התייעצות בשירטוט

דלילה

New member
התייעצות בשירטוט

שלום, יש לי שירטוט של הבית המתוכנן (מוקף באדום) אשמח להערות (אנחנו חושבים להוריד את הקיר בין המטבח לפינת אוכל....) תודה :)

בינא

Member
איחוד מרפסת הכביסה עם האמבטיה

ייתן חלל דו-תכליתי מרווח ומאוורר יותר, יחסוך דלת מיותרת ומפריעה ולא, אין שום בעיה עם מכונת כביסה ויבשן באמבטיה...עברו הזמנים שזו הייתה בעיה. את האסלה יהיה ניתן לסובב ויהיה ניתן להוסיף פינת מקלחת או לחלופין לבצע הפרדה בין השרותים לבין המקלחת...כדי לנוע לחצים...בעיקר בבוקר. ע"י איחוד וחלוקה מחדש של שטח מרפסת הכביסה והאמבטיה/שרותים ניתן לבצע תא שירותים עם אסלה וכיור ופינת מקלחת עם פינת כביסה ועוד אסלה כשהחלון הגדול במרפסת הכביסה נשאר כפי שהוא.

דלילה

New member
לא ממש הבנתי איך ניתן יהיה לבצע

הפרדה בין השירותים למקלחת..... להוריד את הקיר לחדר שירות זה משהו שחושבים עליו

בינא

Member
הפרדה בין שרותים למקלחת

גודל האמבטיה ומרפסת הכביסה ביחד 3X3.3 מ' אם תחשבי על קיר שיעבור במקום בו הדלת למרפסת נמצאת כשהאסלה מוזזת אל הקיר החיצוני ודלת הכניסה לאמבטיה הופכת למעבר למבואה של דלת שנפתחת לשרותים ועוד דלת שנפתחת לחדר המקלחת המאוחד עם הכביסה. למעשה נוסף עוד 1 מ"ר למבואה שמימין למדרגות כשעולים השרותים עם הכיור יהיה כ-2 מ"ר ונשארים 7 מ"ר למקלחת/כביסה עם אסלה נוספת מהצד השני של קיר השרותים.

אפשר לקבל הסבר

איך היום זה לא בעיה שהמקלחת וחדר הכביסה מחוברים

בינא

Member
מקלחת וחדר כביסה ביחד - ייתרון לשטח

כמקלחת שיש לה חלון גדול ממנו תולים גם כביסה, אין בעיות רטיבות אחרי כל מקלחת ויש מקום "לרקוד". כחדר כביסה, יש מקום גם לקפל ולגהץ כי החדר גדול והבגדים שהילדים מורידים במקלחת, נכנסים ישר לסל הכביסה ומשם למכונה, ליבשן, לתליה,קיפול,גיהוץ וכל זאת בלי ללכת לשום מקום ובלי לסחוב סלים כבדים. זמן הכביסה אינו חופף את זמני המקלחת. החדר הגדול מאפשר התקנה של אסלה נוספת לזו שבשרותים, כך שבלחץ הבוקר וההשכבה יש שתי אסלות. מכונות הכביסה של היום אינן מחלידות מריטיבויות כמו שיש במקלחות כמו שהיו נפגעות פעם וגם אין בעיה עם חיבורי החשמל כי החדר גדול והשקעים מוגנים ורחוקים ממקור המים. אם יש עוד שאלות ספציפיות שלא קיבלת עליהן תשובה - שאלי ונענה...

הערות קומה ב

(1) חדרי השירותים לא מתוכננים נכון. כשפותחים את הדלתות - הדבר הראשון שרואים זה האסלה. (2) אני לא רואה את הסימון של החלון שנמצא לתוך חדר הכביסה. אני גם לא אוהב את הרעיון שהריח נכנס לתוך חדר הכביסה. (3) מה יש בשירותי ההורים - מקלחת? זה לא מסומן טוב. (4) יש חדר אחד שפתיחת הדלת - רואים קודם את הארון. לדעתי צריך לסדר את החדר אחרת. (5) שתי חלונות קטנטנים בחדר הורים? למה? (6) מה ההגיון של חלון מול החלון של השכן בחדר ההורים? (7) אולי אני טועה, אבל נראה לי שהקירות החיצוניים 20 ס"מ ולא 22 ס"מ. צריך להיות 22 (כדי לשים אדקס). (8) אני רואה שכל החלונות קטנים. יש סיבה לזה? למה לא לעשות חלונות של 120 לפחות? איזה חלונות אלו? כיס? גליוטינה?

דלילה

New member
לגבי שינוי האמבטיה - ילקח בחשבון

בחדר ההורים - אמור להיות מקלחון לדעתי החלונות גליוטינה - ואני אברר אם יש לי אפשרות לשנות את הגודל שלהם .... (ואם יש לי אפשרות לבטל את החלון בחדר האורחים שבאמת פונה לשכנים (למרות שאמורה להיות סטיה בחלונות שזה לא יהיה ממש חלון מול חלון) והממ"ד ישמש כמזווה ולא כחדר עבודה

גליוטינה - חשבתי שעברה מן העולם

המנגנון אוהב להיתקע, ואם משתחרר - יכול להיות מסוכן. לא אוהב. זה גם לא יפה לדעתי. אם כבר - חלונות הזזה.

בינא

Member
להרגשת חלל גדול, נכון להוריד הקיר

הורדת הקיר בין המטבח לפינת האוכל היא הדבר הנכון לעשות כדי להרגיש שכל חלל גדל יחסית לקיים בתוכנית. המטבח יגדל, פינת האוכל תגדל וגם הסלון יראה גדול יותר. השיטה של חלל פתוח טובה כמובן לאלו שהמטבח אצלם נראה כחלק מהסלון, מסודר ונקי.

דלילה

New member
האם עפ"י השרטוט יהיה מקום להוספת

דלפק למטבח? (איפה נכון יהיה להוסיף אותו)

בינא

Member
דלפק למטבח יהיה ניתן להוסיף במטבח

כאשר חלקו התחתון משמש כארונות עם דלתות פתיחה גם למטבח וגם לפינת האוכל והכיסאות מצד פינת האוכל בשטח פינת האוכל או במטבח בתוך שטח המטבח. זה כבר עניין של החלטה וצורת החיים שלכם. עד כמה אתם משתמשים בשולחן הגדול לאכילה או האם כל אחד אוכל בזמן אחר על הדלפק והגדול משמש רק לערבי שבת וארוח. נדרש לדעת שדלפק אינו מתאים כשהילדים קטנים. זה "מגניב" אל מאוד לא נוח, לא פרקטי ותמיד נשפך משהו בגלל שלא מתרגלים לגובה / נופלים מהכסא וכיו"ב. במידה והולכים על דלפק בגובה שולחן (75 ס"מ) וארון מטבח בגובה השיש, ניתן להשתמש במקום ובכיסאות של השולחן הגדול וזה כבר יותר פרקטי. במקרה כזה ארונות המטבח נפתחים רק למטבח והדלפק מחובר אליו כמו מדף רחב של 30 ס"מ. ל"רגבה" יש דבר כזה בתצוגות שלהם. (לנו יש כזה דבר כבר 16 שנים וזה מאוד מוצלח).

fireman

New member
את כבר מדברת על אי ולא על דלפק

במטבח הזה בניגוד למטבח בתוכנית של השכן אין מקום ואין סיבה ממשית להוסיף את הדלפק. בבית השכן יש דלפק בגלל הריחוק בין המטבח לפינת האוכל. שם פינת האוכל מקבלת מימד יותר רשמי בעוד בבית המדובר היא יכולה לתפקד כפינת אוכל לשימוש יומיומי בגלל הקרבה למטבח המידות של המטבח הזה קטנות מידי בכדי לכלול דלפק עם ארונות תחתונים, נניח שעומק ארון זה בסביבות 80 ס"מ בנאדם נורמלי צריך עומק של 50 ס"מ לפחות בשביל להכניס רגלים נכפיל ב2 לשני צדדים ואם יש לנו רק תא ארון אחד ברוחב של 60 ס"מ ושני סועדים שיושבים לסעוד זה מול זה מוסיפים עוד מטר ולזה להוסיף עוד מקום לכסא ולמרווח נשימה ותקעת את כל המטבח. לא! לא! לא! ועוד פעם לא! אם דלפק, אז דלפק נטו ללא ארונות תחתונים כאשר הנ"ל נצמד לקיר המערבי (אם נתייחס לצפון כ"למעלה" מאחר ואין סימון בתוכנית) ויוצא ממנו למרחק של לא יותר מ1.2 מ' - יתאים ל5 סועדים בכיף. לגבי הקיר ליד המקרר, אני הייתי מקצר אותו ומשאיר אותו להסתיר רק את המקרר, את השאר הייתי מוריד.

ניננית

New member
לגבי דלפק

התיאור שרשמת פה, כבאי, לא מדוייק, עומק ארון מטבח- מספיק 60, מקום לרגליים באי- מספיקה תוספת של 30 ס"מ בעומק המשטח, כי לא יושבים כ"כ צמוד, ומלבד זה, זה אי, לא שולחן אוכל. בנוסף, באי, בדרך כלל לא יושבים משני צדדיו, כי צד אחד זה ארונות החישוב מבחינת המקום לאדם הוא רוחב 60 ס"מ. עשיתי מחקר בנושא, כי אני גם בענייני מטבח עכשיו. בכל מקרה, ברור שאין פה מקום לאי, אלא לדלפק צמוד לקיר- ולדעתי מספיק בהחלט עומק 80

fireman

New member
עומק הדלפק נתון לשיקול דעתך

אצלי בבית הדלפק הזה משמש פינת אוכל יומיומית ל4-5 נפשות ואין סיכוי שנידחס על 80 ס"מ. אם מספיקים לך 80 ס"מ לכי על זה. לגבי מקום לרגלים של 30 ס"מ.... במקרה שלי הייתי צריך לאכול עם גב כפוף, אם יש לך בבית אנשים גבוהים 30 ס"מ לא יספיקו דלפק זה כן מקום לאכול עליו, אחרת למה הוא מיועד?

למעלה