דגים אחרים).

Gretchen

New member
אוקי תודה

אני מתכננת אקווריום צמחיה Film , בוטיות הן דגי להקה אני לא חושבת שהם יהיו שמחים כשהם יהיהו רק 2-3. אז כנראה שאני אקח 6. בקשר לגופים ומולים.. אני לא מפרידה הורים מצאצאים ולכן מס' הפוצ'ים שזוכה להגיע לבגרות קטן (הגיעו לי 3 בנות לבגרות מלאה וישעוד כמה קטנים שלא בטוח וישרדו) ולכן מהם אני לא מודאגת. אוקיי תודה רבה בכל אופן! וכשהאקווריום יהיה מאוכלס אני אצלם תמונות. בינתיים יש לי תמונות של האקווריום השני שלי (מתוך 3)

Fim

New member
דבר ראשון Fim ולא Film ../images/Emo13.gif

דבר שני בהצלחה ותבלי עם הדגים (הכי כיף זה לקנות דגים חדשים)

OZEEVI

New member
את יכןלה להוסיף עוד דגים

הדגים שכתבת הם יתאימו , בוטיות תקחי לדעתי פחות זה דג שיודע להתחבא טוב מאוד וגם יש סכנה שהוא יקפוץ מכל פתח אפשרי, קורידורסים תקני באמת 10 , גופים וכל המשריצים למיניהם תקני בזוגות אך מתי שהם משריצים לקנות להם תא השרצה אחרי זה תוכלי למכור את השרצים, סקלארים זה דג שינסה לאכול דגים שקטנים ממנו אבל לא תמיד יאכל, הגורמים בסדר, תוסיפי לך עוד דגי להקות ואולי כמה רמירזים

למעלה