התייעצות-דחוף

tamir2006

New member
התייעצות-דחוף

להלן דילמה אשמח לקבל יעוץ והתייחסות דחופה! נרשמתי לספיר לעו"ס לשנה הקרובה.בחוברת הסברה שלהם למועמדים היה רשום כי עו"ס הוא חוג שפתיחתו טעונה אישור של המל"ג,ועל כן היתה כוכבית ליד השם "עבודה סוציאלית".בהתחלה לא ממש יחסתי לכך חשיבות וזאת מכוון שלא הבדלתי בין "חוסר הכרה בתואר" לבין "אי מתן אישור לפתיחת תכנית".לאחר שהוזמנתי לראיון קבוצתי ,ולאחר תקופת המתנה,מורטת עצבים,של שלושה שבועות הגיע אלי היום מכתב קבלה.יש שיגידו , "מזל טוב"!במכתב רשום הדבר הבא: "נננו שמחים להודיעך כי התקבלת לחוג ב.א כללי בחטיבת רווחה".בהתחלה חשבתי כי זה טעות,אך לאחר שהמשכתי לדפדף לדף הבא הבנתי שזה מציאות.בדף שני היה הסבר מפורט במה בדיוק מדובר.זה הסבר רחב לכן אקצר אותו כמה שאוכל.מה שמתברר בדיעבד שהמל"ג בכלל לא נתן למכללה לפתוח חוג לעבודה סוציאלית באופן עצמאי,ולכן הם "מציעים" ,כלשונם, למועמדים ללכת ללמוד ב.א כללי בחטיבת רווחה שזה בעצם אותם קורסים כמו בעו"ס שנה א .מי שהלך ללמוד בחטיבה הזאת יוכל להמשיך ישר לשנה ב בשנה הבאה אם יתקבל האישור מהמל"ג לפתוח עו"ס.השאלה היא ומה יהיה אם לא ינתן אישור כזה?? מה אני אעשה?? וכל אלו שהלכו לפי המלצתם.עוד נכתב בהסבר הזה כי המכללה עושה מאמצים כבירים על מנת לקבל אישור שכזה ווכו' וכו'.האם אתם חושבים שזה רציני?? האם אתם ממליצים לי ללכת על זה ?? או שזה עוד בלוף ישראלי טיפוסי על מנת למשוך מאיתנו 10 אלף ש"ח ואחרי זה להגיד לנו היה הזהרנו אתכם. תודה

swguy

New member
זה כבר סיפור אחר...

כי בהתחלה הם היו תחת החסות של אונ' בן גוריון והתואר היה מוכר. כעת משהם מנסים להשיג רשות המל"ג מסתבר לפתוח חוג עצמאי זה באמת יכול להיות חבל. אתה יכול בכלל להתקבל לאונ' ברישום מאוחר, או שזה יהיה לחכות עוד שנה?

tamir2006

New member
בכל מקום ההרשמה סגורה ומסוגרת

עשיתי הרבה טלפונים ובירורים,שמהם עולה דבר אחד,הכל סגור ומסוגר.

tamir2006

New member
באשקלון,אגב, אותו סיפור

גם הם התנתקו מבר אילן.בתהליכי הכרה של התואר שלהם.

BellA עלמה

New member
הממ אז ככה

נאמר לי שמכוון שאין לי פסיכומטרי (יש לימודים קודמים 3 שנים ללא תואר) לא אוכל להתקבל. למי לדעתכם אפשר לפנות בכל זאת לא רוצה להרים ידיים? ( לעשות פסיכומטרי זה לא רלוונטי )

tamir2006

New member
הסבה

אם את שוקלת לעשות הסבה לעו"ס אין צורך בכלל בפסיכומטרי.אם את רוצה ללמוד עו"ס מהתחלה,לאמור שלוש שנים מלאות,חובה להגיש לכל מוסד ציון פסיכומטרי.זה אחד מתנאי קבלה.דווקא במכללות לא ממש דורשות ציון גבוה.זה עומד בערך בין 580 -600.

עידיי

New member
תמיר לי אמרו את הדבר הבא באשקלון

הם מחכים להכרה להענקת תואר ראשון מטעמם אבל עד אז התואר שהם מלמדים מוכר מבר אילן, אבל לך תדע, אני מנסה לברר את הדבר מול המל"ג אבל בינתיים לא תפסתי אותם.אשמח לשמוע ממישהו שיודע יותר פרטים.

BellA עלמה

New member
תבררי טוב טוב

לפני שאת נרשמת אישית אם הייתי יכולה הייתי נרשמת למקום שהוא מוכר ב100% . בלי אולי בלי אבל זה לקחת סיכון

למעלה