התייעצות בקשר למטפלת

magenta2

New member
התייעצות בקשר למטפלת

כמו שכבר כתבתי פה לא מזמן, אנחנו מחפשים מטפלת לעידו. מישהי לשלושה חצי ימים בשבוע. אחת הנשים מהמעגל החברתי הרחב שלנו היא מטפלת שבדיוק מתפנה ואני מתלבטת מאוד לגביה. היתרונות: אנחנו סומכים עליה בעינים עצומות. אישה חמה ומסורה. יש לה ניסיון עם ארבעה ילדים משלה והמלצות חמות מאמא של הילד שטיפלה בו בשנתיים האחרונות. גרה קרוב מאוד אלינו. גמישות בשעות. החסרונות: הקרבה החברתית (איך למשל מבקשים משהו או מעירים מבלי לגרום למתח? איך מבטיחים דיסקרטיות?) שני הילדים הקטנים שלה (10 ו-5) חולים לא מעט במשך החורף, בדרך כלל סטרידו וגרון. מה דעתכן?

אין שלמות, ולפי מה שאת מתארת

היתרונות עולים פי כמה על החסרונות. המטפלת של שתי בנותי, היא מטפלת נהדרת. אני ושתי הבנות כ"כ אוהבות אותה עד כדי כך שהן מכנות אותה סבתא. יש להן סבתא שלישית מבחינתן. יחד עם זאת, יש לה חסרונות. אף אחד לא מושלם. לא פעם אני מוצאת את עצמי כועסת מסיבה זו או אחרת. לגבי הביקורת - בסיטואציה כזאת לגיטימי ביותר לתת ביקורת, כל עוד היא נאמרת בדרך חיובית ונעימה. ולגבי הילדים החולים - זה אכן לא יתרון, אבל להידבק במחלות ניתן בכל מקום - במעלית, בגינה, מהאחים ועוד... אפשר לבקש ממנה תשומת לב יתרה בימים שהם חולים. נשמע לי סה"כ מצוין. לכו על זה. הכי חשוב שלילד יהיה טוב אצלה, זה המפתח להכל. שיהיה בהצלחה!

טלטוש

New member
הכי חשוב זה להיות שקטים

עדיף ללכת על מישהי שאת מכירה וסומכת עליה, מאשר ללכת למישהי עם המלצות אבל את לא יודעת עליה כלום.

yaelia

New member
ככל שאני חושבת על זה יותר

אם זאת אישה שאת יודעת שאת סומכת עליה בעיניים עצומות, קחי אותה. תמיד יהיו הבדלים בדרך הטיפול בעידו ותמיד יהיו לך השגות שונות על ברים ספציפיים. אם תישארי עניינית ותדעי לדבר מראש על מערכת הציפיות ההדדית איתה, אני לא רואה שום סיבה שלא לקחת אותה. תחשבי כמה תרגישי טוב לדעת שעידו בידיים של מישהי שאת סומכת עליה. כל השאר נשמע כמו קטנות שאפשר להתמודד איתן.

למעלה