התייעצות - גן חובה

התייעצות - גן חובה

מבקשת את עזרתכם בהתלבטות בין 2 גני חובה.
כמעט בכל הפרמטרים יש עדיפות לגן אליו שובצנו. ההתלבטות היחידה שלי נובעת מכך שבגן אליו שובצנו לא יהיה צהרון, והילדים יצטרכו ללכת מגן א' אל גן ב', מרחק של כ-70 מטר שחלקו שביל וחלקו בין 30 ל-40 מדרגות שמחולקות לכמה מקטעים לאורך השביל.
הילדים יעברו בליווי, אבל לא ברור כמה נשות צוות ילוו אותם והאם ההעברה תבוצע בקבוצה אחת גדולה (כ-12 ילדים) או בקבוצות קטנות יותר.
השביל בין הגנים הוא שביל פנימי, אבל הירידה מגן א' אל השביל גובלת בכביש, עניין של בערך 4 מטר הליכה בסמוך לכביש, יש מעקה בין המדרכה לכביש, אבל ילד שובב (לא הבת שלי) יכול לעבור אותו די בקלות ובכך לנטרל לפחות את אחת מנשות הצוות המלוות.
כרגע אני לא רואה את הבת שלי יורדת את המדרגות הללו עם תיק על הגב וללא מבוגר צמוד אליה שנותן לה יד, ייתכן ובעוד כמה חודשים היא תוכל לעשות זאת, אבל אז יהיה חורף והמדרגות יהיו רטובות וחלקות.

גן א' - הגן אליו הבת שלי שובצה. מעט ילדים כרגע (פחות מ25), יחד איתה מהגן הקודם עוברים לפחות 7 ילדים שמרביתם רגועים ונעימים, עם חלקם היא שיחקה בשנה הקודמת (כרגע אין לה חבר או חברה שמוגדרים בתור "הכי טובים"). חוות הדעת על הגננת מעורבות בין מאוד חיוביות לבין מאוד שליליות.

גן ב' - הגן שאותו רצינו. כרגע יש 33 ילדים, די בטוחה שהוא יתמלא ויהיו בו 35 בסוף. מהגן הקודם שלה עוברים 4 ילדים, מתוכם 1 שאני ממש לא מחבבת ו-2 ילדות שאין לה כל כך קשר איתן. חוות הדעת על הגננת אחידות וכולם משבחים אותה.

אלטרנטיבות של צהרון פרטי או ללא צהרון אינן רלוונטיות לנו כרגע.
גם גני עיריה אחרים אינם רלוונטיים לנו.
אין לי מושג האם כדאי לקבל את השיבוץ כפי שהוא ולבלוע את הצפרדע של המסע אל הצהרון, או שעדיף להילחם על שינוי השיבוץ ולהתמודד עם כמות הילדים שתהיה בגן ב'.

למה את חושבת שהילדה לא תסתדר במדרגות?

אני סומכת עלייך שאת מכירה את הבת שלך, אבל בגדול, אין סיבה שילדה בת חמש לא תוכל לרדת מדרגות לבד בלי מבוגר שיתן לה יד. זה פשוט לא תואם גיל. אני מניחה שיש מעקה או קיר באחד הצדדים שאפשר להחזיק בו. התיק זה באמת לא שיקול כי הוא לא כבד בכלל. מה כבר יש שם? בקבוק מים חצי ריק, קופסת אוכל ריקה ובגדים להחלפה? אם באמת באמת מה שמטריד אותך זה המדרגות הייתי לוקחת את הילדה, נוסעת למקום המיועד ומתרגלת אותה במדרגות האלה למעלה-למטה במשך יומיים-שלושה עד שהיא לומדת את זה וזהו. ואם יש משהו פיזיולוגי ברקע, אז פיזיותרפיסטית פרטית עוד השבוע. באמת, זה 250-300 שקל לפגישה, והיא תלמד את הילדה לרדת בבטחה במדרגות ונגמר הסיפור. זה עוד בלי שהזכרנו את האפשרות להגיד לצוות תשמעו, הבת שלי לא יורדת טוב מדרגות, היא צריכה להיות צמוד לאיש צוות ולהדריך את הילדה שהיא הולכת קרוב לסייעת ונותנת לה יד. לגיטימי לגמרי.
גן א' נשמע משמעותית טוב יותר מגן ב'. 70 מטר זה כלום. אבל ממש כלום. אין מצב שהייתי מוותרת על גן טוב בגלל זה.

אני לא בטוחה שיש מעקה לאורך כל המדרגות

אבדוק את זה מחר. בנוסף לוקחת את העצה שלך ונעבוד בסופ"ש על ירידה עצמאית במקטע הספציפי הזה.
לתחושתי היא פחות יציבה בירידה במדרגות מבני גילה, אבל ייתכן שאני מגזימה בתחושה שלי.
בהנחה שנישאר עם גן א', אני בהחלט איידע את הצוות ואבקש מהבת שלי לתת יד לאחת העובדות במהלך הירידה, לפחות בימים הראשונים.

כשהיתה תינוקת היינו בפיזיותרפיה עקב עיכוב התפחותי מוטורי. מאז היא השלימה את הפערים, אבל עדיין כשאני מסתכלת עליה ועל בני גילה, אני רואה דברים שהיא עושה פחות טוב.
לא בטוחה אם זה בגלל שאני מגוננת עליה יתר על המידה (אני עובדת מאוד קשה כדי להפחית מינון ועוצמה של הגנת יתר) או בגלל שאנחנו לא חושפים אותה לכל מיני פעילויות שהחברים שלה כן חשופים אליהן, ואולי זו בכלל נטיה גנטית או שילוב של כל הדברים ביחד.
עד כה לא היתה בחוג, השנה נמצא חוג שבו היא תוכל להפעיל את הגוף ולהתחזק.

על פניו נשמע שהגן הראשון

ההבדל בכמות הילדים הוא משמעותי מאוד וזה יתרון גדול. יחד עם זאת את כותבת שיש גם חוות דעת שליליות מאוד על הגננות.... וגננת זה הכי חשוב.
כך שקשה לענות.
לגבי המדרגות, גם אני הייתי מכירה לילדה את ההליכה בשביל ומתאמנת איתה על הירידה במדרגות , כמה פעמים עד שהייתה מרגישה בטחון מלא.

למעלה