התייעצות חשובה...

ו ו י נ י

New member
התייעצות חשובה...

יש לי די בעיה ואני רוצה לשמוע את דעתכם במנסוה בנושא- אני אמורה להתגייס בעוד חודש וקצת ולאחרונה, לאחר התלבטויות מרובות, החלטתי שאני רוצה לעשות שירות לאומי במקום צבא, גם כי אנילא דוגלת במלחמה (למרות שאנימבינה את זה שבמדינה שלנו יש צורך בצבא אחרת הייתה מתחוללת פה מלחמת אזרחים ושפיכות דמים), וגם כי אני חושבת שהגיע הזמן להנהיג משהו חדש במדינה ולקרוא ליותר ויותר בנות שיינצלו את השנה/ שנתיים האלה כדי לתרום באמת, ויש מה לתרום במסגרת השירות הלאומי (במקום להיות פקידה, מה שהרבה מדי בנות עושות) שאלתי היא.. האם יעשו לי הרבה בעיות מכיוון שגיוסי קרוב..? באמת שאני לא רוצה בלאגנים ובעיות אנירוצה לבוא ולהגיד מה שאני מרגישה וחושבת.. אשמח לשמוע תגובות ודעות אחלה יום :)

אimר

New member
למה לרתום את הסוס לפני העגלה?

לצערי אין דרך קלה לבוא ולומר שאת רוצה לעשות שירות לאומי במקום צבאי, בלי פטור משירות צבאי לא תוכלי להתקבל לשירות לאומי. זאת אומרת שצריך להשיג פטור, הבעיה היא שאין דרך קלה ונטולת בעיות. יש כמה מסלולים בעיקרון, לאו דווקא בסדר מסוים: הריון, חתונה, ועדת מצפון, קבן, אי התאמה, הצהרה על דת. נראה לי שרוב האפשרויות מוכרות (אם כי יש הרבה מיסקונספציות לגבי קבן למשל), אז נתמקד קצת בועדת מצפון. בועדת מצפון, לפי ההגדרה של הצבא, שהיא נתונה לויכוח בעיניי, משחררים רק פציפיסטיות, או בניסוחם בנות שמתנגדות לכל שירות צבאי בכל צבא בכל מקום וזמן, כך שאם את אומרת שאת מבינה שצריך צבא פה זה נשמע כמו משהו שלא הכי מסתדר עם ההגדרה שלהם. זה עדיין לא אומר שועדת מצפון זה לא כיוון מתאים בשבילך, זה בעיקר אומר שאם תבחרי ללכת לועדת מצפון זה יהיה יותר מסובך עבורך עם דעות כאלו ויש סיכוי די טוב שידחו את בקשתך. אבל למה לרתום את הסוס לפני העגלה (כי ככה הוא ימשוך אותה ונוכל להתקדם?) יש הרבה מידע שצריך לשקול, אני מציע שתקראי את המדריך לבנות באתר של פרופיל חדש.

למעלה