התייעצות דחופה

תמר28

New member
התייעצות דחופה

שלום רב לכם, היום אמא שלי התקשרה וסיפרה לי מה עובר עליה לאחרונה. אבי כבן 67 , אדם מאוד דיכאוני בשנים האחרונות אינו עובד ואינו מרבה לצאת מהבית. בחודשיים האחרונים, הוא מרבה להתעורר בלילה ולדבר שטויות (כהגדרתה), שואל עלינו הילדים ומחפש איפה אנחנו או את הנכדים, מחפש את אימו שנפטרה לפני שנים רבות... רואה כל מיני מראות שלא קיימים וכו' אתמול הוא התעורר שוב באמצע הלילה התפשט ולבש חולצה שלה כמכנסיים ולאחר שהיא הורידה לו אותם הוא לקח שמיכה ורצה לצאת החוצה ללא מכנסיים, היא רצתה למנוע זאת ,אך הוא הדף אותה ממנו ואף חבט בה פעמיים. כמו כן הוא נכנס לשירותים והשתין ליד הדלת על הרצפה, אל מול עיניה הרואוצ של אחתיי שהוזעקה אליהם, רצה לאכול ולא ידע איך להפעיל את המצנם, הלך הביא ביצה וחשב שזו קלמטינה ועוד כל מיני אירועים... לפי הדיווח הוא היה חסר שקט והתהלך כשיכור ודיבר שטויות אחותי דיברה אליו, אך לדבריה זה לא היה אבא. מאוחר יותר הוא נרדם. ושוב התעורר לאחר כשעה חסר שקט. מרבית היום הוא ישן במיטה . אחותי דיברה איתו אחר הצהריים , אך הוא לא זכר מה קרה בלילה.... אני לא מפסיקה לבכות מאז וחוששת מאוד לאימי, במיוחד אחרי התקרית האלימה שזה נראה לי החמרה רצינית. טרם ניגשנו לטיפול או לאבחון כלשהו, למי עליי לפנות ומה עליי לעשות?? עזרו לי - אני אובדת עצות.

תמר יקרה, האם עבר איבחון כלשהו?

לפי מה שתארת, אתם צריכות לקחת אותו דחוף לאבחון ובדיקות. הוא חייב להיבדק ולעבור סידרת בדיקות כדי לבדוק אם מה שקורה לו הוא הפיך או לא. אחר כך יקבל טיפול בהתאם לתוצאות. בינתיים תשתדלו שאמא לא תהיה לבד כי זה מסוכן מאד לשניהם. אם הוא כבר אובחן כחולה , אז יש להתייעץ עם הרופא המומחה ולתת לו תרופות מתאימות שיאזנו אותו וירגיעו אותו. מקווה שיהיו לילות וימים רגועים יותר לכולכם, טובה

למעלה