התייעצות דחופה

יהלולים

New member
התייעצות דחופה

היי, הילד שלי בכיתה א, ומחר יש לו יומולדת בחוג המפחה המורחבת. הוא הזמין לפני שבועיים ילד מהכיתה שלו שאיתו התחילו ניצני חברות להגיע ליום ההולדת המשפחתי, ואני גיביתי את ההזמנה בטלפון לאמא של הילד. בינתיים, החבר כבר לא מתייחס לבן שלי בכלל. הבן שלי מאוד פגוע ממנו. אבל את ההזמנה - אני לא יודעת איך לבטל. הבן שלי לא רוצה בכלל לפגוש אותו ביום ההולדת המשפחתי, ואני לא יודעת אם זה מעשה שלא יעשה - להתקשר לאמא של הילד, ולהגיד לה שהילדים כבר לא חברים, ולכן, בקונטקסט משפחתי - כשהילד שלה הוא המוזמן היחיד מהכיתה - אולי כבר אין לזה מקום. הבן שלי מאוד מאוד כועס עליו, ופגוע. הוא ממש ביקש ממני שאבטל לו את ההזמנה. הסברתי לו שזה דבר שלא יעשה, ושצריך יהיה לנהוג בהכנסת אורחים, גם אם לא מדובר כבר בחבר. אבל אחרי שהלך לישון - אני פתאום לא בטוחה שזה הוגן לדרוש ממנו גדלות נפש כזאת, דווקא ביום ההולדת שלו. במיוחד לאור העובדה שהוא כל כך פגוע ממנו.
האם טלפון לאמא של הילד שהיה חבר, שמסביר את המצב, אפשרי לדעתכן?
אני מאוד אודה לכן על עיצות, היומולדת מחר אחר הצהריים - ואני ממש מתלבטת כיצד לנהוג. תודה!

mo234

New member
לדעתי לבטל

להתקשר לאמא של הילד השני, לומר שהיומולדת הוא בחוג המשפחה ולכן, הפעם נאלץ לוותר על ההשתתפות של בנך
ובשמחה נזמין אותו פעם אחרת.
בהמשך, לאחר יום ההולדת, הייתי מנסה להבין מה גרם להתרחקות בין שני הילדים, האם זה משהו שניתן לגשר עליו ולבנות מחדש את החברות.
אבל ביום ההולדת, הילד צריך לשמוח ולא להיות בהרגשה שמישהו שכבר לא חבר שלו מגיע.
בכל אופן, הרבה מזל טוב ורק בשמחות

בנגי 16

New member
אם לא נעים אפשר להאשים את הגשם

לומר שבגלל מזג האוויר הצפוי עברתם למקום קטן יותר.

אד י

New member
לבטל

כמו שכתבו מעליי. להסביר שזה לא מסתדר כי זה רק משפחה.
ובעתיד לא להזמין חברים לאירוע משפחתי. בטח שלא בגילאים האלו שחברויות משתנות פעמיים בשבוע.
&nbsp
ליום הולדת בגיל הזה, מזמינים את כל הכיתה או את כל הבנים או חבורה של 4-5. ואם רוצים להזמין גם משפחה לאותו אירוע אז סבבה. אבל המוקד ביום הולדת עם חברים אמור להיות החברים.
&nbsp
&nbsp

יהלולים

New member
עדכון -

בבוקר, כשהבן שלי שמע שביטלתי את ההזמנה של הילד, הוא החליט בכל זאת להזמין אותו ליום ההולדת. דיברנו על האפשרות שהם לא יסתדרו בזמן המסיבה, והוא אמר שיהיה בסדר, ושהוא לוקח בחשבון שיצטרך להתמודד עם אפשרות כזאת.
הוא רצה שזאת תהיה החלטה שלו, כנראה. ואכן - הילד הגיע, והיה מקסים.

למעלה