התייעצות,האם אתם ממליצים להתקין

maoz100

New member
הרכבה עצמית של פרקט, מעשי?

שלום, יש לי בבית שטיח מקיר לקיר (בסלון) אני מעוניין להחליף אותו לפרקט יש לי ידיים טובות;וחשבתי לעשות את זה בעצמי. למישהו יש כאן ניסיון בדבר כזה? אני אשמח לשמוע רעיונות 10X

psa

New member
התייעצות,האם אתם ממליצים להתקין

רצפת פרקט בכל הבית ? בחלק מהבית? בחדר שינה? בכלל לא? האם זה פרקטי? אני יותר פונה לבעלי הנסיון שביניכם בבקשה. תודה

Ros3mary

New member
זה קשור יותר לטעם ולא לפרקטיות

לאלה שסובלים מאלרגיות קרדית האבק,עדיף פרקט,הוא קל לניקוי ולא צריך שואב אבק. אני באופן אישי מעדיפה להיפטר מהשטיחים בחדרים,עקב בעיות אלרגיה והתחלתי לצפות את הרצפות בפרקט. בכל הבית?עניין של טעם!!!אני חושבת שרצפת שיש יפה מספיק ומקררת בימים חמים. מעבר לזה,יש מומחים גדולים ממני!!!

psa

New member
רוזמרי,אני הוצאתי את כל השטיחים

להוציא שטיחונים קטנים . אצלנו אין אלרגיות אך השטיחים הם שקי אבק נוראיים. בעתיד לבוא חשבנו להתקין רצפת פרקט אך ידוע לי שצריך לשמור יותר מדי וכד'. בעלי ואני התפשרנו על חדר שינה.

ופרקט שהותקן במו ידי פרקט פורניר ,עם בסיס MDF בעובי כולל של 8 מ"מ ,(עובי הפורניר עצמו קצת פחות ממילמטר). עלה כ 30 $ למטר לפני כחמש שנים. מתחת לפרקט פורסים יריעות ספוג מיוחדות בעובי כ 3 ממ. היח' הודבקו אחת לשניה. הותקן בחדר שינה של ההורים.

psa

New member
אני קוראת בשקיקה את כל מה שכתבתם

ויצאתי יותר מבולבלת
ברצינות: יתרונות: פרקט מקסים ,מראה עדין ואלגנטי. חסרונות: תחזוקה ,נקיון לא פשוט . מסקנה : החלטתי עדיין לא להחליט.יש לנו הרבה זמן עד להחלטה סופית. אך כדאי לדעת מראש.... על כל פנים נלך אולי רק על חדר שינה(אני מדברת על בית חדש).
אישית. על ההתייחסות החמה ועל ההסברים הנהדרים והחשובים. אם יש עוד מה להוסיף אשמח (שומרת את ההסברים במחשב) יום נהדר

הבהרה קטנה בחדר שינה מספיק פרקט פורניר או למינציה (החלטה של מראה ,הרגשה ,והרבה כסף הבדל). ולסוגים האלה לא נדרשת שום תחזוקה !!!! אפשרויות ההתקנה העצמית לא מסובכות לכאלו שיש מעט הבנה. נקיון עם סמטוט לח בלבד .

maoz100

New member
לא ברור...

המון תודה על כל הרעיונות אבל בתכלס ,פיזית אם אני קונה את הפרקט שמתחבר כמו פאזל מה אני צריך לעשות מבחינה פיזית כדי לחבר אותו לריצפה? אני מבין שקודם מניחים ספוג, צריך להדביק אותו לרצפה??? ואת הפרקט אני אמור להדביק לספוג??? ואיך אני מדביק את הפנלים לקיר?!? מישהו יכול להסביר לי מה סדר הפעולות? תודה

אם עברת להרכבה אז: *הרצפה צריכה להיות מפולסת ונקיה. *מניחים את יריעות הספוג. *עובדים לאורך החדר, מתחילים להניח שורה ראשונה ,מחברים עם או בלי דבק (תלוי בפרקט) את צלעות הרוחב (הצרות).משאירים רווח של כס"מ מהקיר. *מתחילים שורה שניה ,אבל מתחילים מאמצע הלוח האחרון שבשורה שכבר הנחנו. *וכך הלאה..... לא מדביקים את הספוג לרצפה,ולא את הפרקט לספוג. ויש כלים מיוחדים שעוזרים להצמיד את הלוחות אחד לשני. את הפנלים מדביקים לקיר ע"י מרק אקרלי(זה שבא בשפופרות). ההוראות לגבי הפרקט הם לפרקט 8 ממ, פורניר או למינציה. בעוביים אחרים שיטות ההרכבה כבר אחרות.

שאלה..

שלום חובב , אמרת שהרצפה צריכה להיות מפולסת ונקיה. הרצפה בחדר שינה שלי לא ישרה , כנראה מפאת השנים הרבות של הבית. מספר מרצפות עקומות. האם זה מונע ממני לעשות פרקט בחדר השינה ? אני צריך ליישר את הרצפה ? יש דרך ליישר מבלי לרצף מחדש את כל החדר ? תודה. אוויר.

פילוס אם מדובר רק במספר מרצפות מפוזרות , לא באיזור אחד. אפשר למלא עם מלט וליישר עם סרגל. אם יש אזורים שקועים, זה כבר בעיה שדורשת פתרון יותר מקצועי . להשכלה כללית : יש מלט שתכונתו שהוא יודע לפלס את עצמו ,לאחר ששופכים אותו.אבל רק בעל מקצוע יוכל להגיד לך עם התשתית שלך מספיק טובה.

Ros3mary

New member
פרקטים

אפשר לקנות פרקט שמתחבר בקליק אחד לשני וקל להרכיב אותו. ויש פרקט שמדביקים אותו לרצפה,יותר בלאגן.לבעלי שהוא איש עשה זאת בעצמך,לא היה קל, אך הפרקט(הקליק)כבר מורכב בחדר אחד בינתיים.

psa

New member
האם זה פרקטי לאקלים הישראלי?

נקיון? מיץ/קפה /מים הנשפכים=כתמים מכוערים. האם יש השתעבוד לרצפה?

Ros3mary

New member
הפרקטים מגיעים עם חומר דוחה

כתמים ומים.ועוד משהו... למי שלא מרכיב לבדו יש לקחת בחשבון תשלום עבור שעת עבודה בנוסף למחיר .

כל מה שרצית לדעת על פרקטים ישנם סוגים רבים ושונים של פרקטים.והעיקריים שבהם: *יש פרקטי עץ גושני (עץ מקורי) שבאים בעוביים שונים. *יש פרקט שבסיסו MDF והוא מצופה בפורניר עץ . *יש פרקט שבסיסו MDF והוא מצופה נייר ועליו שכבת למינציה. לכל אחד מסוגים שימושים שונים עקב מקדמי חיכוך שונים ,שיטות הרכבה שונים, מראה שונה ,ואופן אחזקה שונה. גם למקום המיועד תפקיד לא קטן בהחלטה על סוג הפרקט. פרקטי העץ הגושני הם היקרים שבפרקטים ,אחזקתם מורכבת , והתקנתם אינה לחובבים. אבל המראה וההרגשה שהם נותנים היא הטובה והיפה ביותר . שתי הסוגים האחרים נבדלים רק במראה או בהרגשה של עץ טיבעי ,כמו ההבדל בין פורמייקה לפורניר עץ .אחד זה תמונה,השני הדבר האמיתי. ההרכבה פשוטה ביותר למי שמתמצא מעט בחיתוך עם משור ,מריחת דבק ,והרכבה בשיטת הלגו של יחידה אחת אל השניה. והיום יש גם פרקטים שמחוברים גם ללא דבק. מחירי פרקטים אלו מתחילים מ50 ש"ח למטר מרובע של פרקט למינציה,ועד 150 ש"ח ומעלה לפרקט פורניר. לגבי הפרקטים הזולים ,אישית הייתי ממליץ על חדרי שינה של הורים. חדרי ילדים בוגרים .או כל שטח אחר שהתנועה בהם אינה רבה. אסור להרכיב פרקטים (לפחות את הזולים שבהם) בסביבה רטובה. ניקיון מבצעים עם סמרטוט לח בלבד.

למעלה