התייעצות (זהירות - ארוך)

התייעצות (זהירות - ארוך) ../images/Emo18.gif

תקציר הפרקים הקודמים: לאחר טיפול בשתי אמפולות של גונל נרשמה תגובה היסטרית לגמרי: ביום ראשון נצפו 12 זקיקים שנעו בין 15 ל- 21 מ"מ, וערכי ההורמונים היו גבוהים מאוד: פרוגסטרון 2 ו-E2 של 4300 (ביחידות ישנות). הרופא החליט על הפסקת הטיפול (לא קיבלתי כוריגון ולא עברתי הזרעה). הפרק הנוכחי: אני עדיין מרגישה סביר (קצת נפוחה, קצת כאבים בשחלות, קצת חלשה אבל שום דבר מעבר לזה). הבוקר עשיתי מעקב נוסף והתוצאות הפעם קצת מוזרות. לפי האולטרהסאונד המצב החמיר: יש 15 זקיקים וגם ציסטה בגודל 30 מ"מ. בנוסף השחלות מוגדלות (כמעט 6 ס"מ). האחיות ראו את התוצאות ומייד ציוו עלי לשתות מים ולדבר עם הרופא. הוא דוקא הרגיע ואמר שראה כבר מקרים יותר גרועים ואפילו צייד אותי בהנחיות להמשך (להתקשר אליו אם המצב מחמיר ולפנות לחדר מיון). א-בל - אני מבולבלת כי עכשיו התקשרה האחות עם הנתונים של בדיקת הדם מהבוקר. לפי בדיקת הדם דוקא יש שיפור: ה- E2 ירד ל- 2200 והפרוגסטרון ל- 1.2. אני קצת מבולבלת מהתוצאות ולא יודעת למה לצפות בהמשך: עד כמה שאני מבינה עדיין לא היה ביוץ (כי כל הזקיקים עדיין שם וכי ערכי הפרוגסטרון אמורים לעלות אחרי הביוץ ולא לרדת). אני לא ממש מצליחה לנבא מה הלאה: אם לא יהיה ביוץ אז יהיו לי 15 ציסטות? ומתי יגיע המחזור אם לא היה ביוץ? אם יש לכן ניסיון במשהו דומה אני אשמח מאוד לשמוע. תודה על התשובות ועל הסבלנות, שירה

orly_lucky

New member
מנסיוני בחודש הקודם...

בחודש שעבר היה מצבי דומה, היו לי 12 זקיקים בגדלים 18-20 ו8000 E2 הרופא ביטל לי את הכוריגון ואת ההזרעה אך נתן לי דקפפטיל שגורם ביוץ "עדין" לדבריו, אכן היה ביוץ והגעתי למצב של שחלות בגודל 7 ס"מ, וערכי הE2 ירדו ל4000. גודל השחלות היה לא מדאיג לטענת הרופא (אגב הזקיקים הגיעו כמעט ל30), המחזור הגיע כבר אחרי שבוע והייתי בטוחה שיהיו המון ציסטות, אך כלום הכל חזר לגודלו התקין. בהצלחה

עמית@

New member
שירונת,

אם יש ציסטה אז יכול להיות שכל ענייין ההורמונים יצא קצת משליטה משום שהיא מפרישה הורמונים משלה ולעיתים גורמת לשיבוש המאזן, מאחר שהפסקת להזרקי ירדו מעט הערכים אולם הסך המצטבר של הE2 (שמופרש עכשיו מהזקיקים עצמם) גורם להם להמשיך לגדול. תשתי הרבה כמובן, ותנוחי *רק בשביל הכיף אציין שהשחלות שלי מעל 10 ס"מ* אני מאמינה שיהיה ביוץ, אבל אי אפשר לדעת עם הציסטה, סביר להניח שלא יהיו 16 ציסטות כי חלק מתנוונים ונעלמים. מעבר לכך, אני לא יודעת וקשה לנבא, מצטערת, תמשיכי במעקב איך שלא יהיה מקווה שכל העסק יוכיח את עצמו עמית

רוני@30

New member
שירה - אני עברתי דבר דומה החודש

הערכים שלי הגיעו עד ל-30,000 וליותר מ-7 (בהתאמה ה-e2 והפרוגסטרון). אף אחד לא ספר כמה זקיקים יש לי מרוב שהיו הרבה, והבטן כאבה נורא והיתה נפוחה נורא וכד´. הרופא שלי בהתחלה הפסיק לי את הזריקות והמשיך רק עם סינרל (שמעכב ביוץ ולקחתי אותו גם) ועם הוראה לשתות המון המון מים - מתוך תקווה שחלק מהזקיקים ייספג ויהיה אפשר להמשיך הלאה עם כמות זקיקים סבירה. לתהליך הזה קוראים קוסטינג, נדמה לי. יכול להיות שזה מה שקרה אצלך ושעכשיו יהיה אפשר להמשיך את הטיפול. אני מקווה שזה מה שזה אומר. אצלי זה לא עבד והערכים המשיכו לעלות עד למספרים הנ"ל, ואז הוא הפסיק לי הכל ואמר שסביר להניח שמהסיבוב הזה כבר לא יצא כלום. ובאמת אחרי שלושה ימים התחיל לי דימום (שנמשך עד עכשיו, כבר יום רביעי) בעוצמה מחזורית רגילה. בבדיקת הדם שעשיתי יום למחרת תחילת הדימום התברר שהערכים שלי צנחו בחזרה לתחתית (הנמוכה מידי). הוא אמר שאין לי מה לחשוש מציסטות ושהדימום הוא לא ביוץ (כי מרוב זקיקים אף אחד מהם לא מצליח להבשיל למצב של ביוץ) אלא ´ניקוי עצמי´ של הרירית. אני צריכה עכשיו לחכות שבועיים וללכת אליו לתכנן את הסיבוב הבא. אני מקווה שהמידע הזה יעזור לך במשהו ושמהסיבוב הזה עוד יצאו לך דברים טובים ומחליפי חיתולים... אם אני יכולה לעזור בעוד משהו - רק תגידי. רוני

רוני יקרה

תודה על העידודים. אצלי הרופא לא ניסה להציל את מחזור הטיפולים הזה (רק אמר משהו על IVF חירום והסביר שזו לא באמת אופציה בגלל בעיות בירוקרטיות).
הרופא שראה אותי הבוקר חשב שחלק מהזקיקים יבייצו, אבל זה היה לפני שהגיעו תוצאות בדיקת הדם. לא בטוחה לגבי הפרשנות כרגע לאור התוצאות האלה. בכל אופן הלקחים שלי מהטיפול הזה: 1. הדרך ל- IVF התקצרה מאוד (הרופא אמר שתגובת השחלות שלי מתאימה מאוד לטיפולי הפרייה אבל היא מסוכנת בהזרעות). 2. אני עוברת לרופא שלי באופן פרטי כדי שתהיה לי כתובת מקצועית בכל הלבטים והמהמורות שהגוף שלי מתעקש לייצר (במרפאה בה טופלתי האחיות מתייעצות עם הרופא ומדווחות לי מה הוחלט - אין ממש אפשרות להתייעץ במשך הטיפול). 3. שוב גיליתי עד כמה הפורום הזה עוזר לי(היום הסבירו לי פעם ראשונה על היפרסטימולציה. הם לא עשו את זה קודם למרות שידעו על ריבוי הזקיקים ועל הערכים הגבוהים של ההורמונים. אני ידעתי על זה מראש והתחלתי לשתות רק בזכות הפורום). אז שוב תודה על ששיתפת אותי בסיפור שלך. מקווה שזה היה המחזור האחרון שלך ל-9 החודשים הקרובים
שירה

רוני@30

New member
תודה ובהצלחה

גם הרופא שלי, שאני הולכת אליו באופן פרטי, שקל לעשות ivf חירום וויתר, וגם אני עוברת בפעם הבאה ל-ivf, וגם אני חושבת שהפורום הזה הוא הדבר הכי מדהים שיש - ככה שאנחנו ממש דומות... תודה על האיחולים - אני מקווה שנשווה בקרוב ערכים של בטא... רוני

עמית@

New member
שירה אני עברתי IVF חירום (רסקיו)

בדיוק במצב כזה, והבעיות הבירוקרטיות נפתרו על ידי פנייה אישית של הרופא שלי (הוא פשוט סידר את זה)שאלתי אם אין בעיה והוא אמר שכשיש הצדקה רפואית אז לא עושים בעיות לא שזה כ"כ מומלץ אבל לפעמים אין ברירה..

מרב.

New member
שירשיר

לא כל הזקיקים הופכים לציסטות, אבוי לנו אם זה היה התסריט הקבוע- היה צריך להוציא את האיברים האחרים החוצה מחוסר מקום
הזקיקים לא תמיד גדלים או מצטמקים בקצב של ההורמונים, ולהיפך. לפעמים לוקח להם זמן להתאים את עצמם אחד לשני. יכול להיות שהערכים ירדו כי הפסקת להזריק, אבל הזקיקים לא מצטמקים ישר (בדיוק כמו בדיאטה
) מתי המחזור יגיע זו שאלה טובה- שאין לי עליה תשובה. את בכל מקרה תצטרכי חודש הפסקה כדי לתת לציסטה להיעלם, אז פשוט תחכי למחזור שיגיע. לדעתי תלכו על אהבה החודש. לא כל הזקיקים יבייצו, ואם אינני טועה יש לכם גם בעיית זרע, לא? מרב

למעלה