התייעצות הכנות לקראת הלידה -אפשר כאן ?

התייעצות הכנות לקראת הלידה -אפשר כאן ?

שלום לכולם , מקווה שתוכלו לעזור לי כאן מול ההריונית שלי ... אני לא יודע אם זה ההורמונים מדברים או שאני פשוט לא מבין! יש ביננו ויכוח ( טוב יש הרבה, אבל בזה אני צריך עזרה ) 1. עגלה - אשתי יצאה מפרופורציות לגבי הנושא , דוקטורט פרייאר לעומת המחקר שעשתה על עגלות וכמובן רוצה את הכי יקרה , דבר שנראה לי סתם עניין של פוזה ופחות חשוב - ושהמנוסים ביניכם יענו לי ! 2. איסוף דם טבורי- זה דווקא משהו שיותר חשוב לי , ואני מנסה להסביר לה את חשיבותו הגדולה, אבל היא רק רואה מול עיניה את העגלה האדומה... אם יש לכם המלצות על דרכי שכנוע, או על חברה מסוימת - יתקבלו בברכה תודה

eliyhukz23

New member
בהקשר לעגלה

בהקשר לעגלה אנחנו קנינו את העגלה כמעט הכי יקרה בשביל הפוזה והיא דפוקה בלחץ. תאמר לה את זה ומקווה שזה יעזור

shno

New member
זה לא חייב להיות הורמונים וזו לא חייבת להיות

חוסר הבנה. זה גם יכול להיות פשוט חילוקי דעות רגילים כמו שיש בהמון סיטואציות בחיי הנישואין (רק שבכל הקשור להריון ולידה - הכל מתעצם, כמו המחירים....). דעתי: 1. לגבי עגלה - לא תמצא היום כמעט הורים טרם לידת בכורם שלא עושים דוקטורט על העגלה. בחירת עגלה ובחירת סלקל הפכו להיות קשים יותר מבחירת השם לילד... ברור שתמיד נמשכים לעגלות היקרות יותר שהרי מן המפורסמות היא שמה שיותר יקר - ככה יותר איכותי. אז נכון שלעיתים זה מוכיח את עצמו יופי, אבל דווקא בעגלות, מניסיוננו - היקרות לא בהכרח טובות יותר מהזולות יותר, ולעיתים גם להפך. אחרי שהגדולה נולדה - קנינו גראקו (כ- 1200 ש"ח). משמשת אותנו עד היום עם השני. אחרי שהשני נולד, קנינו מוצי (יד שניה, כי לקנות חדש זה באמת יקר מדי). אחרי שבוע מהקניה - הצענו אותה שוב למכירה. חרא עגלה. יש לה שני פלוסים (כלומר - לעגלה עצמה יש פלוס אחד - הידית המתכווננת שזה אחלה לאנשים גבוהים, ולסל קל יש פלוס שנין לשנות את זוית הגב), אבל חוץ מהם - העגלה הזו היא מינוס אחד גדול. בדי ריפוד איומים ולא נעימים, לא הסל קל ולא הטיולון נוחים לישיבה/שכיבה של התינוק, הסל קל הוא אחד הדברים הכבדים ביותר שהרמתי, והחיבור שלו לאוטו - אחד החיבורים הכי לא ידידותיים שהצליחו ליצר. וזה רק על קצה המזלג. וזו עגלה מהיקרות בשוק. קקה של עגלה. והגראקו? אמנם לא הכי זולה, אבל אחת הזולות, והמינוס היחידי שלה - שהיא כבדה יחסית. חוץ מזה - עגלה לתפארת. מה אני בא להגיד? שאתה צודק חלקית. למה חלקית? כי זה לא רק עניין של פוזה, ויש סיבה למה העגלות היקרות הן יקרות מעבר לפוזה (חומרים, יתרונות קטנים וכו'), אבל בשורה התחתונה היתרונות שלהן כל כך מינוריים ביחס לחסרונות (ומחיר הוא חיסרון לצורך העניין) שזה פשוט לא שווה את זה. 2. דם טבורי - גם אנחנו נחשפנו ליח"צנות המטורפת סביב העניין הזה במהלך ההריון הראשון. וכמו כל הורים מתלבטים אמרנו - מה, נחסוך כסף על חשבון הבריאות של הילדים שלנו?! אנחנו ממש חרא הורים עוד לפני שנהיינו הורים... שורה תחתונה - ביררנו, קראנו המון אותיות קטנות (שנינו עו"דים אז זה בא לנו טבעי
) והגענו למסקנה שזה חרטה אחת גדולה. טוב, זה אולי בהגזמה, אבל זה מספיק חרטה ומספיק לא ודאי כדי שלא תהיה לנו סיבה לשמר את הדם הטבורי בעלויות הגבוהות. לשמחתנו גילינו שבבית החולים שבו ילדנו, ניתן לתרום את הדם הטבורי לבנק הדם הטבורי הציבורי. תרמנו בשמחה ובששון, כך שהדם הטבורי נשמר חינם אין כסף, והוא יוכל לעזור בין אם לילדינו אם וכאשר ובין אם לילדים אחרים. וטוב לנו עד הגג עם ההחלטה הזו. ועוד מילה וחצי - תקופת ההריון, כמו גם התקופה טרם החתונה, מאופיינת בעיניים גדולות מחד ועיוורון מאידך. רוצים הכל, רוצים את הכי טוב, ולא חושבים בשיט על הכסף ("שאני אחסוך על הנוחות של הילד?" "שאני לא אקנה לילד שלי את הכי טוב שאפשר?"). לשמחתי כבר יש לי את הפרספקטיבה של הריון שני ולידה שניה וילד שני. זו סטירת הלחי הטובה ביותר שקיבלנו. תעשו לעצמכם טובה, שניכם - תנו לעצמכם סטירה שתעיר אתכם, תתעשתו, ותתחילו לחשוב על הקניות לקראת הלידה עם הגיון ואחריות של אנשים בוגרים ולא של ילדים מתלהבים בחנות ממתקים. את אלפי השקלים שתחסכו כי תקנו קצת פחות, או תקנו לא את הכי יקר שיש - שימו בתוכנית חיסכון לילד. הוא יודה לכם הרבה יותר על סכום מכובד ונאה בגיל 18 מאשר על ריפוד בצבע ורוד פוקסיה ששימש אותו במשך 3 חודשים.... (ואשוב ואדגיש - הכל מבטא את דעתי האישית בלבד ונכתב עם חצי חיוך כמובן. מקווה שאין בדברי כדי לפגוע וכו' וכו'....) שיהיה בשעה טובה ובמזל טוב!

ronnm

New member
אני אתחיל בהמלצה, ואמשיך בעצות

תראה, זה מאוד קל לתלות את הרגישות והעקשנות של נשותינו בהורמונים/מחזור/חוסר הבנה, אם תלך בדרך הזאת לא תגיע לשום מקום. אישתך כמו הרבה אנשים, גברים ונשים כאחד רוצים את הטוב ביותר עבור הילדים שלהם וזה טבעי לחלוטין. המחלוקת היא מה זה הכי טוב עבור הילד. עבורה זו עגלה יקרה וטובה, ובשבילך זה יהיה לקנות רכב הכי בטיחותי שיש. תנסו לגלות הבנה זה לצרכים של זה ולהבין מאיפה הם נובעים. מתי להענות להם ומתי לרסן אותם. זו ההמלצה שלי אלייך... בנוגע לשתי הנקודות שהעלית: 1. לכל העגלות יש את היתרונות והחסרונות שלהם, וככל שתתייעץ עם יותר אנשים תשמע יותר דעות. לראייה - העגלה שshno כל כך שונא (מוצי), זו עגלה שאני ואישתי מתים עלייה. קשה לנו לדמיין עגלה אחרת שעומדת בגבורה במדרכות והכבישים המשובשים של גבעתיים. כמובן שגם לה יש את המינוסים שלה, אבל אנחנו מאוד אוהבים אותה. העצה שלי היא כזו, אם זוגתך רוצה עגלה מסויימת תנסה לבדוק עם עצמך קודם למה אתה מתנגד לה, ואם ההתנגדות היא מוצדקת, או שנובעת סתם מתוך פרנציפ של, לא לקנות עגלה ממותגת. אם יש לך טיעונים מוצדקים, וחוסר יכולת כלכלית זה טיעון לגמרי מוצדק, נסה להעלות בפניה את הטיעונים, ואולי במקביל להציע לה עגלה אחרת שלה אין את הליקויים שגילית בזו. בכל מקרה לא שווה לריב על דבר כזה... 2. בנוגע לדם הטבורי, גם אנחנו הגענו למסקנה שזו מהומה רבה על לא דבר. מעבר לכך שמענו המון ביקורת על נזק אפשרי לתינוק בעקבות זה שחלק מהדם שהיה אמור לעבור אליו לפני חיתוך הטבור, עכשיו כבר לא יגיע... תעשו בירורים בעצמכם, תחפשו ותקראו קצת ברשת, ותראו מה מתאים לכם.

SaTLaN32

New member
תשובות (לפי דעתי כמובן).

לגבי העגלה, אם כבר ללכת על הכי טוב/יקר - הייתי ממליץ על הבייבי ג'וגר. אנחנו רצינו אבל פשוט לא יכולנו להרשות לעצמנו את התענוג. בסופו של דבר קנינו בייבי סייף, אחלה אחלה אחלה עגלה, אין לנו מילה רעה אחת לומר על העגלה (גם את הסלקל קנינו שלהם, הילד ממש אהב אותו עד שעברנו לכיסא בגיל שנה). לגבי דם טבורי, לפי דעתי זה הרבה הרבה תלוי באיך מתנהלת הלידה בסופו של דבר. אתם יכולים לרצות את הכי טוב והכי יקר, אבל בפועל לא תוכלו בכלל לשמור אותו בגלל X Y Z שהיה בלידה. דעותי בלבד. פרגית

תודה על התמיכה והעצות !!

קראתי קצת בפורום והתרגשתי,מחכה בכיליון עיניים להיות אבא ולהצטרף!! תודה לכל העצות עזרתם לי מאד , לגבי העגלה הצלחתי לשכנע אותה לרדת מהמוצי שמוצי לגבי הדם הטבורי- אני המחושב בינינו , וכמו שאני אעשה תמיד את כל הביטוחים האפשריים לרכב ולבית ( מה הסיכוי שתהיה אצלי רעידת אדמה ?!) כך אני חושב גם על הביטוח הזה - שכאן זה לא עניין של כסף אלא של הצלת חיים , אם נופלים ( חס וחלילה) בסטטיסטיקה. שוב תודה ולהתראות בקרוב

aviah

New member
אחי, תעבוד על תקשורת

ברור שכולם רוצים לאזן בין מה שהכי טוב לילד ומה שהכי טוב להורים (אנחנו בחרנו את העגלה לפי נוחות הקיפול והפתיחה שלה...) לבין מחיר, ועוד. יהיו לכם עוד המון נושאים והזדמנויות לחילוקי דעות. מה שנראה לי שחשוב, זה לדעת איך לפתור את חילוקי הדעות האלה. אולי תוותר לה כאן ושהיא תוותר לך באיזה מקום אחר, או משהו בסגנון.

למעלה