התייעצות חירום מטופשת

een ogenblik

New member
התייעצות חירום מטופשת

כאוס לא רוצה הקראת ספרים לפני השינה. היא רוצה סיפור בהמשכים בו היא גיבורה. האיש מספר לה הרפתקאות על שניהם עם פיל ורוד, הנשענות על כל ספר הרפתקאות שקרא בנערותו (עם השפעות גלויות לעין משר הטבעות).
אני הייתי צריכה ספר סיפור על כאוס ועלי, ואמנם בחרתי גם בנושא מעולם הפנטזיה, אך משהו עצמאי. טעות!

במהלך הסיפור יצאנו לטייל ביער ופגשנו כדוטנים (יצורים כדוריים קטנים), באמצעות קסם מיוחד הפכנו לכדוטניות בעצמנו, ובאנו לגור איתם, אחרי שהובטח לנו שנוכל לחזור בכל רגע לאיש ולאנושיותינו.

אחרי יום שלם בו הסתובבנו, קיבלנו מגורים, פגשנו במלך ובמלכה, כאוס הלכה לשחק עם ילדי כדוטנים. היא ניצחה במשחק הראשון (נתנו לה לנצח?) ולכן היה מותר לה לבחור במשחק הבא ומייד היא בחרה (כמה מפתיע) במחבואים. היא התחבאה בגומחה מאחורי וילון זהב, ואף אחד לא חשב לחפש שם כך שהיא ניצחה שוב, אבל כבר היה מאוחר והילדים התפזרו. כאוס סיפרה לי בהתרגשות על המשחק, והמדריך שלנו לעולם הכדוטנים (יהושע) הגיב בצורה מוגזמת לחלוטין. למחרת בבוקר מצאנו שהכדוטנים ערכו אספה גדולה, בה יהושע התחיל לספר על כך שבת האנוש האורחת מצאה את *ה*גומחא.

בשלב הזה כאוס המציאותית התמלאה spannen (התרגשות) בעוד לי לא היה שום רעיון כיצד להמשיך. לפיכך ניצלתי את היותי מבוגר והכרזתי על סוף הסיפור לאותו ערב. הבעיה היא שזה אינו פותר שום בעיה, רק דחה את הקץ.

עברו די הרבה שעות, ניסיתי להתייעץ עם כל מיני אנשים בעבודה, ועדין אין לי שמץ של מושג מה יאמר באסיפה ומדוע הגומחא המטופשת הזו, שכל תפקידה היה אמור להוסיף לכאוס אוצר מילים ותו לא, חשובה כלכך. אני יודעת, זו הייתה טעות, אבל איך אני יוצאת ממנה עכשיו?

(ההודעה תשכפל עצמה לכל מיני מקומות, בנסיון נואש לקבל השראה. עמכם הסליחה. בתודה מראש.)

הגומחה היא בעצם הראי שלהם למקומות אחרים

היא המקום שמאפשר לראות את העבר וההווה, עולמות אחרים ורחוקים. אפשר שהיא בעצם מכמו חלון שממש רואים דרכו כל פעם משהו אקראי (ואז אפשר לחזור אליה שוב ושוב למינ סיפורים בתוך הסיפור) או מקום של תודעה, שמאפשר לדמיין את הכל או לעבור באופן פיסי למקומות אחרים.
באסיפה אפשר לדבר על החשיבות שלה, על כך שלא תמיד יודעים איך להשתמש בה אז העדיפו להחביא אותה וכו,.

וסיפור מקסים! קבלי הערכה גדולה עליו

een ogenblik

New member
תודה

אמנם מהסיפור שכבר התחלתי אפשר להבין שלא רק שהגומחא חשובה, ושלא יודעים היכן היא, משהו מונע מהם בכלל לחפש שם. אבל נראה לי שאם אשלב כוחות קסם, אמצא גם לזה פתרון כדי להשתמש ברעיון שלך.

תודה!

וואו

כל הכבוד על היצירתיות! זה נשמע כמו יופי של סיפור.

איך זה עובד, את ממציאה אותו בלייב? אין בלק אאוט תוך כדי?

הרעיון שטלית נודדת הציעה הוא טוב בעיני. נשמע כמו משהו שמאוד מפתח את הדמיון. אולי תספרי לנו איך הסיפור ממשיך?

een ogenblik

New member
המשך

באסיפה סופר שהגומחה הזו נחשבה במשך דורות כמיתוס לא מציאותי.
התברר שבהיסטריה הרחוקה הייתה גומחה ובתוכה מראת קסמים. אם היו שואלים את המראה לגבי העתיד היו מקבלים תשובה שהתגשמה במלואה אחר כך.
הכדוטנים שאלו את הכוהנים שאלות, אלו ניסחו אותן עבור המראה והחזירו תשובות מן המראה לכדוטנים.
בתחילה הכדוטנים שאלו שאלו אישיות ונורמליות, אך אם ההתרגלות לכך שיש תשובות, חלק מהכדוטנים פנו לשאלות קרימינליות.
הכוהנים באותו דור ניסו להחביא את המראה מחוץ למחילות, אבל הכדוטנים ערכו חיפוש מקיף, מצאו אותה והשיבו אותה למקומה.
הם נישלו את הכוהנים מתפקידם כמתווכים, והתירו להם רק לשמש בגומחה בשומרי סף ונקיון.
הכוהנים ביצעו עוד כל מיני נסיונות לאורך הדורות, ולבסוף הם הצליחו להרוס את המראה, את המסגרת, אך זה לא עזר, והגומחה עצמה נתנה את התשובות. לבסוף, בספר סודי, הצליחו הכוהנים למצוא קסם לאריגת בד זהב, שגורם לכדוטנים לא להביט מאחוריו. הם תפרו מהאריג הזה וילון, וכיסו את הגומחה.
הם קסמו קסם שרק בעל לב טהור ללא מטרות רווח יוכל למצוא את הגומחה.

מאז עברו דורות. הגומחה הפכה לסיפור אגדה בו אף אחד לא האמין באמת, אפילו לא הכוהנים.
עד שכאוס הגיעה ושיחקה מחבואים ......

אחר כך היו עוד קצת בילבול כי כאוס התגעגעה הביתה לאיש ולשייקה (וגם קצת נבהלה מתשומת הלב), אבל הכוהנים רצו שהיא תשאל את הגומחה שאלה. התנדבתי לעשות זאת עבורה (כן, אני יודעת, בחיים האמיתיים אנו משתדלים לתת לה להתמודד לבד, אבל זה רק סיפור), והגומחה נתנה לי תשובה. אבל הבוהנים הטילו עלי קסם, אז איני זוכרת את השאלה ו/או את התשובה. אחרי זה חזרנו לצורתנו המקורית וחזרנו לאיש ולשייקה.

אבל אנחנו כנראה נהיה אורחות רצויות אצל הכדוטנים, אז כשיחזור תורי לספר סיפורים, בטח נחזור לבקר את יהושע ושאר הכדוטנים.

כל זה נמתח לאורך יומיים, ולמזלי "הנסיך הקטן" הגיע ליומולדת, אז כח המצאתי לא נבדק יותר מזה. עכשיו נכנסנו לשבוע בו תורו של האיש, והוא כבר ימצא מה לספר על הפיל הורוד. בפעם אחרונה ששמעתי משהו, הם התעסקו עם הירח וקסמיו. וכן, זה מסופר בלייב. לפעמים כאוס עוזרת לתת כיוון (כמו משחק המחבואים המקורי) ולפעמים יש לי חור שחור (כפי שקרה כשהצפתי פורומים כדי לקבל רעיונות). נראה לי שלמרות כשרוני היחסי לספר סיפורים משעשעים, לאיש יש יכולת המצאה טובה יותר בזמן אמת.

נשמע כמו סיפור נהדר!

שוב, כל הכבוד על היצירתיות!!! נשמע כייף לכל הצדדים

למעלה