התייעצות בקשר למסע לפולין

התייעצות בקשר למסע לפולין

שלום לכל חברי הפורום... בסוף יולי הקרוב אני טס לפולין עם השכבה שלי וחשוב לי מאד למצות את המסע הזה בכמה מובנים... לעלות את המודעות שלי,לסגור מעגל (או אולי בעצם לפתוח), איזה דברים כדאי לראות ולא לפספס אפילו דברים קטנים שלא רואים אם לא שמים לב באמת... וגם כמובן בקטע החברתי והגיבוש בטיול וגם הקטע התיירותי כמו דברים שכדאי לראות בעיר בזמן שנותנים לנו להסתובב... אשמח לתשובה ולהמלצות לטיול... נ.ב: אם אתם יודעים על איזה דרך שבה אני יכול להנציח את זכר ההורים של סבא וסבתא שלי- אולי איזה קטע קריאה/או מחווה אחרת...

עצות

קודם כל הכי חשוב.. אל תסע כשאתה מצפה למשהו.. אל תצפה לדברים.. חשוב לישון לפני המסע מספיק.. ובלילות לישון כמו שצריך כי אם לא למחרת אתה קם הפוך לגמרי ולא מרוכז- ככה אתה לא לומד הרבה... עוד דברים שאני ממליצה לעשות זה ללכת כמה שיותר קרוב למדריך-אתה לומד ככה הכי הרבה. הוא מראה המון דברים קטנים שלא תמיד מראה לכולם... עם החברים אתה יכול להיות ביחד באוטובוס ובערב- בשאר המקומות להקשיב ולראות כי לקלוט יותר ולמצות את המסע עד הסוף... כשנותנים זמן חופשי, בדרך כלל אין הרבה מקומות חשובים לראות באותו מקום, לנצל את הזמן כדי להתאורר . ואפשרות להנציח זה לקחת נרות זיכרון ובמקומות השונים להדליק את הנר- על הנר לכתוב לזכר... (השמות שלהם) ול-6,000,000 או משהו כזה... הכי חשוב- לנסות לנצל את המסע עד הסוף...

keds

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה..

גם אני חושבת ככה..

keds

New member
וואי.. אז ככה:

מס' המלצות.. 1. קודם כל כמו כולם אתה הולך לצלם במסע (והרבה) הכי חשוווב, זה שתחווה את החוויה, כלומר לא כל הזמן תיהיה עם המצלמה ותצלם, כך לך כמה פעמים הפסקה ופשוט תלך לך בלי לצלם, נגיד בבירקנאו, ללכת ליד פסי הרכבת ופשוט להיות שם במלוא מובן המילה. זה אחד הדברים היותר חשובים. 2. הימים בפולין זה לא רק ימים של עצב ורק ימים של שמחה, הכל מעורבב ביחד, אתה יכול להיות בבוקר במחנה ובערב יעשו לכם ארוחת ערב במסעדה/מלון ובו לא תפסיקו לצחוק, לדבר, או אפילו ברע שעולים לאוטובוס, הכי חשוב שתלמד לעשות את ההפרדה, באתרים ובמקומות מן הסתם לכבד את המקום (לבכות להיות עצוב וכו'), וכשכולם ביחד ונהנים להיות איתם. מה שאמרתי עכשיו זה רגשות נורא מבולבלים.. כי מצד אחד זה מסע של עצב, אתה במקומות הכי עצובים וכו', אבל בנוסף אתה עם חברי מהשלחת-חברים שלך.. 3. יש באושוויץ ביתן מס' 27, זהו ביתן של היהודים, כל חברי המשלחת יושבים על הרצפה וכל אחד בתורו אמור לקום ולהקריא שמות של בני המשפחה, שם אתה יכול להנציח אותם. זה מקום נורא מאגש (אנחנו היינו באושוויץ ביום השני- אז זה מקום שנורא חיבר בינינו..), מדליקים נרות, קוראים ייזכור.. 4.על הזמן החופשי אין לי כל כך מה להמליץ לך כי לנו מתוך איזה 5-6 זמניים חופשיים היו לנו רק 2-3.. פשוט תהנה לך, תצלם, תאכל אוכל טעים.. תראה דברים ותתרשם מהם.. 5. אני יכולה להמליץ לך על כך שכאשר מדריך/מדריכה מדברים ונותנים הסברים, אני מציעה לך לרשום אותם, להקשיב להם.. אי אישית לקחתי איתי 2 יומנים אחד רשמתי לצמי בערב סיכומי יום וכו'.. ובשני מה שהמדריכה דיברה, זה דברים שאתה אח"כ לא תזכור, תראה תמונות לא תדע בדיוק.. אז כדאי לך לכתוב כדי לזכור, וכמובן להקשיב, גם אם תיהיה נורא עייף, הנושא הספציפי לא יעניין. זה מה שאני זוכרת, הכי חשוב תיהיה שם, לא רק מאחורי המצלמה.. אני טסתי באוקטובר.. מווה שעזרתי

N B I

New member
ובכן:

1. יומן יומן יומן יומן!- מאוד חשוב, לפי דעתי זה אחד הדברים היותר חשובים שלקחתי. אסור לוותר על לכתוב, אפילו אם אתה עייף או שלא בא לך, לא תוותר לעצמך! אני אישית עדין ממשיכה לכתוב ביומן שלקחתי לשם, דברים שהם סגירת מעגל בשבילי. לדוגמא לפני כמה ימים מצאתי את עצמי משחזרת את כל הסיור שערכנו במיידאנק המחנה שהכי פחות הצלחתי להרגיש אליו משהו, הוא כנראה נראה לי כל כך אכזרי שסרבתי להתחבר למען שלוות הנפש. 2. אל תיצמד למצלמה!- גם ככה יהיו מספיק פרייארים שיצלמו כל רגע וצעד, תיהיה אתה החכם ותנסה להתחבר למקום. 3. תישן בלילה- או כמו שאמר המדריך שלנו: "אני פונה ללב שלכם, לכו לישון!!!!!!!" מה התועלת לנסוע למקום שכזה ולבלות אותו בעפיצות מתמדת? איך אתה יכול להתרכז בעוצמה ובהפנמה אם כל מה שיעניין אותך זה מתי מדיעים חזרה לאוטובוס? רק שתדע לך שזה באמת מורגש, אלו שהלכו לישון כמו שצריך היו הרבה יותר אדיבים, נחמדים ותומכים מכל השאר. 4. בסיורים אין כל כך מה לעשות... בעיקרון אנחנו קנינו קצת מזכרות, טרפנו מקדונלדס (הם לא יודעים אנגלית!!! תזמין מק צ'קין אם חשוב לך כשרות) והצטלמנו, בחלק מאוד גדול מהמקומות שהינו בכלל לא היה מה לעשות, זה לא שאתה בארץ מסתובב באיזה קניון ויודע בדיוק מה אתה רוצה... 5. כשתיהיו בבית הקברות היהודי בוורשה (כל המסעות מגיים לשם, לא?) בכל מקרה תתעמק במצבות יש שם יצירות אומנות שהמקום שלהם צריך להיות במוזאון. 6. אל תצפה לכלום, יש לי חבר שאת כל היום בבירקנאו העביר בלהתרכז למה הוא עוד לא נשבר ועוד לא התרגש באופן קיצוני (זה היה כבר לקראת סוף המסע). אני חושבת שלכל אדם יש את זמן התגובה שלו אז אל תצפה לשום דבר. מסע מוצלח

תודה רבה...

אין לכם מושג כמה עזרתם לי לדוגמא לא חשבתי בכלל על לקחת יומן למסע... אז באמת תודה רבה ואם יש פה אנשים עם עוד רעיונות אז אני ישמח לכמה שיותר.. תודה רבה=]

fifanowftw

New member
שמע רגע

אני יכול לייעץ לך לגבי הקניות, אם יקחו אתכם לשוק בוורשה(ואני מניח שיקחו), תדאג לקנות שם את הדברים, יש שם פשוט דברים ממש ממש מגניבים(סכינים, חרבות, הכל, פשוט הכל!) בקניון אין ממש מה לקנות, רק מלא בגדים מסע מוצלח

טיפים שלי

מהנסיון האישי... כדי לחוות את המסע ולהרגיש כמה שיותר קרוב..אני מציעה לך לדבר עם סבא וסבתא (או כל קרוב אחר) בקשר לדברים שהם ראו או חוו בפולין, שיש סיכוי שאתה תוכל לראות. כלומר, להגיע עם כמה שיותר דברים שיקשרו את המסע הזה אל הסיפורים הפרטיים שלך. למשל בקראקוב דודה של סבתא הייתה גרה...באמת כל דבר הכי קטן שהוא קשור אלייך הופך את המסע הזה לפי אלף יותר משמעותי. ועוד טיפ מאוד גדול זה לנסות לתעד כל רגע (עד כמה שאפשר), לצלם הרבה, לכתוב...אתה תראה שבמסע עצמו אין כוח ובעיקר אין חשק לצלם או לכתוב כי יש הרגשה ששום דבר לא יוכל לשמר את ההרגשה שאתה מרגיש כשאתה עומד במקום עצמו. אבל תאמין לי, שכשחוזרים לארץ מחפשים כל הזמן דרכים להתחבר לזה שוב, ותמונה , תתפלא, עושה המון. אני מאחלת לך שיהיה לך מסע מרתק ומשמעותי. בהצלחה בהמשך.

Pukipsey007

New member
בקשר להנצחה

עשינו טקס באחד הצריפים באושוויץ, שבו הקראנו [כל אחד בנפרד] את השמות של בני המשפחה שנספו והנחנו ורד במרכז החדר זה היה סמלי להנצחה ומרגש מאוד
אולי גם אצלכם עושים משהו בסגנון

Darina17

New member
המלצות שלי למסע!

אז קודם כל חזרתי מפולין ביום חמישי והיה פשוט מדהים!!! יש לי כמה דברים להציע לך: 1.באמת אל תצפה לדברים,כי גם אני ציפיתי לבכות כל היום ולהיות בדיכאון ממה שנראה שם אך בסופו של דבר זה היה אחרת. הגעתי למסקנה שיש הבדל עצום בין לראות את השרידים שנותרו לבין לראות את ההתרחשויות בסרט מסוים! סביר להניח שתבכה יותר בסרט מאשר תבכה כשיגידו לך: כאן רצחו יהודים. אתה צריך ממש ממש להיכנס ולדמיין בשביל שזה ירגש אותך עד כדי כך! לכן אל תפתח ציפיות. 2. גם מבלי שתתכנן את זה אתה וכל המשלחת תתגבשו במהירות ותהיו לחברים בלתי נפרדים מבטיחה לך שתתחבר גם עם ילדים שלא חלמת להיות חבר שלהם. 3. בעיר בעיקר בוורשה אין הרבה על מה לבזבז כי בטח יקחו אתכם לעיר העתיקה ומה שיש לקנות שם זה רק מזכרות כמו:עטים,כובעים,חולצות, והכל קשור לפולין ,וורשה.אם אתה ממש אוהב קולה תוכל לקנות בקבוק של ליטר 1 שכאלה אין אפילו בארץ ובמחיר זול. הכל די זול בפולין ובכל מקום שיש קניות יש לך "צ'אנג'" שם תוכל להמיר כסף.(המלצה שלי תמיר כסף בעיר ולא בשדה תעופה ,בגלל העמלה) יש קניות ליד בית הקברות היהודי בוורשה אם יקחו אתכם לשם אז יש שם בקומה שניה חנות בגדים נחמדה קניתי שם חולצה וכובע במחיר לא יקר. בקרקוב יש הרבה מה לקנות יש שם שוק ושדרה מלאה בחנויות (יש גם מותגים כמו אדידס,נייק וכאלה אך הם נורא יקרים) המזכרות בקרקוב זה בעיקר דרקונים בגלל שיש אגדה על דרקון בקרקוב וחרבות. 4.תוכל להנציח את זכר ההורים של סבא וסבתא ע"י הדלקת נר זיכרון במקום שבו הם נרצחו שזה בעני הדבר הכי קרוב. ותוכל להגיד "קדיש" לזכרם. 5.תברר בקשר למזג האויר בפולין כי כשאני הייתי בבוקר היה קריר בצהריים חם עד כדי כך שהיית יכול ללכת עם גופיה וסנדלים ובערב קריר שוב.ככה שתברר. לנו אמרו שיהיה קר לכן הבאנו הרבה בגדים חמים שלהם לא הזדקקנו בסוף. 6.הכי חשוב זה לצלם!! ובאמת להקשיב למדרכים ככה תלמד הרבה!! 7.בקשר לאכול שתקבלו כמשלחת. תתכונן לאכול בערב 2 מנות עיקריות מרק וצ'יפס עם משהו..חחח:) זהו בעיקר... שיהיה מסע מוצלח ומרגש!!!

שוב תודה רבה ובקשר להנצחה...

יש בעיה אחת אני ממוצע חצי גרמני חצי יגוסלבי ככה שאין לי קרובים שהגיעו לפולין (כנראה) אני עוד צריך לחקור את זה בעבודה לפני פולין ככה זה בבית ספר שלנו צריך לעשות חצי שנה לפני הכנות ולהכין עבודה גדולה...בכל מקרה תודה רבה עזרתם מאד!!! עכשיו נשאר לי להכין רק מן רשימה כזאת של דברים שאסור לי לשכוח לעשות ולקחת...

למעלה