התייעצות - הכנת בן שנה וחצי לקראת נסיעה

Mיצי

New member
התייעצות - הכנת בן שנה וחצי לקראת נסיעה

נוסעים ל-5 ימים - בן השנה וחצי נשאר בבית. אנחנו נוסעים ברביעי בבוקר - הוא יקום וכבר לא נהיה בבית כנראה וחוזרים ביום שני - הוא יתעורר ואז נגיע. הוא נשאר בבית בשגרה שלו, והסבתות מתחלפות באמצע.
הוא כבר זכה לבלות 32- לילות בלעדינו אצל סבתות (כל פעם אצל אחת אחרת), אבל אז היה מעט קטן יותר.
מתי כדאי להתחיל להכין אותו ואיך?

foofoo77

New member
בלילה כשהוא הולך לישון

לומר לו , מחר אמא ואבא נוסעים וסבתא תהיה כאן בבוקר.
לא צריך להכין זמן רב מראש , לילדים בגילאים האלה אין מספיק תפיסת זמן .
כשנסענו עכשיו לרומא אמרתי לילדון בצהרים של אותו הלילה שנסענו בו שאנחנו נוסעים לטייל ושהוא נוסע לעשות כיף חיים עם אבא שלי אצל אחותי.
בפועל הוא עשה חיים משוגעים , חזרנו והוא בקושי התייחס לחזרה שלנו.

נסיעה טובה!

Noich80

New member
כמו פופו- אין טעם להגיד הרבה מראש

כי הוא לא יזכור. אפשר לדבר על זה ביום שלפני הנסיעה. התפיסה של הזמן שלהם בגיל הזה מאד מאוד שונה משלנו. בסף הכל הוא יהיה עם אנשים שהוא רגיל אליהם ובבית שלו.

שקדייה

New member
קשה לומר, כי גיל שנה וחצי זה גיל נורא שונה

מילד לילד,
יש ילדים שבגיל הזה הם עוד תינוקות לגמרי, ויש כאלו שכבר תקשורתיים לגמרי ועם תפיסה מפותחת.

אנחנו חזרנו עכשיו משבוע העדרות, ובת השנתיים שלנו הבינה מצויין שלא נהיה שבוע. ידעה להגיד את כל הימים, ובאיזה יום נחזור, ידעה מי נשאר איפה, מי ישן איתה ומי שומר עליה ולא היתה שום בעיה.
כשהשארנו אותה בגיל שנה ו-3 לכמה ימים היא עוד לא ידעה להגיד באיזה יום הולכים ובאיזה יום חוזרים, אבל ידעה להגיד שאבא ואמא נוסעים ושהם חוזרים עוד כמה ימים ומי שומר עליה.

אני באופן עקרוני לא מאמינה בהכנות ארוכות ובחפירות לילדים.
לא אוהבת לייצר אפקט של "דרמה בדרך"- כי אז זה הופך להיות המסר המרכזי.

powerpuff25

New member
דעה קצת אחרת

אני נסעתי כבר פעמיים לארה"ב והשארתי את הבת שלי עם אבא- אז אמנם זה קצת אחרת ועדיין- פעם אחת כשהייתה בת שנה ופעם שנייה כשהייתה בת שנתיים.
בכל מקרה, אני הכנתי אותה כשבוע לפני. כל יום דיברנו על זה, שעוד מעט אמא תיסע, ותחזור, ותתגעגע, ותביא מתנות.
וכשנסעתי היא כבר ממש ידעה לדקלם ו2 הנסיעות עברו מאוד חלק.
אני יודעת לילדים קשה עם תפיסה של זמן, ומכירה את האמונה הרווחת שאין טעם להגיד להם יותר מדי זמן לפני. אבל במקרים כאלו, ודווקא בגלל ששניכם נוסעים, הייתי משתדלת להכין מראש.

גברת מר

New member
יומיים שלושה קודם

אצלי הוא בן 4 ויוצא לי להיות בחו"ל כמעט שבוע בחודש לאחרונה, היום אני מעדכנת אותו שבוע מראש ומזכירה לו שוב ביומיים לפני הנסיעה.
כשהיה יותר קטן אמרנו לו ממש יום יומיים לפני הנסיעה, הסברנו לו שאמא ואבא נוסעים ומ ישמור עליו.
תפיסת הזמן לא ממש מדוייקת בגיל שנה וחצי, ככה שמבחינתו להגיד יותר מיום יומיים קודם זה המון ומבלבל.

למעלה