התייעצות- התחלת הנקה

צופולו

New member
התייעצות- התחלת הנקה

שלום יקרות,
גאה להצטרף לפורום לאחר הלידה (גם בהריון התייעצתי קצת- אבל עכשיו זה רשמי!)
הקטנים המתוקים שלי כבר בני 10 ימים (בן ובת) ואנחנו מוקסמים מהמתנה שקיבלנו.
הלידה היתה ב"ה לידה רגילה. הבת נולדה במשקל 2.650 והבן 3.200.
ועכשיו להתייעצות- זו לידה שלישית שלי. הנקתי את שתי הגדולות תקופה ארוכה אבל ההתחלה תמיד היתה סיוט, כנראה משהו במבנה של השד שלי. גם הפעם התחלתי קשה ועד שהגעתי הביתה מהבית יולדות כבר ינקו חלב מעורבב בדם, פצעים מטורפים וכאבי תופת בחיבור לשד. (תמיד התייעצתי עם יועצות הנקה והוצאתי על זה אלפי שקלים...)
החלטתי בעצת יועצת הנקה לשאוב בינתיים עד שהפצעים קצת מחלימים ועד שהם גדלים ופותחים פה יותר גדול. בינתיים יוצא לי חלב בשביל אחד, כך שכל ארוחה אחד מקבל חלב אם והשני מטרנה.
אני תוהה לגבי כמה דברים
1. איך להגביר את הייצור שיספיק לשניהם לכל ארוחה? כעת אני שואבת כל 3 שעות בערך ולוקחת כמוסות חילבה
2. איך מחזירים תינוק לינוק מהשד אחרי שהתרגל לבקבוק? עד היום עוד לא ניסיתי, בלידות הקודמות על אף הכאבים המשכתי להניק (והייתי בוכה תוך כדי...) האם למישהי יש ניסיון עם העניין? עד מתי אפשר להרגיל בחזרה? איך עושים את זה? מתי כדאי לנסות שוב? הפצעים שלי כבר די החלימו.
3. שאלה אופטימית להמשך- האם אתן מצליחות להניק במקביל או אחד אחד בגילאים הפיצפונים האלו?
תודה רבה למשיבות- זה יעזור לי מאד מאד!!!

מזל טוב !!

תודה לאל על הלידה הרגילה ועל המשקלים הממש ממש מדהימים !! נשמע באמת נורא כואב להניק עם דם, המשאבה לא פותחת לך את הפצעים ?

עקרונית אני חושבת שאת התהליך הזה כדאי שהתלווה יועצת הנקה ודווקאכזו שמתמחה בתאומים (כמו הדר מנהלת הפורום). מהנסיון שלי, לוקח לגוף זמן להצליח לבסס את משק החלב בכמויות שדורשים תאומים, לכן, בשבועות הראשונים, צריך בעיקר להניק להניק ולהניק... רני לא יודעת מה יוצר את הפצעים, מנחשת שאולי אחיזה לא נכונה (לא פותחים פה מספקי גדול וכאלה). שוב, אני לא יועצת הנקה, אבל ההגיון שלי אומר שאולי תנסי להתחיל בלהניק כל פעם אחד מהם ושהשני יקבל שאוב / מטרנה ואם תראי שאת כבר לא נפצעת אפשר להתחיל לחבר את שניהם. אני, לצחורך הנקה משותפת, נעזרתי בכרית המאמאסיטה לתאומים, הכרית מאפשרת הנחה של שניהם על הכרית והנקה במקביל, כשהידייים שלך פנויות לעשות דברים אחרים (לדבר בטלפון / לאכול / לשחק רביעיות עם האחים האחרים וכו' וכו'). כיוון שכרגע הם מקבלים גם מטרנה , כדי שתוכלי להגדיל את כמויות החלב שלך רצוי שתוכלי להתמסר להנקה (הרבה הרבה הנקה) בימים הראשונים (כמו כשיש קפיצת גדילה).
ושוב ממליצה מאד על ליויי קרוב קרוב של יועצת.

בהצלחה והמשיכי לעדכן !

צופולו

New member
תודה על תשובתך!

הפצעים לא נפתחים בשאיבה. זה אמנם לא ממש נעים בהתחלה אבל הפצע מגליד (הוא ממש על הפיטמה והמשאבה לא נוגעת במרכז הפיטמה ישירות).
איך מתמסרים כל-כך להנקה כשיש עוד שני ילדים בבית? אני לא מאלו ששופעות חלב ונראה לי שלוקח לי זמן לייצר מספיק בשביל אחד, אז בשביל שניים?!
משום מה עד היום לא הסתדרתי עם כריות הנקה, השתמשתי בכריות רגילות, ונזקקתי לשתי ידיים כדי להניק אחד... האם הכריות לתאומים יותר מוצלחות?
לגבי יועצת, אני יכולה לנסות שוב, אבל עברתי כל-כך הרבה יועצות בעבר, לכל אחת הגישה שלה, ולפעמים זה יותר מבלבל ממועיל...

DOUBLE2

New member
לגבי האכלה מבקבוק...

היי, ראשית מזל טוב!!

לגבי האכלה מהבקבוק (למקבל מטרנה ובכלל גם בזמן השאוב) - חשוב שתאכילי מבקבוק עם פטמה רחבה, מוטב של MAM הכי קטנה (שלב 1).
יש לחייב את התינוקות לפתוח את הפה גדול ולאכול מה שנקרא האכלה קצובה ומדודה...
הנה הסרטון שיסביר לך בדיוק :
https://sites.google.com/site/yoolababy/paced_feeding

האכלה כזו משמרת הנקה וזה מאד חשוב...

גם אני עם המאמיסטה, והצלחתי מספר פעמים להניק את שניהם, אבל!!
אני מתקשה להרים את שניהם לכרית, אבל אחרי ששניהם מחוברים זה עובד לא רע...
אני חושבת שכשיגדלו עוד קצת יהיה יותר קל...

אני כרגע משלבת. אחד יונק מלא, השני משלבת לו עם בקבוקים שאובים ומטרנה.
בהצלחה ענקית!

צופולו

New member
תודה רבה על הטיפים!

בהצלחה גם לך.
סתם מתוך סקרנות- את זוכרת כמה יצא לך בשאיבה באזור גיל עשרה ימים-שבועיים?
שוב תודה!

DOUBLE2

New member
הם עכשיו בני 3 שבועות...

בד"כ בכל שאיבה יוצא לי 120-140 אבל אני שואבת ומניקה בתדירויות גבוהות... אז נראה לי שאם הייתי פחות אז היה יוצא יותר... משתמשת בספקטרה.

צופולו

New member
כמה שאני מקנאה...

בשביל ה 70 מ"ל המסכנים שלי אני שואבת כל 3 שעות למשך כמעט חצי שעה...
הלוואי והיה לי יותר.
שמחה בשבילך

DOUBLE2

New member
הגוף לא מבין שאת עם שניים... לדעתי כל 2.5

שעות את צריכה לשאוב... עם לקטינה רצוי... ולהניק אם ניתן...
בפייסבוק יש קב' מניקותאומים. שירי ויעל אלופות העצות

התחלת הנקה

הי צופולו

מזל טוב, מרוכה החוזרת אלינו.

איזה יופי שעברת לדיה רגילה - כל הכבוד, ובמשקלים בהחלט מכובדים !!

אני מבינה שההתחלות לא פשוטות אצלך, וגם עכשיו ממש לא קל ואת שוב פצועה וכאובה.
מעניין אותי לדעת מדוע זה קורה ? מה במבנה השד שלך אחר ? האם לקטנים יש לשון קשורה ? האם משהו אחר ? האם עברת ניתוח הגדלה/ הקטנה של החזה בעבר ?

אני מבינה שהיו לך נסיונות לא מוצלחים עם יועצות הנקה בעבר, ממש מצער אותי לשמוע.
אבל אני ממש מסכימה עם אמא גם שכתבה שכדאי לקבל עזרה וליווי מיועצת מוסמכת עם נסיון בתאומים. הליווי הצמוד מאוד יכול לעזור במקרה כזה של התחלה לא פשוטה.

עם איזה משאבה את שואבת ?
כתבת שאת שואבת כל 3 שעות ובערך חצי שעה. האם משני הצדדים או מצד אחד ?
האם יש איזה בעייה הורמונלית שיכולה לגרום למיעוט חלב ? כמו שחלות פוליציסטיות ?
כמה כדורי חילבה את לוקחת ?

נסי לכתוב תשובה יותר מפורטת ואז אוכל להתייחס בצורה יותר ספציפית.

לגבי החיבור לשד - את יכולה לנסות לשים כל אחד מהם בנפרד עלייך, כששניכם ללא חלק עליון. שימי אותו או אותה עלייך, על החזה, בין הציצים, כדי שיהיה מגע של עור לעור. תני להם להתרגל למקום הזה, להריח את הריח שלך, לשמוע את הדופק שלך ולהרגיש אותך. הרבה פעמים כשמניחים תינוק כך הוא עושה את דרכו לכיוון השד כי הוא מריח את החלב. שבי עם כל אחד בנפרד כדי שיהיה לך זמן לתרגל ולהיות עם כל אחד מהם.
נסי להציע להם את השד ולראות מה קורה.
אם הם מתחברים לשד - הקפידי על חיבור טוב לשד - פה גדול וכו'.
אין גיל ספציפי שבו כבר מאוחר לנסות להחזיר לשד. תמיד כדאי לנסות וברוב המקרים זה גם מצליח.
את יכולה גם להיכנס עם כל אחד מהם לאמבטיה, ולשבת איתו או איתה במים החמימים ביחד. גם זה עוזר להחזיר תינוק לשד, להזכיר לו את התחושה הנעימה של המקום הזה.

בהתחלת ההנקה , עד שתצליחי לחבר בקלות - אני מציעה לחבר בנפרד. אחרי שכבר תהיי מנוסה יותר , את בהחלט יכולה לחבר את שניהם יחד.

מחכה לתשובות שלך ונמשיך משם

צופולו

New member
תודה! ותשובות...

הי הדר,
כל-כך חיכיתי לתשובות שלך, תודה רבה על ההתייחסות המפורטת.
לא עברתי כל ניתוח בעבר. יחד עם זה אני כל פעם מחדש נפצעת מאד, ולא בדיוק ברור למה. אין לשון קשורה.
צד שמאל אצלי הוא עם פיטמה חצי שקועה. התינוק צריך להכניס הרבה מאד מהשד כדי לתפוס נכון. בהתחלה הפצעים הם ממש מסביב לפיטמה פשוט כי קשה לתפוס.
צד ימין- משום מה תמיד נפצע גם-כן. שם אני מניקה בתנוחת הפוטבול, זה תמיד הכי מסתדר. בדרך-כלל הפצעים שם מחלימים יותר מהר כי הפיטמה יותר קלה לתפיסה.
אין סיבות מיוחדות למיעוט חלב, אני פשוט לא מאלו שזה הולך להן בקלות. יחד עם זה מניסיון העבר לאחר חודש וחצי-חודשיים של הנקה רצופה בערך (עם אחד...) זה מסתדר. אני תוהה איך זה יסתדר עם שניים...
אני לוקחת חילבה 3 פעמים ביום כל פעם 2 כדורים.
כשאני שואבת זה משני הצדדים. בימים האחרונים התחלתי לחבר את הבן, כיון שהוא יותר גדול ותופס יותר טוב, לצד ימין ובמקביל לשאוב משמאל. כשהוא תופס זה עדיין כואב, אך פחות. החיבור טוב והוא פותח פה גדול אך זה עדיין כואב.עם הבת עוד לא ניסיתי, מחכה שהיא תגדל עוד טיפה.
אשתדל לנסות את הרעיונות שהצעת.
לגבי היועצות הנקה- דוקא היה לי ניסיון סך-הכל טוב, אך לתחושתי כבר ראו אותי מספיק פעמים ואני לא יודעת מה עוד ניתן להוסיף...
תודה רבה רבה

המשך

הי צופולו

יופי שכתבת... תודה.
אני מנסה להתייחס לכל מה שכתבת.

האם ניסית בצד שמאל לחבר אותו או אותה בפוטבול ? כתבת שאת מחברת כך בימין, אבל חשבתי להציע לך לנסות כך כי הוא הפצוע יותר. כך - התינוק (הוא או היא כמובן) באין מכיוון הפוך ופחות נוגעים בפצעים כשהם תופסים את השד,
ובהרבה מקרים - אפשר כך לחבר את התינוק יותר עמוק לשד, עם פה גדול יותר.
האם ניסית להניק בצד שמאל (או בימין) עם פטמת סיליקון ? אני לא ממש אוהבת להציע את זה ובוודאי לא בלי שראיתי את האמא, ופחות כשיש מיעוט חלב, אבל חשוב לי לבדוק איתך אם ניסית.
אולי זה יכול לעזור לזמן הקרוב. רק אכתוב בשתי מילים גם לאמהות אחרות שקוראות את מה שאנו כותבות. פטמת סיליקון מרחיקה מעט את התינוק מהשד עצמו ולעיתים הנקה איתה יכולה לגרום לירידה בכמות חלב, ולכן לכל אמא
שמתחילה להניק עם פטמת סיליקון - אני מציעה לשאוב במקביל כדי שאספקת החלב לא תרד. זה לא אומר שזה דבר רע, יש נשים שזה פתרון טוב מאוד עבורן. רק צריך לקחת בחשבון את האפשרות לירידה בכמות החלב.
לתינוקות בדרך כלל קל יותר לתפוס את פטמת הסיליקון במקרים שהפטמה של האמא מאתגרת או הפה של התינוק קטן, או שילוב של שניהם, או במקרים של פצעים.

לגבי החילבה - את יכולה להעלות את המינון ל- 3 כדורים בכל פעם כלומר סה"כ 9 כדורים.
יש עוד תמציות של צמחים שיכולות לעזור, נסי לחפש את המוצרים של "ד"ר K " שרוקחת לינוי הופמן. היא עושה מוצרים טובים מאוד.
בנוסף - אפשר לקחת כמוסות של צמח המורינגה (בעברית נקרא "שיח אברהם") - זה יכול לבוא בכמוסות או בטיפות או בעלים לתה וגם זה מגביר חלב.
חוץ מזה - יש אפשרות לקחת כדורים שנקראים מוטיליום. הם כדורים שבמקור מיועדים לבחילות וכאבי בטן ותופעת הלוואי שלהם זה ייצור חלב. אלה כדורים שדורשים מרשם רופא.

זה שאת שואבת כשאחת מהם יונק - זה טוב מאוד, אצל הרבה נשים היניקה מצד אחד יוצרת גירוי טוב וזאת אפשרות להוציא כמות חלב בשאיבה וגם לנצל טוב את הזמן.
המשיכי כך.
עם איזה משאבה את שואבת ?
כמה פעמים ביממה יוצא לך לשאוב ? וכמה פעמים הם יונקים ביממה ?
איך כמויות הפיפי והקקי ?
ואיך העלייה שלהם במשקל ?

כיתבי תשובות ונמשיך משם

צופולו

New member
עוד תשובות

שלום הדר,
תודה על ההתייחסות המפורטת- את פשוט מקסימה.
לגבי תנוחת הפוטבול בצד שמאל- בפעמים הקודמות זה פחות הצליח אבל אתמול ניסיתי איתו וזה הלך לא רע. קצת כאב אבל יותר טוב. אם כי לוקח לו הרבה זמן להתחבר לשם וזה די מתסכל אותו ואותי. איתה הצלחתי אתמול פעם ראשונה קצת בצד ימין והיה די בסדר. נראה איך ימשיך.
תודה על העצות לגבי תוספות המזון- אנסה.
עם פטמת סיליקון פחות הסתדרתי, דוקא ניסיתי. אבל האתגר של לחבר את הפיטמה, להחזיק אותה ויחד עם זה לחבר את התינוק לשד פשוט היה מאתגר מידי בשבילי. אולי אם יש לך טיפ איך להשאיר את הפיטמה במקום? ניסיתי ךהרטיב אותה קצת עם חלב אבל זה לא עבד.
הוא יונק בשעות הבוקר בעיקר, כשהגדולות בגנים, ובינתיים אני שואבת מהצד השני. יוצא ששניהם אוכלים בערך 7 ארוחות ביממה. בכמות של 65-75 מ"ל כאשר זה מבקבוק, בדר"כ שאוב וארוחה אחת עד שתיים תמ"ל, כי אין לי מספיק (האם מספיק? הם עולים יפה במשקל ויש חיתולים מלאים).
אני שואבת כל 3-4 שעות.היתה לי פאמפ אין סטייל אך היא פתאום הפסיקה לעבוד ושכרתי לקטינה- משאבה מצויינת.
תודה רבה רבה ויום נפלא!

למעלה