התייעצות והמלצה לאורולוג

התייעצות והמלצה לאורולוג

שלום לכולן,
הרבה זמן לא כתבתי אבל תמיד עוקבת מאחורי הקלעים...
להזכירכן, עברתי ניתוח להסרת מוקד רקטווגינלי בסוף דצמבר 2013. בנוסף בניתוח הוסרה אנדומטריומה קטנה מהשחלה הימנית שהייתה דבוקה לדופן האגן ונצרבו עוד הרבה מוקדים שיטחיים קרוב לאיזור המוקד הרקטווגינלי. מאז הניתוח אני עם התקן מירנה המשמש כדיכוי.
בתחילה (שבועיים ראשונים) לאחר הניתוח הרגשתי מעולה, ממש התחלתי לראות את ״האור״ בקצה המנהרה. ואז הגיע ההתקף הראשון. עכשיו חשוב לי לציין שאצלי כאבי האנדו׳ באים לידי ביטוי בכאבי גב תחתון/אגן שבדר״כ מתמקדים בצד ימין ומקרינים לירך ימין. ב״ה אני לא סובלת מהתכווצויות ברחם שכולן מדברות עליהן. למרות שאלו לא הכאבים הקלאסיים, עדיין הם משתקים, שורפים ומגבילים.
מאז הניתוח הייתי כבר פעמיים בביקורת אצל הרופא המנתח ושם נאמר לי לחכות בסבלנות ושכל הכאבים הם כתוצאה מהסתגלות להתקן.
בנוסף גם הייתי אצל האורתופד לבדוק אולי יש מקור אחר והוא מצא בלט בגב (על סמך בדיקה ידנית, לא CT) שלח אותי לעשות טאי צי ואם אין שיפור לחזור לאחר 3 חודשים.
לפני שבוע בדיוק התעוררתי בלילה מכאבי גב מטורפים שבאיזה שהוא שלב גם ״גלשו״ לבטן. בהתחלה חשבתי שאני הוזה אבל ממש יצאה לי בליטה מימין לפופיק... בגלל שגם הייתה מעורבות של הבטן נלחצתי ולאחר טירטור אצל רופאים הופנתי למיון בחשש לאפנדציט. בבדיקת אורטאסאונד נמצא הידרונפרוזיס בינוני והידרואורטר בכלייה ימנית. ואכן ה״בליטה״ שהייתה מצד ימין לפופיק זו הייתה הכלייה שכל כך התרחבה...
שוחררתי ממיון עם זימון למכון האורולוגי בתל השומר. עכשיו לשאלות:
האם יתכן שהמצב הזה הוא כתוצאה מאנדומטריוזיס? ולא ״סתם״ אבנים בכליות?
האם יש פה מישהי עם ״נסיון״ של אנדו׳ עם מעורבות כלייתית?
האם יש אורולוג מומלץ שמכיר את כל נושא האנדו׳?

יש לציין שניסיתי למצוא תשובות לכל השאלות שאני מעלה במנוע החיפושים אבל כל פעם זה כותב שיש תקלה (כבר כמה ימים)

תודה רבה רבה. ומצטערת על המגילה.

liats80

New member
לדעתי כן

החסימה יכולה לנבוע מאנדומטריוזיס.
אבל - לחסימה כזו יכולות להיות גם סיבות נוספות.
חשוב לבדוק ולשלול גידול.
לצערי לא יודעת להמליץ לך על אורולוג שמבין באנדו (אני מניחה שיש, אז אולי מישהי כן תדע להמליץ לך).
את יכולה להתקשר למרכז לאנדומטריוזיס ולבקש שימליצו לך על מישהו.
אני כרגע עובדת בבילינסון (במחקר) עם אורולוג מאוד נחמד ומקצועי. לדעתי הוא לא מבין באנדו אבל הוא אורולוג מעולה. אז אם לא תקבלי המלצות על מישהו שמבין ספציפית באנדו אשמח לתת לך המלצה עליו (וגם ללוות אותך ולפמפם לו בנושא האנדו אם תרצי).
ליאת.

טלטולי18

New member
דר זוהר דותן אורולוג

שעובד עם סוריאנו בתל השומר! לי היה מוקד רקטות גינלי שחם את הכליה ודותן טיפל בי בצורה מקצועית, הוכנס לי גם סטנט ונפרוסטום שהוצאו לאחר הניתוח. אני כאן לשאלות נוספות.

נשמע ממש ״מלבב״

אני לא מכירה את כל המושגים שהשתמשת בהם... מה שבטוח זה נשמע מפחיד!
האם הכאבים שסבלת מהם מזכירים את הכאבים שאני מתארת?
לא הבנתי איך המוקד הרקטווגינלי השפיע על הכלייה?
האם לידיעתך, ניתוח הוא הטיפול היחיד לבעיה או שגם טיפול תרופתי אפשרי?
איזה בדיקות עברת לגילוי העניין?

בטח יעלו לי עוד שאלות בהמשך...
תודה על השיתוף.

טלטולי18

New member
כן

הכאבים הם נוראיייייייים אין מילים לתאר את הסבל הזה! הגוש הרקטו ואגינלי לחץ על אורטר הכליה השמאלית וזו הסיבה שהכניסו סטנט שהוא כמו צינור קטן לאורטר שמרחיב ומקל על הסתימה ונפרוסטום שהיה בתחילה פתוח אליו יצא השתן מהכלייה השמאלית. וכן רק ניתוח עזר זה מאד רציני כאשר כליה מעורבת את הרי לא רוצה להגיע למצב של איבוד כליה ועל כן לדעתי כבר מחר בבוקר לקבוע תור דחוף!!. רואים את החסימה בסי.טי

אוף!

העניין הוא שכבר עברתי ניתוח לפני מעט יותר משלושה חודשים...
איך, איך?! זה התפספס

המוקד הרקטווגינלי כבר הוצא... אז מה עוד יש שם שמפריע? אני לא מצפה שתתני לי תשובה אני פשוט מנסה להבין את הדברים... יתכן שאולי החסימה היא יותר למעלה ובגלל זה זה התפספס בניתוח?

למעלה