התייעצות ועזרה דחופה

התייעצות ועזרה דחופה

לקראת סיומו של תהליך לימוד הנהיגה, דרש המורה לערוך שיעור של 5 שעות (כלומר 7 שיעורים רגילים) בשעות הלילה באזור ירושלים. לדעתי, הדבר אינו הגיוני, מופרך ואף מסוכן. אשמח לשמוע דעה נוספת

ravidmos1

New member
תשובה

האמת פעם ראשונה אני שומע כזה דבר.
נראה לי לא נחוץ ולא אפקטיבי לנהוג 5 שעות רצוף .
אפר לעשות שיעור לילה רגיל ומקסימום כפול נראה לי מספיק וממצה.
בהצלחה .

תודה ובכל זאת...

תודה.. אבל לצערי הצעתי כבר את הפתרון של השיעור הכפול והמורה סירב בתוקף
הוא גם ביטל טסט בפעם השנייה יום לפני בטענה שהתערבנו בתכנית הלימוד שלו

0bama1

New member
מיקי תעיף את המורה הזה לאלף ......... ותחליף

אותו מהר .אני טוען שהעובדה שכל מורה מחליט על שיטת לימוד היא אסון .צריכה להיות מערכת לימוד אחידה לכל התלמידים ,כאשר היא מחולקת לנהיגה בשטח עירוני יום לילה שטח הררי בינוני יום לילה ,הררי גבוה יום לילה .צריך להגדיל את מספר השיעורים ,ולהוריד את העלות של כל שיעור ,כך שכל מורה ידע שמובטחת לו הכנסה קבוע של מינימום סכום .
מיקי קח לך מורה ואתה תציב לו את התנאים .אתה משלם לו ,וממך הוא מתפרנס החוצפן הזה .תעשו 4 תלמידים נסיעה ביחד בתנאים שכתבתי לך ,ובכך אתם תלמדו גם מטעויות של אחרים שנוהגים אתכם ,תתחלפו כל שעה בניכם וכך הלאה .

be_roo

New member
למה זה מסוכן?

יותר בטוח לנהוג בלילה בלי נסיון מינימלי של כמה שעות עם רשת בטחון של מורה נהיגה לצידך?

ravidmos1

New member
תשובה

לנהוג 5 שעות רצוף זה לחלוטין לא אפקטיבי אין אדם שמסוגל לנהוג זמן ארוך כל כך ברמת ריכוז מקסימלית .
במיוחד תלמיד שעדיין מתקשה בפעולות מסוימות לא יהיה מסוגל לנהוג 5 שעות רצוף .
מה גם שאין שום חובה של משרד הרישוי לנהוג בלילה 5 שעות כתנאי לקבלת רישיון נדרש שיעור לילה אחד לפחות.
אם המורה רוצה אפשר לעשות 2-3 שעורים בשעות הלילה אין בעיה עם זה.

be_roo

New member
לקיים שיעור של 5 שעות רצוף לא אומר נהיגה

רצופה, גם בשיעור אפשר לעצור להתרענן.
ולנצל שיעור נהיגה כדי להתמודד לראשונה עם נהיגה ארוכה זו הזדמנות מצויינת להתמודד עם מצב חדש ולא מוכר בסביבה בטוחה.

אולי המורה רוצה להדגים לו כמה חשוב לעצור להפסקה בנהיגה ארוכה? כיצד היא משפיעה על הריכוז?

חובה או לא חובה זה דיון אחר. זה לא הופך את העניין למסוכן ולנצל את שיעורי הנהיגה להתמודדות עם מצבים לא מוכרים זה רעיון מצויין.

הבעיה היחידה היא עניין הכפיה כאשר מדובר בדרישה שאינה מחוייבת בחוק.

ravidmos1

New member
תשובה

יכול להיות שאת צודקת אבל זה לא אפקטיבי לתלמיד ואל תשכחי שזה עולה לא מעט כסף 7 שעורים עולים 700-840 ש"ח בממוצע זאת הוצאה לא קטנה.
ולדעתי עדיף לבצע שיעור כפול ולנצל את שאר השעורים לדברים חשובים ונדרשים יותר בלימוד.

למעלה