התייעצות דחופה לגבי לימודים דו\חד חוגי בחיפה

adi9390

New member
התייעצות דחופה לגבי לימודים דו\חד חוגי בחיפה

היי,
אני חייבת את עזרכתם
התקבלתי לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניבירסיטת חיפה לאוקטובר הקרוב,
נרשמתי גם לחד חוגי וגם לדו חוגי,
יש לי התלבטות קשה אם לבחור בחד חוגי-מישהו למד? יודע אם כדאי רק חד חוגי? האם כל הנקודות בחירה הם כאב ראש ועדיף כבר חוג נוסף?
כמו כן לגבי הדו חוגי אני שוקלת ללמוד פסיכולוגיה וחינוך מיוחד, מישהו ממליץ על השילוב? יודע אם כדאי? אם זה לא קשה מדי להוציא ציונים גבוהים?
חשוב לציין כי המטרה העיקרית שלי היא להיות פסיכולוגית קלינית בעיקר עם ילדים(מודעת שחייב תואר שני...),
אבל נושא החינוך מיוחד מאוד מעניין אותי,
תעזרו לי בבקשה, אני חייבת לבחור בהקדם האפשרי ואין לי עם מי להתייעץ,
תודה!
עדי

beltal8

New member
היי,

יכול לעזור בערך - אני לומד שם דו חוגי עם ביולוגיה, אבל מכיר גם מהחד חוגי וגם כאלה שמשלבים עם חינוך מיוחד..
אז, לדעתי האישית בלבד, עדיף דו חוגי בכל מקרה, אבל במיוחד אם זה חינוך (כי במשפטים, ביולוגיה ואני חושב שגם כלכלה, התואר באמת נהיה קצת עמוס, אבל רוב הקורסי בחירה של פסיכולוגיה דומים באופיים לקורסים בחינוך מיוחד/סוציולוגיה וגם אין תוספת של כשלושים נ"ז). לא שיש רע בחד-חוגי, רק שאם כבר את רוצה או משהו מההומניים, אז אולי עדיף כבר למקד את זה למה שמעניין אותך ולא להיות צריכה לקחת מינֵי קורסים מונפצים למיניהם.. שיהיה בהצלחה בכל מקרה :)

adi9390

New member
קודם כל תודה...=] ועוד שאלונת...

ממה שאתה מכיר, החבר'ה שלומדים יחד עם זה חינוך מיוחד זה אפשרי? זה לא מקשה על התואר? כי אתה בטח מבין את המירוץ לציונים גבוהים בפסיכולגיה ומאוד מדאיג אותי שאני לא אצליח לעמוד בעומס ואכשל בשני החוגים.
אתה חושב שמי שלומד חד חוגי התואר פחות עמוס אבל פחות מעניין? אם אני אראה שאני לא מצליחה לעמוד בדו חוגי אתה חושב שתהיה אפשרות לוותר על החינוך מיוחד ולהיות חד חוגי? זה קורה? לא מקשים?
תודה רבה, אולי עוד נתראה באוקטובר :)

beltal8

New member
בשמחה :) ואולי לא הייתי ברור כל כך,

אבל בגלל שהיקף קורסי הבחירה שתיקחי הוא שווה-ערך להיקף החוג הנוסף במקרה של חינוך (60 נ"ז, אני כמעט בטוח), אז העומס לא יהיה שונה מאוד.. בחוגים האחרים שציינתי (שוב, כמעט בטוח בלבד), דורשים יותר נ"ז (כ-160 לעומת 120). ובחוג לחינוך הקורסים יותר יקלעו למשהו שמעניין אותך, כלומר - לעיתים קרובות יותר, לפחות. החיסרון הגדול בחוג נוסף לעומת קורסי בחירה, הוא שקורסי בחירה עם ציון נמוך אפשר פשוט להחליף ע"י לקיחת קורס בחירה נוסף ולקבל בו ציון גבוה יותר. אבל אני לא חושב שאת צריכה לחשוש יותר מדי לגבי העומס, באמת אפשר להסתדר איתו והוא לא גדול מאוד - אבל זה תלוי בך, במצב שלך, באם את רוצה גם לעבוד.. כל מיני פרטים שאת יודעת טוב מכולם. בשורה התחתונה, אין הבדל גדול בין עוד חוג הומני לבין חד-חוגי, שרובו פשוט קורסים כלליים. ושיהיה בהצלחה :)

למעלה