התייעצות דגים

התייעצות דגים

רוצה להכין לערב החג גם מנת דג. חלק מהאורחים לא אוהבים סלמון . מחפשת רעיון לפילה דג. מכירות? אני מכירה בפילה רק מושט וסלמון. וגם מתכון שיתאים לארוחה חלבית . התלבטתי לגבי שניצל דג אבל בפעם האחרונה שקניתי הוא ככ הריח ריח של דגים (שכמעט לא עזר הלימון כדי להוציא את הריח) אז מחפשת גם מתכון וגם איזה סוג לקנות
 
אם רוצים מנה חגיגית, עדיף לא לקנות פילה מושט קפוא שהוא

דג מאד לא איכותי. למה דווקא פילה? לטעמי דג הרבה יותר טעים כשהוא עם העצם. אפשר לקנות דגים שאינם סובלים מעצמות מסוכנות ומפחידות. למשל דניס. גם בבורי אין הרבה עצמות, אבל לא כולם אוהבים. אני אוהבת מאד גם בס, לברק וברמונדי אבל הבעיה היא שדג טרי הוא גם דג יקר. ואם יש ילדים, אפשר לבקש בחנות שיפלטו לך את הדג. בכל מקרה, אם את בוחרת מתכון של בישול ברוטב, כדאי להכניס לסיר גם את הראש והעצמות ואחר כך להוציא ולזרוק. הבדל אדיר בטעם. אם תבחרי בקציצות, בעיקר אם יש ילדים, בחנות טובה יטחנו את הדג בשבילך. וגם כאן כדאי להשתמש בעצמות עבור הרוטב. דג שפחות מדברים עליו בשנים האחרונות הוא פילה סול. טעים וקל לאכילה. חשוב לקנות 100% דג ולא כזה שלאחר הפשרתו תקבלי סמרטוט דוחה (מה שמאפיין את רוב סוגי פילה מושט). בחנויות של חרדים תמצאי דגים לא מעובדים שהם עדיפים. ממליצה שתחשבי על סוג המנה שאת רוצה להגיש, ולפי זה תחליטי איזה דג לקנות.
&nbsp
 
אני מחפשת פילה דג שיש לו הכי פחות טעם של דג

אני לא ככ אוהבת דגים אבל צריכה לאכול אותם מדי פעם
 

אמרלדה

Active member
אני ממליצה על דניס, שאין כמוהו (לטעמי)

&nbsp אבל גם מוסר או לברק מצוינים. אני למשל לא אוהבת לברק כי הוא עבה, ומרגיש לי במרקם דומה לבשר. הזוגי שלי מת עליו. &nbsp לגבי דרך הבישול, מסכימה עם אורני שדג עם עצמות יותר טעים, וגם אני מכניסה את העצמות לרוטב כדי להעשיר את הנוזל ואת הטעם, אבל בדרך כלל מכינה בתנור בלי רוטב. ואז, לילדים הקטנים אני נותנת רק פילה קפוא, כדי להיות בטוחה לגבי העצמות הקטנות. לי עצמי קרה רק לפני שנתיים בגילי המופלג שהייתי צריכה להגיע לפה ולסת בהדסה עין כרם בגלל עצם קטנה שנתקעה בגרון, אז ממש חוששת לתת להם את זה. &nbsp אני מודה שלא סומכת על הדייגים ובחנויות שיפלטו את זה כמו שצריך, כי רק בקפואים למיניהם מצאתי פילוט מושלם ללא עצמות קטנות. אז אם בכל זאת אני בכיוון של דגים טריים, אני מבקשת שיפלטו לי, ואז לוקחת אותם הביתה ועוברת עליהם עם פינצטת-פילוט לבד. אני יודעת איך לפלט, רק שזה זמן... &nbsp לגבי מתכון: אנחנו אוכלים דגים 3 פעמים בשבוע. ואחרי ניסיון רב הבנתי שהכי פשוט הוא הכי טעים: פילטים לתנור בתיבול קל ולא כבד מידי, שאת אוהבת. 20-25 דקות. אם אני אוכלת לבד, אני מוסיפה אחרי 20 דקות 5 דקות גריל. אם הזוגי אוכל אתי אני מסתפקת באפיה כי הוא אוהב את זה רך יותר. &nbsp תיבול: שמן זית, מלח, לימון או יין לבן, בתוספת ירקות ירוקים קצוצים במג'ימיקס, או שמן, פפריקות, שום כתוש ואפשר גם כורכום, קארי או חוואייג'. &nbsp
 
לפי מיטב הבנתי

פילה זה בעצם צורת חיתוך של דג, כלומר לכל דג בעולם יש פילה (אני אפילו פילטתי פעמים רבות סרדינים). פשוט דג ללא עצמות (תלוי באיכות הפילוט). עכשיו כמה שדג יותר טרי ויותר צעיר ככה יש לו פחות טעם של דג. אני ממליץ לך על דג דניס או כל דג לבן אחר שוב טרי ולא קפוא והכי טוב זה לבקש ממוכר הדגים שיפלט לך במקום. רוטב? ממליץ על רוטב בשמל, פשוט להכנה ממלא עשיר וטעים ככה: 50 גרם חמאה שן שום קטושה 3 כפות קמח לבן חלב 500 מ"ל אגוז מוסקט מלח פלפל הכנה ממיסים את החמאה והשום על אש נמוכה (כל הרוטב על אש נמוכה) שהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים (אני עם מטרפה) מורידים והאש ומוסיפים את החלב לאט לאט תוך כדי בחישה שכל החלב ברוטב מוסיפים מלח ופלפל שחור (אני מעדיף לבן כי אני פולני
) וא. מוסקט מחזירים לאש ובוחשים מדי פעם עד שיהיה צמיגי חשוב: הרוטב אחרי הקירור ממשיך להתקשות. אז או להגיש מייד או להוסיף ממש מעט חלב ולעבב. אפשר להוסיף מעט גרגירי פלפל שחור (או ירוק) זה משדרג
 
למעלה