התייעצות - חדשה כאן
שלום לכולם,
אמי, בת 63, בריאה עד אתמול, אובחנה לאחר קולונוסקופיה כחולה בסרטן במעי הגס.
תסלחו לי אם מכאן אני לא מדייקת - הרופא נעצר במהלך לאחר כ-70 ס"מ, ושם נתקל בגוש (לא לגמרי ברור גודלו), אותו לא הצליח לעבור. הכירורג האונוקלוגי שראה את תוצאות הבדיקה (מתל השומר) היום אמר שלפי שינוי הצבע זה ככה"נ סרטני, ושצריך להוציא את הגוש בניתוח, כולל מספר קשריות של בלוטות הלימפה, הוא מעריך שלאחריו היא תוכל לחזור לאורח חיים בריא. מחר אמא שלי תעבור CT (ותקבל מיד את תוצאות הפיענוח) ולאחריו תקבע עבורה התוכנית הטיפולית.
מכיוון שאנחנו חדשים בכל העסק -
האם ניתן לסמוך על הערכות הרופא בשלב זה עוד לפני ה-CT, רק על סמך קולונוסקופיה?
מה צפוי לנו מכאן? למה להערך? למה צריך לשים לב? מה חשוב לשאול את הרופאים (שלא בנוכחותה, אם צריך).
האם יש רופאים מומלצים מתל השומר?
אמא שלי נכנסה לדכדוך בעקבות הממצאים הללו, ואנחנו לא מצליחים לעודד אותה.
האם יש קבוצת תמיכה שניתן להפנות אותה אליה?
תודה ושנהיה בריאים..
שלום לכולם,
אמי, בת 63, בריאה עד אתמול, אובחנה לאחר קולונוסקופיה כחולה בסרטן במעי הגס.
תסלחו לי אם מכאן אני לא מדייקת - הרופא נעצר במהלך לאחר כ-70 ס"מ, ושם נתקל בגוש (לא לגמרי ברור גודלו), אותו לא הצליח לעבור. הכירורג האונוקלוגי שראה את תוצאות הבדיקה (מתל השומר) היום אמר שלפי שינוי הצבע זה ככה"נ סרטני, ושצריך להוציא את הגוש בניתוח, כולל מספר קשריות של בלוטות הלימפה, הוא מעריך שלאחריו היא תוכל לחזור לאורח חיים בריא. מחר אמא שלי תעבור CT (ותקבל מיד את תוצאות הפיענוח) ולאחריו תקבע עבורה התוכנית הטיפולית.
מכיוון שאנחנו חדשים בכל העסק -
האם ניתן לסמוך על הערכות הרופא בשלב זה עוד לפני ה-CT, רק על סמך קולונוסקופיה?
מה צפוי לנו מכאן? למה להערך? למה צריך לשים לב? מה חשוב לשאול את הרופאים (שלא בנוכחותה, אם צריך).
האם יש רופאים מומלצים מתל השומר?
אמא שלי נכנסה לדכדוך בעקבות הממצאים הללו, ואנחנו לא מצליחים לעודד אותה.
האם יש קבוצת תמיכה שניתן להפנות אותה אליה?
תודה ושנהיה בריאים..