התייעצות - חתולה שעושה קקי לא בארגז

גקוו

New member
התייעצות - חתולה שעושה קקי לא בארגז

קצת מיואשת, מקווה שאולי יהיו לכם רעיונות...

אז תכירו את ג'קו - חתולה מקסימה ואנרגטית בטירוף בת שבעה חודשים בערך. מאז העיקור שלה התחילו בעיות שאני באמת כבר לא יודעת איך להתמודד איתן... מיד אחרי העיקור היא התחילה לשלשל ברחבי הבית (עד אז היא עשתה תמיד צרכים בתוך הארגז, ממש מהיום הראשון שהגיעה). כמובן שחזרנו למרפאה הוטרינרית, שם אמרו לנו שיכול להיות שזו תופעת לוואי של האנטיביוטיקה שהיא קיבלה אחרי הניתוח. כשהשלשולים לא נגמרו גם אחרי שהפסקנו לתת אנטיביוטיקה, עברו למזון רפואי בשימורים לכמה ימים, החלפנו את האוכל מפרו-פלאן לגו מבוסס דגים, והעניין נרגע. כמה ימים אחרי זה היא חזרה לחרבן בכל הבית. לא שלשול הפעם אלא קקי רגיל, אבל *בכל הבית* - היא רצה תוך כדי שהיא עושה ומפזרת קקי על כל הרהיטים, החדרים, הקירות (!!). בבדיקה של הוטרינר הכל היה נראה תקין, והתחלנו לחשוב שזו בעיה התנהגותית, הקפדנו יותר על הניקיון של הארגזים וזה עזר לזמן מה. עד לפני כמה ימים

בשבוע האחרון התחיל שוב אותו סיפור - קקי רגיל (לא שלשול) שהיא עושה תוך כדי ריצה בכל הבית.

רקע לכל העניין - חוץ ממנה יש בבית חתולה מבוגרת וזועפת שלא מסתדרת איתה בכלל. רוב הזמן הן חיות בשלום אבל יש ריבים פה ושם. יש בבית שני ארגזים במקומות שונים, אחד פתוח ואחד סגור, בשניהם חול אבר קלין ושניהם מנוקים בתדירות גבוהה מאד.

מה אתם אומרים? בהרגשה שלי יש כאן עניין רפואי ולא רק התנהגותי אבל הוטרינר שהלכנו אליו אמר שהכל נראה בסדר. כל הסיפור ממש מתסכל ומבאס - היא נראית סובלת, אנחנו בהחלט סובלים. מה אתם אומרים?

Yukita

Active member
מנהל
לקבל חוות דעת שניה

מוטרינר אחר.
&nbsp
אם סדר העניינים הוא כפי שתיארת ואין גורמים נוספים, זה נשמע בריאותי ולא התנהגותי, אם כי יש להבעא בחשבון שלעתים בעיות פיזיות מובילות גם להתנהגותיות.

גורדיאן

New member
כן, בהחלט חוות דעת שניה.

אפילו וטרינרים לא אוהבים להודות בטעויות.
בניחוש פרוע: נשמע כאילו בתהליך העיקור אירעה פגיעה במערכת העיכול שגורמת לחוסר שליטה בסוגרים.

גקוו

New member
תודה לשניכם!

אני לוקחת אותה היום לבדיקה אצל וטרינר אחר.

גקוו

New member
שום דבר מועיל בינתיים, לצערי

הוא איבחן שזו בעיה התנהגותית שקשורה ללחץ ונתן לנו מרשם לווליום להרגעה. חצי שעה אחרי שנתתי לה את הכדור - היא בקושי הצליחה ללכת, נפלה כשניסתה לקפוץ על הספה, הייתה ממש מסכנה ומבולבלת ו... עשתה קקי על כל הבית, עם די הרבה דם. היום כמובן שחוזרים לוטרינר להמשך בדיקות וצילומים. אעדכן.

גורדיאן

New member
מצטער לשמוע.

אני די המום, יש לה דימום מהמעיים והוא מאבחן בעיה התנהגותית?
בכל מקרה מקווה שהבעיה תאובחן כראוי ותטופל.
אשמח אם תמשיכי לעדכן אותי, אני עושה הרבה עיקורים לחתולות מהסביבה שלי ולכן בעיות כאלה חשובות לי.

Yukita

Active member
מנהל
אוי ואבוי

זה הוטרינר השני שאיבחן ככה? משהו ממש לא בסדר עם שני הוטרינרים האלה!
&nbsp
איפה אתם נמצאים? אולי למישהו פה תהיה המלצה על וטרינר טוב?

גקוו

New member
עוד עדכונים...

אחרי לילה ובוקר לא קלים (הרבה שלשולים, בלי דם), חזרנו לוטרינר (זה שהיינו אצלו אתמול, לא הוטרינר שאצלו עשינו את העיקור). הוא עשה תרבית צואה ואמר שיש טפילים, בכל מקרה כבר עברה חצי שנה מאז התילוע האחרון אז נתנו כדור נגד תולעים. בנוסף לזה הוא נתן לה אנטיביוטיקה לחמישה ימים למקרה שזו איזושהי דלקת בדרכי העיכול. במידה ולא יהיה שיפור - נחזור אליו לצילום ואולטרסאונד, אבל לפי מה שהוא אומר לרוב אין ממש ממצאים בבבדיקות האלה ובגלל זה הוא מעדיף לנסות טיפול אנטיביוטי קודם.

הוטרינר הזה מטפל בחיות של ההורים שלי כבר כמה שנים והם מאד מרוצים ובגלל זה הלכתי אליו, למרות שהוא גר די רחוק וכל הביקורים החוזרים האלה לא פשוטים (ויש כמובן את עניין הוואליום שהיה מאד מאכזב).. בכל זאת אני מנסה לתת לטיפול הזדמנות ולראות איך ממשיכים מכאן. תחזיקו לנו אצבעות

גקוו

New member
אז עכשיו אנחנו כבר אחרי שלושה ימים עם אנטיביוטיקה,

יש עדיין שלשול במקומות אקראיים בבית, אבל בכמות הרבה הרבה יותר קטנה ממה שהייתה. חוץ מזה היא נראית הרבה יותר רגועה ונינוחה אז נראה לי שהיא גם מרגישה יותר טוב...

Yukita

Active member
מנהל
נקווה שזה באמת הכיוון הנכון!

בטוח שגם היא מאוד סבלה מהמצב, וגם לגם היה לא קל....

גקוו

New member
עוד עדכונים

אז האנטיביוטיקה לא עזרה

השלשולים המשיכו ובכמות הרגילה, חזרנו היום לוטרינר. כרגע בעצם יש שתי אפשרויות: או שזו אלרגיה למזון או שיש לה מחלת מעיים כרונית (בסגנון של קרוהן ודברים דומים). בשלב ראשון אנחנו מנסים לתת לה אוכל היפואלרגני רפואי בתקווה שזה יפתור את הבעיה. אם העניין הוא אלרגיה אז אמנם האוכל קצת יקר אבל זה פתרון די פשוט. אם זה לא העניין ובאמת יש לה איזושהי מחלה כרונית, הטיפול קצת מורכב יותר, משולב בסטרואידים בתקופות קשות וכל מיני תרופות מניעה. בקיצור - נחכה ונראה.

Yukita

Active member
מנהל
לפי מה שסיפרתם בהתחלה

העניין התחיל מיד לאחר העיקור. הוטרינר לא בדק כיוונים בהקשר זה?

גקוו

New member
לפי מה שהוא אומר,

הניתוח עצמו הוא לפעמים גורם סטרס מספיק משמעותי להתפרצות של כל מיני מחלות ותופעות.
&nbsp
&nbsp

גורדיאן

New member
אני חושב שהוא טועה.

מחלה לא מתפתחת תוך יום אחד, זה יותר מידי צמוד לעיקור מכדי שלא לחשוד שמשהו בעיקור הלך לא בסדר.
עשיתם צילום ואולטרסאונד?

גקוו

New member
וואו, תודה על הבירור!

הוא הרחיב עוד? לגבי אבחון / טיפול?

גורדיאן

New member
מצטער אבל לא,

גם כך היה לי לא נעים להפריע לו בשבת, אז לא יכולתי לחפור.
חוץ מזה וטרינרים לא אוהבים לתת אבחנות והצעות דרך טלפון, גם את זה קיבלתי כי אני "נוסע מתמיד" אצלו.

למעלה