התייעצות חברתית - האקס והחברה הטובה
רוצה להתייעץ אתכם בנוגע לסיפור ישר שעדיין כואב לי, ושוקלת מה לעשות בנדון.
לפני כבר בערך 15 שנה,
החברה הכי טובה שלי בזמנו, שכבה עם האקס שלי מאחורי הגב.
זו שהיתה צמודה אליי כל התיכון כמו אפונה וגזר, שהיינו כמו אחיות, צמודות אחת לשניה, עושות הכל ביחד, שירתנו בצבא ביחד... החברות הכי קרובות וטובות.
הייתי אז בת 20, הוא היה החבר הראשון שלי, הנשיקה הראשונה שלי, הסקס הראשון שלי,
יצאנו ביחד שנתיים וחצי, עד שהוא נפרד ממני.
זה היה אולי שנה אחרי שנפרדנו, אפילו פחות, אבל עדיין נשארו בקשר, והיו לנו רגשות אחד לשני, כיאה לחבר ראשון.
באותה תקופה היה לי כבר חבר חדש לכמה חודשים, אבל היו עדיין רגשות ישנים לאקס ההוא.
יום אחד קיבלתי ממנו טלפון, והוא סיפר לי ששכב אתמול עם החברה הכי טובה שלי.
כמובן שמאוד נפגעתי מהמעשה שהרגיש כמו בגידה,
וגם כאב שהוא ולא היא זה שהתקשר אליי מיד לאחר מכן לספר...
בעיקר שהיא ידעה מה היה בינינו... היא, החברה הכי טובה... זו שהיתה צמודה אליי כמו אפונה וגזר...
והכי כאב שמבחינתו לא היה איכפת לו לנתק את הקשר הזה,
אם רק אגיד לו שהמשך היחסים שלו איתה, ייגרמו לי לא לחזור אליו לעולם. והיא אפילו לא הציעה לעשות זאת...
מאחורי הקלעים המעשה עוד היה מסובך עוד יותר, מאחר ורק כמה שבועות קודם,
היא בעצם נפרדה מהחבר הכי טוב של אותו האקס... שגם הוא נפגע עד עמקי נשמתו, טלנובלה אמיתית...
בכל פנים לאחר פיצוץ גדול בשיחת טלפון בו לא התנצלה או הציעה לנתק את הקשר למרות הכאב שלי,
שתינו התנתקנו לגמרי והמשכנו כל אחת בדרכה, כשהרגשות הרעים עדיין נותרו באוויר ולא נפתרו עוד מאז...
גם כמה מהחברות המשותפות שלנו בחבורה לא דיברו איתה לתקופה ארוכה בשל המעשה, אך לאט לאט חזרו להיות בקשר טוב
דווקא הניתוק הזה, חיזק את הקשר בינה לבין האקס עוד יותר, ולבסף התחתנו והולידו ילדים ביחד,
כנראה שזה נועד להיות.
כיום קרוב ל-15 שנים אחרי, למרות שאני נשואה באושר, אי הנעימות עדיין נותרה באוויר.
מאחר ויש לנו חברות משותפות טובות ביחד, עדיין נאלצת לפגוש בה באירועים חברתיים רבים,
ולפגוש גם את האקס, והילדים.
כמובן שהאקס כבר לא משנה לי, אבל מאחר והעימות הזה בינינו אף פעם לא הסתיים,
ולא דיברנו מילה מאז, מאוד לא נעים לי לפגוש בה.
ואם זה לא מספיק, לאחרונה גם הצטרפה לקבוצת החברות הטובות בוואטסאפ,
כך שרואה אותה כל הזמן בכל התכתבות.
מהנוכחות בוואטסאפ עוד מצליחה להתעלם, אבל עדיין לא מרגישה נעימות לפגוש בה פנים אל פנים...
ולא יכולה לומר לחברותיי לא להזמין אותה, למרות שחלק מהם יודעות שמאוד לא נעים לי מהסטואציה...
מה אתם חושבים שעליי לעשות?
לבקש רגישות מהחברות בנפגשים נפרדים?
או פשוט לבלוע את הצפרדע וללמוד להתגבר?
אפילו חשבתי לקחת אותה לשיחה כדי ליישר את ההדורים ולהוריד את זה מהלב,
אבל אחרי כל השנים מרגיש לי מיותר לגמרי לדבר איתה על ההתנהגות שלה אז לפני שנים רבות...
רוצה להתייעץ אתכם בנוגע לסיפור ישר שעדיין כואב לי, ושוקלת מה לעשות בנדון.
לפני כבר בערך 15 שנה,
החברה הכי טובה שלי בזמנו, שכבה עם האקס שלי מאחורי הגב.
זו שהיתה צמודה אליי כל התיכון כמו אפונה וגזר, שהיינו כמו אחיות, צמודות אחת לשניה, עושות הכל ביחד, שירתנו בצבא ביחד... החברות הכי קרובות וטובות.
הייתי אז בת 20, הוא היה החבר הראשון שלי, הנשיקה הראשונה שלי, הסקס הראשון שלי,
יצאנו ביחד שנתיים וחצי, עד שהוא נפרד ממני.
זה היה אולי שנה אחרי שנפרדנו, אפילו פחות, אבל עדיין נשארו בקשר, והיו לנו רגשות אחד לשני, כיאה לחבר ראשון.
באותה תקופה היה לי כבר חבר חדש לכמה חודשים, אבל היו עדיין רגשות ישנים לאקס ההוא.
יום אחד קיבלתי ממנו טלפון, והוא סיפר לי ששכב אתמול עם החברה הכי טובה שלי.
כמובן שמאוד נפגעתי מהמעשה שהרגיש כמו בגידה,
וגם כאב שהוא ולא היא זה שהתקשר אליי מיד לאחר מכן לספר...
בעיקר שהיא ידעה מה היה בינינו... היא, החברה הכי טובה... זו שהיתה צמודה אליי כמו אפונה וגזר...
והכי כאב שמבחינתו לא היה איכפת לו לנתק את הקשר הזה,
אם רק אגיד לו שהמשך היחסים שלו איתה, ייגרמו לי לא לחזור אליו לעולם. והיא אפילו לא הציעה לעשות זאת...
מאחורי הקלעים המעשה עוד היה מסובך עוד יותר, מאחר ורק כמה שבועות קודם,
היא בעצם נפרדה מהחבר הכי טוב של אותו האקס... שגם הוא נפגע עד עמקי נשמתו, טלנובלה אמיתית...
בכל פנים לאחר פיצוץ גדול בשיחת טלפון בו לא התנצלה או הציעה לנתק את הקשר למרות הכאב שלי,
שתינו התנתקנו לגמרי והמשכנו כל אחת בדרכה, כשהרגשות הרעים עדיין נותרו באוויר ולא נפתרו עוד מאז...
גם כמה מהחברות המשותפות שלנו בחבורה לא דיברו איתה לתקופה ארוכה בשל המעשה, אך לאט לאט חזרו להיות בקשר טוב
דווקא הניתוק הזה, חיזק את הקשר בינה לבין האקס עוד יותר, ולבסף התחתנו והולידו ילדים ביחד,
כנראה שזה נועד להיות.
כיום קרוב ל-15 שנים אחרי, למרות שאני נשואה באושר, אי הנעימות עדיין נותרה באוויר.
מאחר ויש לנו חברות משותפות טובות ביחד, עדיין נאלצת לפגוש בה באירועים חברתיים רבים,
ולפגוש גם את האקס, והילדים.
כמובן שהאקס כבר לא משנה לי, אבל מאחר והעימות הזה בינינו אף פעם לא הסתיים,
ולא דיברנו מילה מאז, מאוד לא נעים לי לפגוש בה.
ואם זה לא מספיק, לאחרונה גם הצטרפה לקבוצת החברות הטובות בוואטסאפ,
כך שרואה אותה כל הזמן בכל התכתבות.
מהנוכחות בוואטסאפ עוד מצליחה להתעלם, אבל עדיין לא מרגישה נעימות לפגוש בה פנים אל פנים...
ולא יכולה לומר לחברותיי לא להזמין אותה, למרות שחלק מהם יודעות שמאוד לא נעים לי מהסטואציה...
מה אתם חושבים שעליי לעשות?
לבקש רגישות מהחברות בנפגשים נפרדים?
או פשוט לבלוע את הצפרדע וללמוד להתגבר?
אפילו חשבתי לקחת אותה לשיחה כדי ליישר את ההדורים ולהוריד את זה מהלב,
אבל אחרי כל השנים מרגיש לי מיותר לגמרי לדבר איתה על ההתנהגות שלה אז לפני שנים רבות...