התייעצות בקשר לזריקת לוקרין - זהירות ארוך-

chen1litvak

New member
התייעצות בקשר לזריקת לוקרין - זהירות ארוך-

היי, הגעתי לפורום הזה דרך חיפוש בגוגל על זריקת הלוקרין (ואחרי ניסיון נואש להיזכר בשם משתמש וסיסמא בתפוז) החלטתי לנסות לכתוב פה את הסיפור בתקווה שיהיה למישהי דברים מרגיעים להגיד..

רקע-
בשנת 2006 בהיותי בת 13 עברתי ניתוח להוצאת ציסטה שחלתית שיצרה סיבוב של השחלה השמאלית. הניתוח היה תקין ולאחר שהוציאו את הציסטה השחלה חזרה למקום.
בעקבות כך המליצו לי להתחיל ליטול גלולות כדי למנוע מהיווצרות של ציסטות נוספות - ואז התחלתי לסבול מכאבי המחזור.
לקחתי גלולות בשם "מליאן" וכשהתלוננתי לרופאת הנשים על זה שיש לי כאבים חזקים יותר ממה שהיו לי בלי הגלולות העבירו אותי ל"אורטו-ציקלן" (אם כתבתי נכון..).
שנים עברו וסבלתי מהכאבים ועם הזמן גם התגייסתי.
בצבא הלכתי לרופאת נשים שאחרי שסיפרתי לה את מה שכתוב ישר אבחנה שזה אנדר' והפנתה אותי לקבלת טיפול במרפאה בתל השומר.
מבחינת אסמכתא תקציבית הלך לי יחסית חלק.
תחילה התקבלתי במרפאה אצל ד"ר סוריאנו, פעם אחרי זה אצל ד"ר ביבי וכאשר נשאלתי אצל מי אני מעדיפה להמשיך את הטיפול החלטתי שאצל ביבי.
בגדול שניהם אמרו אותו הדבר, להמשיך טיפול רצוף בגלולות ללא הפסקה למחזור, אבל הכאבים המשיכו.
בנוב' שנה שעברה קיבלתי את זריקת הלוקרין.
זה השפיע עלי לחצי שנה שבה לא סבלתי מכאבי מחזור.
כשהופיע המחזור לאחר חצי שנה, פעם ראשונה לא היו לי כאבים. המחזור היה נסבל.
כשחזרתי לד"ר ביבי ואמרתי שאני רוצה להמשיך טיפול עם זריקת הלוקרין הוא אמר לי שניתן לקבל אותה רק פעם אחת כי היא מזיקה ונתן לי טיפול במדבקות אוורה..
עכשיו אני בזמן מחזור לאחר שלקחתי מס' חודשים רצוף את הטיפול במדבקות ומיום שבת שבו קיבלתי את המחזור עד היום בבוקר לא הצלחתי לצאת מהמיטה.
יצאתי היום בבוקר מהמיטה בכוח רק בשביל לראות רופא גם כי נגמרו לי כבר המשככי כאבים וגם כי לא יכולתי לעמוד יותר בכאבים האלו.
הלכתי לרופאת משפחה והיא הפנתה אותי למיון..
הגעתי למיון נשים בתל השומר ששם ראו את כל ההיסטוריה של האנדרו', בשביל להקל על הכאבים הזריקו לי 5 מ"ג מורפיום.
הרופא שטיפל בי התקשר לד"ר ביבי ושאל אם הוא יכול לתת לי עוד זריקת לוקרין וביבי השיב בחיוב, זאת לאחר שכשאני ביקשתי הוא אמר שזה מסוכן מדי..

לפני כשנה כשקיבלתי את הזריקה לא חשבתי פעמיים בכלל. לא היו תופעות לוואי חריגות שאני זוכרת כעת והתוצאה הסופית הייתה טובה.
עכשיו לאחר התשובות השונות של ד"ר ביבי אני די חוששת והתחלתי לקרוא על הזריקה באינטרנט (כך הגעתי לכאן..) ואני עדיין לא סגורה אם זה הצעד הנכון.

היום אני כבר בת 20.6, משוחררת ומטופלת בקופת חולים מאוחדת.
אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי בנוגע לזריקה, בעיקר בהתחשב בעובדה שקיבלתי אותה בעבר והיא עזרה.
וגם עוד משהו שקצת הטריד אותי בקריאה רופפת.. יש משהו מסויים בד"ר ביבי שבגללו אתן ממליצות עליו פחות? כי אני די מרוצה מהטיפול שקיבלתי בשנה+ האחרונה..

תודה מראש :)

לואי84

New member
הדבר היחיד שאני יכולה לייעץ לך

זה - להתייעץ שוב. את צריכה לדבר עם ד"ר ביבי על כל החששות שלך ולקבל ממנו את כל האינפורמציה, למה הוא שינה את דעתו, מה ההשלכות וכו'. אם התשובות שלו לא מספקות אותך, אני ממליצה לך לקבל חוות דעת נוספת של מומחה, לדוגמא מד"ר שיינמן כדי להיות רגועה.

אני חושבת שד"ר ביבי פחות מוזכר פה כי הוא לא נמצא הרבה זמן במרפאה בתל השומר ולכן הרבה מהותיקות פחות מכירות אותו...

בהצלחה ותרגישי טוב

לואי84

New member
בכל אופן

נראה לי שהוא לא התכוון שלא ניתן לקבל את הזריקה. אם תעשי חיפוש בפורום על הלוקרין תראי שבנות קיבלו את הזריקה כמה פעמים. כמובן שעשויות להיות לה הרבה תופעות לוואי ולען כנראה הוא העדיף לא לתת לך אם יש ברירה אחרת.

chen1litvak

New member
תודה רבה

כמובן שאתייעץ איתו, אני מתכוונת להתקשר מחר על הבוקר..
אבל אשמח לשמוע מעוד נשים שקיבלו את הטיפול בזריקות
בעיקר כאילו שקיבלו אותן לא דווקא על בסיס קבוע אלא פעם ב.. אם קיימות כאלה

שמיץ1

New member
לא נגד לוקרין

לאור העובדה שזה עזר לך, אבל רציתי לשאול - ניסית פעם ויזאבל?
אולי שווה לשאול את הרופא אם זה יכול להתאים לך. במחקרים שהשווה בין ויזאבל ללוקרין נמצאה שויזאבל הייתה יעילה מבחינת שיכוך כאב בערך כמו הלוקרין, אלא שלויזאבל היו פחות תופעות לוואי מזיקות. תופעות הלוואי של ויזאבל דומות לאלו של גלולות.
כמובן, עלייך להתייעץ עם הרופא אם זה בא בחשבון בכלל...

אם זה מעניין, צירפתי לינק למחקר (שימי לב שויזאבל=דיאנוגסט ולוקרין=לאופריד אצטט):
http://www.endi.org.il/אנדי/מאמרים-ומחקרים/מחקרים/423-2/
והסבר קצר על ויאזבל:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=P81Y7jZODWQ

chen1litvak

New member
לא הציעו לי את זה אף פעם..

כנראה כי הייתה לי בעיה קלה לזכור לקחת את הכדורים ככה שהמדבקות (פעם בשבוע) והזריקה (פעם אחת) היו אפשרויות יותר טובות..

אבל אני אתייעץ על זה עם ביבי בשיחת טלפון מחר.
מקווה שאם הוא ימליץ על זה לא להיתקל בבעיות מבחינת הקופה.
בינתיים אני לא מקבלת את הזריקה בעיקר כי אני מחכה לאישור תקציבי (ואז יש לי זמן לפתח חששות ופחדים) כי בלעדיו הזריקה עולה 1800 שקל, ואני עוד חשבתי שה100 שקל לחודש על מדבקות זה הרבה..

שמיץ1

New member
זה לא בסל הבריאות

במכבי מקבלים 50% החזר על ויזאבל (למיטב ידיעתי). בקופות האחרות זה לא קיים בכלל וצריך להזמין בבתי מרקחת פרטיים או ברשתות הפארם (280 ש"ח לחודש). אם יש לך ביטוח בריאות פרטי, אז אפשר לקבל החזר מסוים (כמה בדיוק זה תלוי בחברה ובפוליסה).
לגבי לשכוח גלולות - תזכורת כל בוקר בפלאפון לא עוזר?
אמנם קרה לי שהשתקתי את התזכורת, לא לקחתי את הגלולה, ונזכרתי רק כמה שעות אחר כך... אבל זה נדיר.

בכל אופן, מאחלת לך הקלה במהירות.

chen1litvak

New member
עד כמה שהבנתי שומדבר לא נמצא בסל

ובגלל זה גם לזריקה וגם למדבקות אני צריכה להגיש בקשות מיוחדות לקופת החולים..

ולגבי תזכורת -
הבעיה העיקרית שלי הייתה לזכור לקחת איתי את הגלולות כשלא הייתי בבית, צבא\כשהייתי ישנה במקומות אחרים\פשוט לא נמצאת איתן בשעה שצריך לקחת
וכשגיליתי שיש בכלל את האפשרות של המדבקות שזה על בסיס שבועי (שלא תחשבי שזה יותר קל לי! גם את זה אני שוכחת בקלות! לא פעם יצא לי להיכנס למקלחת להוריד את המדבקה וכשאני יוצאת מהמקלחת פשוט לשכב לישון ותוך כדי שינה נזכרת שלא הדבקתי וקמה מתוך שינה להדביק.) החלטתי שזה יותר בטיחותי, כי כשהלכתי לסוריאנו פעם ראשונה הדבר שאני הכי זוכרת שהוא אמר לי זה שאני חייבת להקפיד לא רק לזכור לקחת אלא לקחת באותה השעה במדוייק שזה משפיע מאוד על הכאב בזמן המחזור..

תודה רבה על ההסברים והמידע :)

פז08

New member
הי יקירה....

ראשית, מקווה שאת חשה יותר טוב.
לגבי ייעוץ למתן לוקרין- בנות בפורום לא יכולות לייעץ. אנחנו לא רופאות, ההחלטה היא שלך, על בסיס מידע שקיבלת מרופא. אני בהחלט הייתי חוזרת לד"ר ביבי אפילו טלפונית ומתייעצת איתו.
בגדול אני יכולה לומר לך שמה שהוא בטח התכוון, הוא שלא נותנים לוקרין לאורך זמן ברצף, אכן בשל תופעות הלוואי......
זה גורם לבריחת סידן ותופעות נוספות ולכן משתמשים בזה רק במטרה להכניס אישה לדיכוי"טוב" כשצריך תחת כאבים עזים, או לפני ניתוח כשרוצים להקטין מוקד, או לפני טיפולי פריון כשרוצים להתחיל ממצב טוב יותר, נותנים זריקה אחת, מקסימום שתיים ברצף, לא יותר, ועוברים לטיפול אחר. היות וכבר עברה שנה ואת מאוד סובלת, אני מניחה שזו הסיבה שהוא התיר לך לקבל כעת זריקה נוספת. למיטב ידיעתי זה מקובל.
אבל שוב- את צריכה להתייעץ איתו.......
גם אם תקבלי כעת לוקרין וגם אם לא, יש בהמשך אופציות נוספות לטיפול / דיכוי הורמונאלי.....
אני מניחה שאחרי שתתאזני עם הכאבים יהיה אפשר לדון בהמשך טיפול במקרה שלך.
ולגבי ד"ר ביבי - הוא די חדש בתל השומר, הוא לא מוותיקי האנדו', ולכן בנות בפורום בדרך כלל ממליצות על הוותיקים יותר- ד"ר סוריאנו שלדעתי הוותיק ביותר, ד"ר שינמן גם הוא מצוין וד"ר קאופמן שבנות היו אצלו ומאוד התרשמו.
ד"ר ביבי עובד יחד עם ד"ר סוריאנו בתל השומר ובנות מספרות שהוא מאוד נחמד. אני מניחה שהוא טוב מאוד מקצועית אם כי אישית לא פגשתי אותו ולכן לא אוכל להתרשם. אם את מרוצה אין שום סיבה להחליף רופא, במיוחד כשהוא עובד מול ד"ר סוריאנו והחלטות משמעותיות נידונות בפורום נרחב יותר מול ד"ר סוריאנו שהוא המנהל של היחידה לאנדומטריוזיס בתל השומר.
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות. תרגישי טוב.

chen1litvak

New member
שלום

אני מרגישה כבר קצת יותר טוב, תודה רבה :)
בנוגע לייעוצים- אני מודעת לכך ולא חשבתי לרגע אחרת, פשוט על סמך דפי ההיסטוריה של הפורום שעברתי ראיתי שיש פה המון נשים שקיבלו סוגי טיפולים שונים ואני מחפשת מישהי שקיבלה טיפול דומה לשלי כדי להשוות חוויות ולדעת איך זה השפיע על אחרות, אני יודעת לא לקחת את זה כמדע מדוייק..

בנוגע להתייעצות איתו, כמו שכתבתי עכשיו בהודעה החדשה - אני יוצאת לרוב יותר מבולבלת ממה שהגעתי.

למרפאה אני צריכה להגיע שוב בינואר ונראה איך יהיה, אני כבר די שוקלת לשאול אם ניתן לעבור לסוריאנו\לקבל ממנו חוות דעת נוספת, כי בינתיים אני נורא לחוצה לחוצה מההמשך טיפול

chen1litvak

New member
אחרי השיחה עם ד"ר ביבי אני יותר מבולבלת..

אז ככה-
התייעצתי איתו בנוגע ללמה עכשיו הוא כן ממליץ על הזריקה כשלפני זה הוא לא המליץ, אז הוא אמר שבגלל שאני לא מסוגלת עם הכאבים אז הוא כן ממליץ ו.. (אני לא זוכרת במדוייק הייתי בעבודה אז היה לי קשה להתרכז תוך כדי בשיחה. אוף.)
בכל מקרה, כששאלתי על הויזאבל הוא אמר שזה פחות מומלץ בגלל שיש לזה יותר תופעות לוואי (בניגוד לכל מה שקראתי) ושזה מאוד יקר ובכללי לא מומלץ.

ועכשיו לקטע הממש מבלבל-
הוא אמר שבנוסף לזריקת לוקרין שאני צריכה לקבל, להמשיך להדביק על בסיס שבועי את המדבקות!
יש למישהו הסבר על זה? כי את שלו לא ממש הבנתי.
מבחינת הקופת חולים אני בספק גדול שהם יסכימו להשתתף במימון של שניהם..

יש עוד מישהי שהמליצו לה לקבל את שניהם ביחד?
ועוד משהו.. כשאמרתי לו שהורדתי את המדבקה ברביעי ואם להדביק עכשיו כי היום רביעי הוא נזף בי על כך שחיכיתי 7 ימים ואמר שזה ידוע שבאנדרו לא מחכים 7 ימים אלא 5 ימים ושהייתי צריכה לדעת את זה, זה באמת דבר ידוע? מישהי נתקלה בזה?

הוא כל הזמן אומר דברים כאילו זה מובן מאליו.. אם לא הייתי מתקשרת לברר בקשר ללוקרין לא הייתי יודעת על זה שהוא מצפה שאני אמשיך גם להדביק את המדבקות :\

שמיץ1

New member
קצת מוזר

שהוא אמר שלויזאבל יש יותר תופעות לוואי. גם אני קראתי על כך שבדיוק ההפך הוא הנכון, ועל כך שויזאבל דווקא יותר בטוחה מלוקרין במובן שאפשר ליטול אותה לאורך זמן. המממ

לגבי המדבקות במקביל ללוקרין - אם את לא בטוחה, כדאי להתקשר שוב, בנחת, ולברר. אני זוכרת שאמרו לי להמשיך עם הגלולות בשבועיים הראשונים של הלוקרין, כדי להפחית את תופעות הלוואי של הזריקה, אבל אח"כ להפסיק עם הגלולות. לא יודעת אם זו הכוונה גם כאן...

chen1litvak

New member
הוא אמר משהו שעם המדבקות אז החומרים ימשיכו..

לא יודעת בדיוק, הוא דיבר במונחים שלא ממש הבנתי בזמן השיחה.. שיחה נוספת אני בספק, אבל כל מה שדיברנו ביקשתי שהוא יכתוב לי גם במכתב שאני אוכל להגיש כדי לקבל את הדברים האלו מהקופה ואת זה אני צריכה לקבל בקרוב..

אבל בפעם הראשונה שקיבלתי את הזריקה לא אמרו לי להמשיך עם הגלולות, בגלל זה אני עוד יותר מבולבלת!

בנוגע לזה שאחרי שעושים הפסקה עם גלולות לא מחכים 7 ימים אלא 5 ימים שמעת על זה?..

שמיץ1

New member
לא, לא שמעתי על זה

לי אמרו בזמנו שבוע הפסקה אם יש דימום וסתי.

זואילי

New member
אני מניחה שהוא אמר לך להמשיך עם המדבקה

כדי שממנה תקבלי אסטרוגן.
כי דיכוי ארוך וממושך בזריקה מפחית אסטרוגן וזה מוביל לבריחת סידן.
אז כדי לשמור לך על צפיפות העצם- הוא משלב לך את השניים.

sigal1979

New member
דילמה משותפת

היי, גם אני בדיוק באותה התלבטות כרגע, קיבלתי את הלוקרין בחודש יולי האחרון אמנם היא עזרה לי מבחינת הרגעת הכאבים אבל את הווסתות שלי המשכתי לקבל באופן סדיר, עכשיו אני מיועדת לניתוח נוסף וסוריאנו רוצה שאקבל אותה שוב ע"מ לנסות ולהפסיק את גדילת הממצאים לפני הניתוח. אני עדיין מתלבטת... לגבייך מכיוון שקיבלת את הקודמת לפני כשנה והיא עזרה לך לדעתי היא לא תגרום לנזק אלא להיפך... בכל אופן עברה כבר שנה... בהצלחה !

chen1litvak

New member
אצלי דווקא הכל מפסיק את הווסת..

מהפעם הראשונה שהתחלתי עם הגלולות זה הפסיק לי ישר ומעולם לא היו לי דימומים תוך כדי.. גם כשהתחלתי לקחת רצוף
רק עם הזריקת לוקרין בשבועיים הראשונים היו לי עדיין דימומים קלים אבל זה הפסיק די מהר ובמשך חצי שנה שלמה כמעט לא היה לי מחזור..

בכל מקרה, קודם כל תרגישי טוב ובהצלחה גם לך בטיפול!
לפי מה שכתבת אני חושבת שאם זה יפסיק את הגדילה אז עדיף.. אין עוד אפשרויות? גלולות לא מפסיק את זה גם?

למעלה