התייעצות בקשר לקניות

נעמהG

New member
התייעצות בקשר לקניות

קודם כל שלום, די נעלמתי מהפורומים הזה והשני, וכבר כמה חודשים לא הכנתי עוגה אחרי העוגה האחרונה החלטתי שמעכשיו אני אמצא הזדמנויות "לדחוף" עוגות כדי להתאמן ולהשתפר, אבל כל עוד לא הייתי חייבת, לא עשיתי כלום.. תמיד לא היה לי זמן וויתרתי על עוגה. מחר דווקא יהיה לי זמן, ואני הולכת להכין עוגה למאורע מסויים, פרטים על אותה עוגה- כשאעלה אותה, ביום שישי אם אספיק. אז ככה, מתוכננות כמה עוגות לחגים ולאחרי החגים, ואני רוצה להתחדש קצת בציוד. רציתי לדעת איזה ציוד בצק סוכר אתן ממליצות לי לרכוש, אני לא חושבת שאוציא על ציוד חדש יותר מ 150-200 ש"ח, אבל אפשר גם יותר ואני אזכור לרכישה הבאה. אם תוכלו לכתוב לי מה יותר נחוץ, ומה כדאי לי לקנות בשלב זה (עד עכשיו הכנתי 4-3 עוגות בלבד, העלתי את כולן לפורום, למי שזוכרת) הציוד שיש לי הוא כזה תבניות, משטח, מחליק, צבעי מאכל בסיסיים: אדום, כחול, צהוב, ירוק, שחור וחום (צבעי מאכל אני לא מעוניינת לקנות בשלב זה, אני אוהבת להתעסק עם עירבובי צבעים) 2 גדלים של חותכן פרח, מארז של 4 סרגלים כאלה (אני לא יודעת מה שמם, אחד שעושה כמו "חומה" אחד גלים, וכ"ו) וכמובן בצק סוכר שאני קונה כשחסר, וCMC גם הדברים הרגילים שיש בבית- מכחולים, מערוך וכ"ו. מה אתן ממליצות? מקווה שהגעתן עד כאן, יצא ממש ארוך

../images/Emo88.gifשאלה טובה שאלת

אבל לא פשוט לענות עליה. הכל תלוי במה שאת רוצה או יכולה לפסל ולקשט. האם את רוצה עוד חותכנים - אולי לבבות קטנים או כוכבים? או אולי אביזרי עזר כמו חותכן סרטים, אקדח סוכר או משטח מסתובב? אולי מקלות פיסול? המבחר הוא אין סופי כמעט...

נעמהG

New member
תודה,

מקלות פיסול נשמע לי שימושי, את חושבת שאני יכולה להשתמש בהם בלי ללמוד את זה בסדנה? או שיש טכניקות מסוימות להשתמש בהם? יש לי ניסיון בפיסול

בטח!

לי הם מאוד עוזרים גם בלי שלמדתי בסדנה. אני מאוד ממליצה לך על חותכן סרטים. והייתי היום בחנות הובי בירושלים ומצאתי מלא דברים שאפשר להשתמש בהם לבצק סוכר. לא קניתי כי השנה אין לי כסף מיותר אבל אני מאוד ממליצה לחפש תחליפים לאביזרי בצק סוכר בחנויות של אומנות שימושית! יוצא יותר זול. תחשבי גם מה לדעתך יעשה לך חיים קלים ביצירה ותקני.

גם אני ממש ממליצה על חותך סרטים

זה שווה ביותר! הכי שימושי אצלי (בכל ה-7 עוגות שעשיתי עד עכשיו! חח)... לדעתי כדאי לך לחשוב על כלים שיעזרו לך לעשות סגירה יפה כמו החותך סרטים או תבנית של שרשרת פנינים וכו'.... לי יש גם 2 אבקות פנינה שממש מוסיפות טאצ' לעוגה (פנינה וורוד, לטעמי זה מאד שימושי) וחותכנים במגוון צורות תמיד כדאי שיהיה (תמיד מוצאת להם שימוש בלהסתיר פגמים בעוגה, בעיקר פרחים ועיגולים). כלי פיסול כמובן מאד יעילים ומומלצים, אני בעיקר עושה שימוש במקל המעוגל שהוא חובה לפיסול פרחים! ומכיוון שאין לי הרבה ניסיון אין לי ממש הרבה על מה להמליץ אבל אני כל הזמן בודקת כלים בתחום ומנסה לרכוש את מה שנראה לי שיקל עלי בעבודה ויגרום לעוגה להיראות מקצועית!

נעמהG

New member
וואו תודה על העצות,

את יכולה להסיבר לי קצת על החותך סרטים ועל הדברים שיעזרו לי בסגירת עוגה? אני לא חושבת שמה שיש לי בראש בתור "חותך סרטים" זה באמת חותך סרטים
יש לי ארבעה סרגלים כאלה שעושים צורות, אחד של חומה, אחת גלים, וכ"ו, אני משתמש בזה לסגירות של העוגות תודה רבה!

net the jet

New member
יש לי שני חותכי סרטים , של וילטון ושל FMM

נדמה לי. אני מעדיפה משום מה את זה של וילטון שהוא יותר קל לתפעול. אפשר לחתוך סרט ישר או בזיגזג וכ"ו. זה פחות שימושי לי. אביזר נחמד. לגבי קניות בכלל... תחליטי על מחיר, כנסי לחנות ( כמו "מותק" למשל ) ותראי מה בא לך. או לאתר.... את יכולה לחזור הנה ולשאול ספציפית לגבי כל דבר שנראה לך שבא לך ובטוח יהיה לנו מה להגיד. לי למשל יש ה-מ-ו-ן דברים אבל בגדול משתמשת ביחסית ממש מעט. אני משתמשת בעיקר במקלות פיסול, וחותכנים קטנים. צריך סכין טוב ( אני בכלל חובבת סכינים
) ומערוך טוב. כל השאר זה אקסטרא מבחינתי.

נעמהG

New member
חובבת סכינים ../images/Emo6.gif הרגת אותי!

אני חושבת שאלך על מקלות פיסול או חותך סרטים.. אני אראה במותק (שם אני בדר"כ קונה) והמוכרים שם תמיד עוזרים לה, באמת שכיף לקנות שם
חותכנים קטנים נשמע מצויין, אני מתה על הסגנון של הסגירות שלך עם הפרחים הצפופים (כמו בעוגה האחרונה שלך, לגננת)

net the jet

New member
תודה. ואכן- התמכרתי לסכינים טובים ( אני מאד

אוהבת לבשל... ) וזה פושט הבדל עצום לעבוד במטבח עם 2-3 סכינים "שווים" ( שעולים כמו נעליים יוקרתיות בערך... מזל שאין לי אהבה לנעליים
) אבל באמת עושה את ההבדל. לגבי סגירות- אני מאד אוהבת שיש שם "סיפור" אם רק אפשר. בכל מקרה מתכננת לפרטים כל עוגה.

הנה עוגה שהכנתי עם סרטים

ולא חובה להכין סרטים על העוגה, פשוט בגלל שנורא קל לחתוך בזה סרט ארוך, ממש בשניות, ולעשות סגירה יפה לעוגה כי למשל בגלל שאני לא מנוסה עדיין נורא קשה לי לעטוף את העוגה בצורה יפה ומושלמת ותמיד אני מחפשת פתרונות להסתיר את החלק התחתון של העוגה וסרט זה פתרון מושלם! וזה חותכן של שרשרת חרוזים. עוד לא ניסיתי אבל זה נראה לי מגניב לעשות עם זה סגירה של העוגה וחוסך זמן לעשות מיליון עיגולים קטנים... ותכף אחפש לך תמונה של חותך הסרטים שלי יש והוא פשוט מצויין!!!

נעמהG

New member
מקסים!

תודה על העזרה! חותך סרטים נשמע לי נהדר, ובמקרה גם מתוכננת לזמן הקרוב עוגת מתנה, אז זה בכלל יתאים. תודה ויום נפלא לכולן!

sara2020

New member
../images/Emo192.gifאביזרי אפיה

שלום בנות אשמח לדעת איפה אפשר להשיג את אביזרי האפיה שהעלתן באזור חיפה והקריות תודה ויום נעים

למעלה