התייעצות. האם כדאי לסלק את המשכנתא?

jojo72

New member
התייעצות. האם כדאי לסלק את המשכנתא?

לקחתי משכנתא של 1,700,000 שקלים (50% מערך הדירה) ואני מחזיר כל חודש כ 8500 שקלים הריביות טובות. קל״צ ל18 שנה 2.74, משתנה כל 5 שנים קבועה ב 2.54%, וריבית פריים P-0.8). מטבע הדברים רוב הכסף שאני מחזיר כעת מכסה את עלות הריביות.
העניין הוא כזה. אני מתכנן בנייה/שיפוץ בדירה שקניתי. ברשותי כרגע 700,000 שקלים. אני מעריך שייקחו לפחות שנתיים עד שתתחיל הבנייה אל יכול להיות גם יותר (היתרים וכו׳ וייתכן אף מעבר זמני לחו״ל) השאלה היא האם כדאי לסלק כרגע את 700,000 השקלים ולקחת שוב משכנתא בזמן הבנייה או לחכות איתם שנתיים ולהמשיך לשלם כרגיל. אני מתלבט אם לא כדאי לסלק נניח את הריבית משתנה כל 5 שנים ואז גם אם הריביות יעלו אני לא לוקח סיכון גדול מדי.
ברשותי דירה נוספת לא ממושכנת. אני מניח שבעת הבנייה אוכל למשכן אותה לכל מטרה או לחדש משכנתא על הדירה הנוכחית לשם שיפוץ/בנייה. השאלה הגדולה היא האם החסכון שלי בשנים הקרבות עקב סילוק המשכנתא יגדל על הריביות הכנראה פחות טובות שכנראה אקבל בעת הבניה.
אשמח לשמוע עצתכם.

מאיר וידר

Member
מנהל
עדיף לך להשאיר את הכסף אצלך

או לפחות את רובו
עדיף לך להיות נזיל בשלבי הבנייה מאשר להתחיל לנהל מו"מ על משכנתא חדשה מה שאומר שלא בטוח שיהיו לך ריביות נמוכות כמו שיש לך
&nbsp
לגבי התשלום ריבית - מכיוון שיש לך תקופה קצרה בקבועה הלא צמודה וריבית נמוכה, אתה כן אוכל מהקרן
וידר מאיר
מנכ"ל
ז'בוטינסקי 33
מתחם הבורסה רמת-גן
טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
דוא"ל: [email protected]
אתר: www.vider.co.il

למעלה