התייעצות בקשר לאימון אנשים בעלי עודף משקל

נתן.ל

New member
התייעצות בקשר לאימון אנשים בעלי עודף משקל

אנשים בעלי עודף משקל חמור - שמנים. התוכנית הבסיסית היא כמה תרגילי כוח על מנת לשמור כמה שאפשר על שריר ובמקביל להרבה אירובי ותזונה להורדה במשקל. איך אני עושה את זה באימון אישי? האם סתם להעלות מישהו להליכון ולדבר איתו תוך כדי? אני יכול לגרום לו לאימון אינטרוואלים טוב תחת השגחתי אמנם אבל זה עדיין נראה לי קצת מפספס את המטרה של האימון האישי. כמובן שאת תרגילי הכוח אפשר לשפר ולאתגר הרבה יותר תחת השגחה צמודה וגם אוכל לתת תרגילים יותר מורכבים ומעניינים. אבל בסופו של דבר אנחנו רוצים להתמקד בהוצאה של כמה שיותר קלוריות באימון. חשבתי על לתת אימון קיקבוקס אישי. עם שק או אפילו באויר. אבל אני לא סגור על איך אדם מאותגר מרחבית יצליח להתמודד עם התנועות המורכבות של אימון קיקבוקס. מה אתם הייתם עושים? מי מכם שמאמן באופן אישי אנשים שמנים, על מה אתם שמים את הדגש? תודה.

renegade21

New member
אימון רגיל כמו כל אדם אחר

אדם רגיל ישר מצליח להתמודד עם אימון קיקבוקס? לוקח זמן לבנות תבנית תנועתית שתתאים לכך ואוי ואבוי למאמן שרק ידבר עם המתאמן שלו כשהוא על המסילה או באופני כושר כל האימון בעיני זה יהיה זילזול בלקוח ובמקצוע למעט מקרים בהם תוכנן מראש שזה יהיה האימון

bodysculpt

New member
(מלבד דיאטה) נקודת התייחסות

מבחינת התכנים באימון - לדעתי לא ממש משנה (כוח, אירובי,אפילו אינטרוולים), כל עוד מקפידים על התאמת עומסים ליכולת. באימון של אדם בעל עודף משקל צריך לתת דגש בעיקר על הפן הפסיכולוגי של האימון ולהתייחס למספר גורמים: 1. מה גרם לו לעודף משקל 2. מה גרם לו להתחיל להתאמן דווקא עכשיו 3. מה הוא מצפה שיקרה בעתיד 4. הסטוריה - האם התאמן בעבר? איך? כמה? מה היו התוצאות? חשוב מאוד להתאים מטרות לצרכים - אם הווא אכן בא על מנת לרדת במשקל/לשפר בריאות.- חשוב להדגיש כבר בהתחלה את ההיבט הפרוגרסיבי, היינו שנכנסים לתהליך ארוך של שינוי. אם המטרה שלו היא רגשית, כלומר הנאה גרידא, פשוט לתת לו אימון מהנה ותו לא.

למצוא מה עושה לו הכי כייף

הרעיון הוא קודם כל להכניס אותו לעולם האימון, לחזק לו את שרירי ה"מחוייבות", לגרום לו להנות ולא לסבול, לרצות להמשיך את החוויה כל יום..., להתחיל לאט לאט ולא לעבור בשלבים הראשונים את דרגת הקושי 6 (בין 0-10) לפי הרגשתו. להתחיל מפעילות של 15 דקות ביום ולעלות עד שעה, מקסימום שעה וחצי אחרי חצי שנה, במקביל לאימון אירובי להוסיף תרגילי כוח מול משקל הגוף (שכיבות שמיכה, בטן, סקאווט ללא משקל וכו'), להעלות הדרגתית דרגות קושי ומשך זמנים של התרגילים כשכל הזמן המתאמן חווה הצלחות ומשיג השגים ! הוא חייב לצאת מכל אימון עם חיוך על השפתיים למרות הזיעה, אם הוא יגיד: "היה קשה אבל כייף" עשית את שלך.

למעלה