התייעצות דחופה

התייעצות דחופה

סלקום חייבה אותי במשך תקופה על כמה סמארטפונים שאיזה אדם נוכל הוציא בשיתוף עם חברו שעבד בסלקום על שמי.
כתוצאה מכך כיום יש לי אצלם חוב של למעלה מ 10000 ש"ח.מעבר לסכומי עתק שכבר נגבו ממני בעבר.
אני מעוניין לתבוע אותם גם 1.על כל הסכומים שנגבו.2.למחיקת החוב הנוכחי שהם מבקשים ע"י עורך דינם והוצל"פ.3. פיצויים.(זה הגיע להוצל"פ.וגרם לי לסיבוכים רבים בחיים.עד כדי כמעט גירושין)
שאלותיי:
1.האם תביעה למחיקת חוב של נניח לדוגמה 20000 ש"ח. נחשבת כחלק מסכום התביעה.וזה אומר שאוכל לתבוע בנוסף פיצויים של רק עוד 13000 ש"ח.או שמחיקת חוב נוכחי לא נכללת ואוכל לתבוע בנוסף עוד כ 33000 ש"ח.
2.האם חלק מהסעיפים של 31.א או ב.או סעיפים דומים מתירים כאן פיצויים ללא הוכחת נזק...?
3.האם הגשת תלונה במשטרה על הונאה וכדומה תעזור פה?תלונה נגד סלקום או נגד אותו נוכל..?
4.האם העובדה שלמרות שידעתי בסופו של דבר את הבעייה ולא נקטתי פעולות משפטיות או תלונה במשטרה במשך שנתיים זה יכול לשמש נגדי... בטענת למה שתקת..ושתיקה כהואה? והרי מוכרח שהסכמת לקווים.?.או שכל זמן שאין להם חתימה ממני על חוזה הם לא יכולים חוקית לגבות שקל..?

למעשה כלל לא בטוח שניתן לתבוע בתביעות קטנות

"מחיקת חוב", שכן ביהמ"ש לתביעות קטנות אינו מוסמך לתת צו עשה או צו "אל תעשה".

יכול להיות אבל שכדאי להגיש תביעה כספית, ואז זה יזרז אותם למחוק את החוב מהכיוון שלהם, במסגרת פשרה.

יכול להיות גם שכדאי לפנות אליהם במסודר באמצעות עו"ד.

לגבי שאר השאלות - הסכום המקסימלי הוא 33,200 ש"ח, לא משנה מה נכנס במסגרת הסעיפים. יש כמה פסקי דין שבהם נפסקו הוצאות משפט בנוסף לאותם 33,200 ש"ח.

אין בעייה שלא עשית אם זה כלום שנתיים - ההתיישנות היא 7 שנים.

המקרה מורכב. ממליץ לך בחום להיוועץ עם עו"ד בקשר לאפשרויות הפעולה.

עו"ד אסף.

בבקשה תנסה לענות על החלק הזה

2.האם חלק מהסעיפים של 31.א או ב.או סעיפים דומים מתירים כאן פיצויים ללא הוכחת נזק...?

זה מאד חשוב לי.

שנית.האם אוכל,במקום לבקש מחיקת חוב.
לתבוע את כל סכום החוב שהם דורשים.גם מה שנגבה.וגם מה שעתיד להיגבות...?
חייבת להיות דרך לנהל תביעה כזו בתביעות קטנות.הרי זה מעשים שבכל יום שחברות הסלולר דורשות כסף מלקוחות.ובשל כך הם נתבעות..?

אפשר לנסות לתבוע ביטול עסקה, אבל אתה טוען הרי

שאין עסקה.

אם הכספים נגבו ממך, הרי שאתה יכול לדרוש את הכספים שנגבו ממך.

לא כל דבר ניתן לנהל בתביעות קטנות. תביעות קטנות זה הליך שנועד להיות קל ופשוט יחסית, ולפעמים יש מקרים שהם פשוט מורכבים מדי.

לפי לשון החוק זה לא נראה שיש משהו שממש מתאים לפיצויים ללא הוכחת נזק. אבל - אתה יכול לדרוש. לפעמים אפשר להיכנס לכל מני דרכי פרשנות, שניתן לחשוב עליהן כאן, שיאפשרו לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק.

ראשית כל תודה רבה על הכל.

אתה איש מקסים!
שנית. אין לי שקל מיותר.ולא אוכל לשכור עו"ד לבית משפט רגיל.
אני חושב שאם אני אלמד טוב את החומר.ויעשה עבודת שטח טובה.אוכל להסתדר אולי בעזרתך לבד.
אני רוצה לשתף אותך אולי בעוד נקודה משמועתית.שיותר מסבכת את העניין.
החוב עבר מזמן להוצל"פ.נשלחה אזהרה לכתובת ישנה שלי.ועברו הרבה יותר מ 30 יום להגשת התנגדות.כעת אני צריך לפעול בכמה מישורים בבת אחת.
א להגיש בקשה להארכת מועד התנגדות.ב.בקשה להפסקת הליכים אם בכלל יש כזו בקשה ואם היא יכולה לבוא בנפרד לבקשה הקודמת.ג.הגשת תביעה בתביעות קטנות ואלי לצרף אותה לבקשה להארכת מועד התנגדות.ד.להגיש אולי תלונה במשטרה על הונאה וגם אותה לצרף לבקשה להארכת מועד התנגדות.

שאלה נוספת.מיופה כח יכול להוציא לי את החומר התיק והתביעה מהוצל"פ?
יש אפשרות לקבל את החומר מהוצל"פ בלי לגשת פיזית ללשכה?

למעלה