התייעצות, זה בנוגע לחברויות (ארוך)

muse18

New member
התייעצות, זה בנוגע לחברויות (ארוך)

לא לראשי
לא ידעתי איפה לכתוב את זה אבל אני חייבת לפרוק משהו וחוץ מזה אולי גם לשמוע עצות מה אפשר לעשות. לפני שאני אתחיל לספר, זה קשור לחברות וחברים..

אוקיי לפני כשנה במרץ הכרתי מישהי מהלימודים, חוץ מזה שהיא הייתה יושבת יחסית קרוב אליי לא ממש דיברנו ולא ממש ניהלנו שיחה חוץ משלום שלום, ולפעמים היינו מדברות קצת בהפסקה.
בסוף הסמסטר היה מבחן (בערך לפני כ4-5 חודשים) , וכמה ימים אחרי המבחן היא כתבה לי "אנחנו חייבות לעשות משהו לכבוד סיום המבחן" זה היה יום שישי וכבר קבעתי עם חברים, זה היה בבית של חבר, שאלתי אותו אם זה בסדר שהיא תבוא.. בעיקרון חשבתי על זה שהיא רוצה להפגש ודיי הרגשתי שהיא לחצה על אותו יום אז הסכמתי. היא ישר הסכימה לבוא ושאלה איפה זה (קצת מוזר, יום שישי בערב, ולא היו לה תוכניות אחרות?) טוב נו מילא. היא הגיעה וכמובן לא ממש הכירה אנשים אבל אני והיא קצת דיברנו על לימודים וזה..

היא הוסיפה את חברה שלי לווטסאפ (היא לא דיברה איתה לפני כן וגם לא כשבאה בפעם הראשונה כנראה מצאה אותה בפייסבוק ושאלה אותה למספר שלה) וכל ימי שישי הייתה שואלת אותה מה עושים ולחברה שלי כמובן לא היה נעים להסתיר. וכמובן הפעילה לחץ על לצרף אותה לווטסאפ הקבוצתי אחרי שבועיים שהיא רק יצאה איתנו. לחץ להצטרף לקבוצה של הבנות בווטסאפ.

אני לא רציתי את זה מלכתחילה לא חשבתי שזה יגיע למצב כזה, בסך הכל הזמנתי אותה פעם אחת כי היא הייתה לחוצה על להפגש באותו יום... חוץ מזה אני לא מכירה את הנערה הזאת מה היא מי היא...
היא התחילה להתחבר לחברות שלי ומה לעשות אני הייתי הבעייתית בסיפור לא רציתי אותה מעורבת עם החברים שלי אבל כמובן שלא עשיתי עם זה כלום חוץ מזה אני לא אגיד למי ולמה להתחבר, ועם הזמן גם שמחתי על זה שהן התחברו. למרות שאני עד היום לא ממש מדברת איתה חוץ מזה שאני עכשיו לומדת איתה בימי שלישי היא יושבת לידי אבל לא ממש מדברות, לא דיברתי איתה אף פעם על משהו מעבר ללימודים.
והנה התפנית, הבחורה הזאת והחברות שלי רבו, 3 החברות שלי שהתחברו לאותה נערה, רבו, הבחורה הזאת קיללה את חברות שלי, וטענה שאנחנו נגדה למרות שאמרתי לה שאני לא נוקטת שום צד, אבל קיבינימטט את משווה את עצמך לחברות שלי 4 שנים שאני מכירה אותן כמו אחיות בשבילי את מצפה שאני אאמין לך אחרי שהראו לי שקיללת ככה?...
היא טוענת שהחברות שלי ניצלו אותה ולא הציעו לשלם לה על הנסיעות שהיא הסיעה אותן, היא קראה להן מכשפות, ושהן לא היו מגיעות לשום מקום בלעדייה (כאילו לפני שהיא הייתה יוצאת איתנו הן לא היו באות ליציאות-בולשיט) אני יודעת שהיא הגזימה, כי הן ישר התנצלו , הן הציעו לה כסף היא סירבה לקבל מהן. היא טוענת שבגללן נשחק לה האוטו (אני מדברת על מקסימום 4-5 פעמים שהיא הסיעה אותן). אני מכירה את חברות שלי- בסופו של דבר הן לא מדברות - והחברות שלי החזירו לה כסף. בתגובה הבחורה שלחה להן אסמס "אני אתרום את הכסף שהבאתן לי והביא לכן חשבונית".
אחרי שבוע אחת החברות שלי לא יצאה איתנו בגלל כל הסיפור,לא יכלה לראות את הבחורה הזאת. אחרי שבוע חברה אחרת הרגישה לא נעים ולא רצתה לבוא. וגם אני לפני שבוע לא יצאתי כי גם הרגשתי אולי אחראית לזה אני לא יודעת למה לא רציתי לבוא אבל זה היה קשור אלייה אולי רגשות אשם\אחראיות לכל זה. ובכלל אני יצאתי מהקבוצה של חברים שלי מהווטסאפ כי אני לא יודעת פשוט לא נעים לי ככה.

לכל אורך הזמן, היא ממשיכה לצאת איתנו, אף אחד לא מדבר איתה, כי הבנות שהיא התחברה אליהן- היא רבה איתן. וכל השאר היא אף פעם לא הייתה מחוברת לאנשים אחרים, גם אני לא מחוברת אליה למען האמת. היא כל הזמן באה היא בהכחשה מוחלטת למצבה, היא יושבת לבד, פשוט לבד כי אחרי מה שקרה אף אחד לא רוצה להתעסק איתה.

אני לא יודעת מה לעשות, כל העניין בסיפור הזה ההכחשה המחולטת שלה נובעת ממשהו- אין לה חברים. עשו עלייה חרם בבית ספר (זאת הייתה הסיבה שבאותו יום שישי היא ישר באה כי לא היו לה תוכניות אחרות) היא יושבת ומשתעממת ביציאות, ובהכחשה.

אני לא רוצה לצאת בן אדם רע, אני לא יודעת מה לעשות עם המצב, כי מצד שני חשבנו לעצמו "היא תבין עם הזמן שאין לה מה לחפש איתנו" אבל זה לא קורה, היא לא שמה לב למה שקורה מסביבה ומתעלמת לחלוטין מהמצב, ולאנשים כבר לא נעים לצאת ככה.
אמרתי לה שזאת הייתה טעות לערב בין לימודים וחברים, אני באמת מרגישה שזאת הייתה טעות, זאת לא הייתה המטרה שלי מלכתחילה, לא חשבתי שהיא (סליחה על המילה אל תחשבו שאני רעה אבל זה מה שקרה במציאות) "תתעלק".
מצד שני אני מפחדת לא להגיד משהו אני מפחדת שהיא לא תעשה משהו לעצמה, הרי אין לה חברים, מה יקרה אם אני אבוא ואגיד לה? אני מפחדת מההשלכות, בעניין הלימודים תמיד אני יכולה לעבור מקום זה לא מפריע לי, אני לא נותנת לדברים אישיים לנגוע לי בלימודים ולהפך. המצפון שלי ורגשות האשם שאם אני אעשה משהו, ומצד שני המצב הזה לא יכול להמשיך ככה יותר. היא לא מפריעה לאף אחד, אבל אחרי הריב הזה על כסף היא קראה לחברות שלי נצלניות- אף אחד כבר לא מרגיש שהיא צריכה לצאת איתנו. החברים שלי זה אנשים שאני מכירה כבר הרבה שנים, ועם הזמן הצטרפו אנשים זה לא שאנחנו קבוצה סגורה, אבל המצב הזה שונה לחלוטין.

מה לעשות? עצה?

NEO83

New member
איך מגיעים למצב שבו

היא לא מדברת עם אף אחת ממכן ועדיין יוצאת איתכן?

muse18

New member
לא יודעת

לא יודעת, רשמתי שהיא די מכחישה, מתכחשת לזה.
ככה זה ניראה לי, כשהיא יושבת לבד עם עצמה, מתעסקת בפלאפון שלה כל הערב.

NEO83

New member
כן

אבל איך היא יודעת שאתן יוצאות באותו היום? או לאן אתן יוצאות?

muse18

New member
כמו שרשמתי

בהתחלה היא עדיין בקבוצה של החברים, לא נעים לנו להוציא אותה מהקבוצה, היא רבה עם חלק מהבנות, שהיא התחברה איתן.

muse18

New member
אפשר

אבל זה לא מעשה קיצוני מדיי? היא טוענת שאני ושאר האנשים מהחברים לא שמענו את "הצד שלה"
ופתאום להוציא אותה מהקבוצה..
גם אין לה חברים- החשש שהיא לא תעשה משהו לעצמה, או שנגרום לה להרגיש רע

האם אנחנו יותר מדיי פועלים לפי רגשות אשם\מצפון או שזה אמור להיות בסדר?

NEO83

New member
אם אף אחד לא מדבר איתה

אז כנראה שהיא גם לא כותבת...
אז מה הפואנטה להשאיר אותה שם?

einat162

New member
כמו שכתבתי לך בהודעה החופרת שלי

לדעתי תוציאי- אם היא רוצה לשמור על קשר עם כמה מהבנות האחרות שהיא לא רבה איתן- שתיזום משהו ותפגוש אותן עצמאית.

אני שונאת אנשים שמנכסים לעצמם יותר ממה שהם :
מישהי בעבודה שחושבת שהיא כ"כ מוצלחת שהיא מבקשת לעבור מחצי משרה (ערב) למשרה מלאה (מהבוקר) כי עכשיו היא סיימה ללמוד (וזה אחרי שרוב תקופת העבודה שלה היא או לא הגיעה, או הגיעה באיחור לכל משמרת, וגם ככה משמרת ערב זה זמן "מת" בלי עבודה תכל'ס).

או מזכירה במשרד שלומדת תחום עבודת המשרד ועם סיום הלימודים הייתה בטוחה שמשוריין לה מקום כמתמחה בקבוצה החדשה (היא התבדתה).

מישהי שמגיעה וישר מרגישה כמו בבית - שבטוחה שהיא כזאת מציאה וממגנטת שיש לה כוח מבחינת חברה איכשהי נכנסה לקבוצה כחדשה.

muse18

New member
כשמציעים לצאת

היא ישר קופצת "כן אני" "אם לא אני אז מי" "מי אם לא אני", ז כל העניין היא כותבת שם שהיא באה ליציאות...
בקבוצה עצמה אנחנו לא יותר מדיי מדברים אבל ביציאות אנחנו כולם ביחד או בקבוצות שמתחלפות כזה מאוד מגובשים, והיא כזה בצד..

NEO83

New member
כמו שגילי כתבה

תפתחו קבוצה חדשה ואל תוסיפו אותה.

Optimistic Girl

New member
קודם כל ברוכה הבאה לפורום

דבר ראשון
כשאת קוראת תגובה שח מישהו
תגיבי על התגובה שלו
ולא כמו שאת עושה;מגיבה מההודעות שאת רשמת.
זה בסדר, את תלמדי את זה עם הזמן

דבר שני קראתי את הכל
ומה שמעניין אותי זה איפה את בכל הסיפור הזה?
מה עם הרגשות שלך?
איך הגעת למצב שאת צריכה לתווך בין כולם ולדאוג לאחרים?

הידידה מהלימודים הזאת;

מי היא בשבילך שאת דואגת לה ככה?
האם זאת אחריות שלך לדאוג לך?
האם כשאת תזדקקי היא תדאג לך גם?

כשתעני בליבך על שאלות האלו
את כבר תדעי מה לעשות

einat162

New member
לדעתי לנתק אותה..... אני מבינה

שהיא אולי לא מודעת כ"מתעלקת" אבל מטריד אותי האגרסיביות שבה היא נדחפה- מה שבעצם את כתבת : שהיא באה באותו יום שישי ראשון, וישר נדחפה לפייסבוק ווטסאפ או כל רשת חברתיית ממוחשבת אחרת בופן שמרים גבה.
נשמע קריפי בטירוף.

אם באמת עדיין ביחסים טובים עם החברות ה"וותיקות" - תדברו על זה... נשמע לי שהיא מעכירה את האווירה סתם, ואני הייתי מעדיפה להתנתק מאדם כזה (במיוחד אם יש אלטרנטיבות). לסנן אותה בעדינות- ואם היא לא מביה את הרמז שתפנה למישהו במפורש- ותקבל תשובה.
הדבר הכי "נימוסי" זה לתת לה להבין לבד שמסננים אותה, ואם אם המצב נראה לה מוזר- שתציב שאלה ותקבל עליה תשובה (כנה!).

מה שסיפרת הזכיר לי את המצב שאני הייתי בו לא מזמן :
יצאתי לטיול מהעבודה ואחת האחראיות הבכירות ביקשה באופן אישי שאני יסכים לקבל עובדת חדשה שהיא הביאה למשרד בתור שלישית בחדר כי ההיא חדשה ולא מכירה אף אחת (היינו אני ועוד מישהי שכבר יצא לנו להיות בחדר ואנחנו מסתדרות טוב ביחד, אבל חברות- לא ממש).
ידעתי שלבחורה החדשה יש קצת בעיות - אבל ניחא, חשבתי שיהיה בסדר....
היא שיגעה אותנו! קודם כל היא לא היתה חייבת לצאת לטיול- במיוחד אם לא קרתה איזה טרגדיה במשפחה- ככה ש"אאוט אוף דה בלו" היא היתה מתחילה לחפור על זה ולבכות ואני והשנייה לא ידענו \ לא היה לנו אכפת מספיק מה לעשות- שוב, לא מישהי שאחנו מכירות באמת.
דבר שני זה - שמזכיר את מה שקרה לך- היא מחוברת לכל מיני רשתות חברתיות (המקסימום שלי זה פייסבוק ופה בתפוז) ולהציע חברות בפייסבוק זה סבבה, יש לי יותר הערכה לקשר פייסבוקי כזה כלפי מישהו שאני פגשתי מאשר זר מוחלט שבא לו להציע לי חברות כי ראה תמונה מעניינת או משהו- אבל כמו סרטן מהרגע שאישרתי אותה היא התחילה להציע חברויות ולייקים וכתבה הערות לאנשים שפעם עבדו אצלנו במשרד- ושאני הכריתי אותם (לפני שהיא התחילה לעבוד)!
אח"כ היא גילתה שבנות שהכירה בעבר פרצו לה לפייסבוק והיא מחקה את היוזר - ככה שהיא ניסתה להציע חברות למלא אנשים שוב.... אישרתי אותה בהתחלה, אבל (בעקבות הטיול) היא התחילה להפציץ בכל מיני תמונות של עצמה (5-10 תמונות ביום ו- SHARE עם כולם) ההערות ולייקים כאילו אין מחר- אז מחקתי וחסמתי אותה סופית. היא אצלי לפייסבוק לא נכנסת!

תפתחו קבוצה חדשה...

היא ממש לא חייבת לדעת שפתחתן אחת חדשה..

בנוסף תתחילי בזה שתתיישבי במקום אחר אין שום סיבה בעולם שהיא תשב לידך ותרגיש " חברה שלך בעוד שאת לא חברה שלה "..

- בנוסף אני ערבבתי לימודים וחברות ישנות וזה יוצא מצויין - פשוט עדיף לדעת עם מי יש לך עסק מראש..
לפני שאני מביאה מישהו לקבוצה שלי אני מוודאת שאנחנו נמצאים באותו ראש - ככה שתמיד תדעי אם מתאים לך או לא..

שורה אחרונה - מצפון יש לכולם אישית אני יכולה לספר לך שהכרתי בחורה כזאת .. אני אישית ניסיתי להתחבר אליה כי ראיתי שהיא לבד.. כל פעם שהיינו יושבות החברות היא הייתה באה ומתיישבת איתנו ופשוט בוהה בנו בלי לדבר , בלי לחוות דעה ... פשוט כל פעם שזה היה קורה .. היינו עוברות מקום .. או הולכות ולא מדברות איתה.. ( אין בעיה אישית איתה .. פשוט זה לא היה מתאים .. ואל תחשבי שהיא לא הייתה ממשיכה לעשות את זה.. )

אני אישית חושבת שצריך להיות נחמדים אבל לא צריך להגזים , אם בחורה באה ואומרת דברים " על חברות נצלניות " אני אישית לא הייתי עוברת על זה בשתיקה ואומרת לה שאלה חברות שלך .. ואף אחד לא חייב לה כלום
אם בחורה הביאה רכב .. אף אחד לא הכריח אותה ולא קבעו איתה חוזה משפטי שהבנות חייבות להחזיר לה כסף ..

אני אישית חושבת שהיא זאת שמנצלת אותכן והופכת את הגלגל..
לכי תדעי אם היא אומרת לך דברים כאלה על חברות ( טובות ) שלך ..מה היא יכולה לומר לאחרים עליך...

muse18

New member
תודה על התגובות

ממש לא מפריע לי להכיר מישהי למעגל החברים שלי, זה קרה לא פעם, ויש לי חברה מהתיכון שהכרתי לה את החברים שלי ווואלה זה היה מוצלח ושמחתי על זה מאוד ועכשיו אנחנו יותר קרובות וכולן קרובות וכיף, וגם עוד חבר ילדות, היו פעמים שגם קראתי לחברה שלי וזה לא הסתדר, וקורה.

אבל זה שונה הפעם, הפעם זה - כשאתה לא מכיר מישהו, לא יודע מי הוא, מה הוא, בקושי מכיר אותואבל זאת לא הייתה הכוונה שלי מלכתחילה שתתחיל להכנס לחבורה. הכל קרה כל כך מהר היא ישר לחצה להכניס אותה ולקרוא לה ליציאות, וכשהחברות שלי התחברו אלייה דווקא לא הייתה לי בעיה עם זה דווקא וזה הרבה פחות הפריע לי, אבל אז הריב המגעיל...

העניין הוא שאנחנו באמת הולכים לצד למקום אחר והיא כמו זנב משתרכת אחרינו, קרה שהיינו בבית של ידיד והיא כל הזמן באה אחרינו לכל מקום, נכנסנו לחדר היא באה, הלכנו למרפסת היא באה, לא בכוונה פשוט קרה ואז אחרי פעמיים שלוש אתה קולט את זה.. , (אחרינו זה אחריי וחברות שלי שהיא רבה איתן ובנות שלא ממש מכירות אותה ולא יצא לה לדבר איתן) וזה מאוד נראה לעין תחשבי שאת הולכת לאנשהו ומישהי באה אחרייך, וכולם שמו לב לזה וזה היה מוזר...

השאלה היא האם לפתוח קבוצה חדשה זה לא בעצם לעשות עלייה חרם? לא להוציא אותה מקבוצה למרות שהיא לא יודעת שנפתחה חדשה, זה בעצם לא לדבר איתה בלי להסביר לה מה פתאום קרה.. ?

אני לא יודעת בת כמה את

אבל חרם זה הגדרה לגילאי 10-15 בסביבה נורמטיבית של אנשים , ( ברור שיש חרם לאנשים מבוגרים אבל זה נדיר מאוד ) מה שאומר שאת נמצאת בחברה מסויימת ולא מקבלים אותך אז את סוג של "נבדל .". הבחורה הזאת הכניסה את עצמה לחבורה שלך..

תכלס לי נראה אולי 1) שאין לה חברים והיא לבד בבית - 2. ) שמכריחים אותה לצאת 3) שהיא פשוט לא מבינה את זה...וחושבת שזה בסדר

אני לא באה לעשות לך מצפון - אבל כדאי שתחליטי לבד עם איזה אנשים את רוצה לבלות .. אם לא מפריע לכן שהיא " מזדנבת " אחריכן ..אז בעיה שלה

לפתוח קבוצה חדשה - זה ממש לא לעשות חרם אתן עדיין יכולות לדבר בקבוצה הראשונה , אבל בקבוצה השנייה פשוט תרשמו שם החלטות או דברים שאתן רוצות בניכן בלי לשתף עוד אנשים..

את לא יכולה לתת לאנשים אחרים להשתלט לך על החיים . תחשבי שאם ככה היא גורמת לך להרגיש מה יקרה בעתיד שתפגשי אנשים שלא יהיה לך ברירה להיות לידם..( וכן זה קורה )

אישית .. אני הייתי אומרת לה שכל הקטע שהיא דיברה לחברות שלך לא לעניין והן חברות שלך לפניה - שתבין את זה!
כל הקטע הזה שהיא מצטרפת יוצר אי נעימות כי היא כל הזמן לבד..והיא צריכה ליצור יותר אינטרקציה ולבקש סליחה מהן
ואז תראי איך היא תגיב... תראי אם לא תגידו לה. היא לא תדע אף פעם..

למעלה