התייעצות: הפרש בתשלום מביטוח לאומי והמעסיק

גלידה1984

New member
התייעצות: הפרש בתשלום מביטוח לאומי והמעסיק

היי.
אני עובדת מעל שנה באותו המקום בשכר חודשי-גלובלי. בחצי שנה האחרונה יצא לי לשרת יום-יומיים בערך בחודש. אני מגישה את האישור למעסיק ומקבלת כל חודש "תוספת" במשכורת של כמה שקלים. אחרי כמה שבועות ביטוח לאומי שולחים לי דרישת שלום, ובה מצרפים אישור שהעבירו למעסיק סכום (250 אם אני לא טועה), הסכום הזה גדול יותר ממה שאני מקבלת מהמעסיק.
מה שאני לא מבינה ולא מצליחה לקבל מענה אנושי מהימן בשום מקום (לא בקישור, לא בב"ל ובטח שלא בעבודה שלי), האם ההפרש בין מה שב"ל משלם למעסיק, לבין מה שאני מקבלת, הוא מעין פיצוי למעסיק, שאיבד אותי ליום עבודה? כי הרי המעסיק לא מוריד לי כסף מהמשכורת, או יום חופש, אז אני לא מבינה.
לפי "החוק" אני אמורה לקבל את כל הסכום (ובכל מקרה לא פחות ממה) שביטוח לאומי העביר למעסיק. אז זה הגיוני שיש הפרש מסוים?
ועם מי לעזאזל אני יכולה לדבר על זה?
תודה

אושי231

New member
היי
הסכום הנותר הוא לא פיצוי למעסיק

אלא כסף שלך שמגיע לך מהמדינה על כך ששירתת במילואים.
המעסיק מעביר לך משכורת.
ביטוח לאומי משלם למעסיק.
אם יש הפרש לטובתך בין מה שהמעסיק שילם לבין מה שביטוח לאומי נתן לו- זה הפרש שצריך להגיע אלייך במשכורת הבאה שהמעסיק נותן לך.
אם הוא לא נותן הוא עובר על החוק.

כמובן שמאותו סכום של בטל"א צריך להוריד את כל המיסים וכו'.

אז ראשית אציע לך לקרוא את ה"אגרת למעסיק" בהודעות הנבחרות של הפורום ואף להראות למעסיק.
אם הוא מסרב להחזיר לך את ההפרשים המגיעים לך- באפשרותך לפנות לבית הדין לעבודה.

לחדד את מה שנכתב מעליי

דוגמא:
נניח שהמשכורת שלך (בחלוקה לימים) היא 200 ש"ח ליום
ובחודש בו עשית יום מילואים אחד, המעסיק הוסיף לך 50 ש"ח,
ולאחר מכן קיבלת מביטוח לאומי מכתב על-תשלום של 250 ש"ח למעסיק, אז הכל בסדר, (בהנחה שעבור היום בו נעדרת לצורך המילואים המעסיק לא הוריד מהמשכורת),
אם המעסיק שילם פחות, הוא צריך להשילם את ההפרש. (אם יותר, הוא רשאי לקזז את העודף)

armylawman

New member
התיקון שבוצע..

לפני זמן לא רב, הוחלט כי השכר המינימלי בעבור יום מילואים, יועלה מזה שהיה ניתן לו החייל היה עובד בשכר מינימום לזה שהיה ניתן לו היה מרוויח כ-5,000 ש"ח.

היינו, שהשכר היום יוצא לפי החישוב באזור ה-250 ש"ח לפחות, לכל יום מילואים.

במידה שאת מרוויחה פחות בעבור כל יום בעבודתך, על המעביד להעביר לך את ההפרש. המעביד אינו רשאי לקחת את הההפרש לעצמו. זהו אינו פיצוי כל שהוא שניתן לו, והוא חייב לאפשר לך לצאת למילואים

מכוח חוק.

לצערי הרב, מעסיקים רבים אינם הגונים ואת לא הראשונה שזה קורה לה. כאשר נלחמים נגד המעסיק, פעמים רבות, הוא אומר אופס טעיתי ואחרי זה מתנכל לעובד. לפיכך, בכל מקרה בסיטואציה שנוצרה,

ובהנחה שאת מעוניינת לשמור על מקום עבודתך(אף שלפי דברייך הוא משלם לך שכר נמוך יחסית), הייתי ממליץ לך לפעול בזהירות.

למעלה