התייעצות, חתול בן 10 עם המון בעיות

OranGutang

New member
התייעצות, חתול בן 10 עם המון בעיות

שלום, יש לי חתול בן 10 וקצת, החתול אובחן כלייתי לפני שנה, מאז הוא בדיאטה של K/D של hills וtrovet renal הוא אוכל בעיקר שימורים, המצב שלו היה ברובו יציב אך חווה כמה נפילות שבו היינו צריכים לתת לו מעודדי תיאבון ועזרה באכילה במהלך השנה, שלאחר מספר נפילות רשמו לו פאמוטידין (1 ביום) נגד כיבי קיבה, החתול גם התעוור כתוצאה מלחץ דם גבוה לפני כחודשיים עקב לחץ דם גבוה בעין, בעקבות זאת רשמו לו אמלודיפין פעמיים ביום, המשקל שלו בתקופה סבב סביב 2.9 ל-3.8 כאשר לפני חודשיים הווטרינר שם לב לבטן נפוחה, הנוזל יחסית צלול, בוצעו אולטרה סאונדים ולא נמצאה סיבה, בוצע גם אולטרה סאונד ללב ולא נמצא כי הלב הוא הגורם להצטברות הנוזלים, עקב כך הומלץ לנו לקבוע אולטרה סאונד מומחה בחוות דעת בית ברל או בבית דגן, יש לו מחר אולטרה סאונד מומחה, האולטרה סאונדים היו בשבועיים האחרונים כאשר האחרון ללב היה השבוע ומאז הוא איבד תיאבון, ההידרדרות מהירה, הבטן נפוחה מאוד והחתול מצליח בקושי רב לעמוד על הרגליים האחוריות וגורר אותם עקב כך הוא גם עושה צרכיו במקום שבו הוא נח, אמרו לי לתת לו לאכול מה שירצה אבל גם פסטרמה וגם A/D הוא מלקלק ולא ממש אוכל, הוא מנסה אותם כי זה חדש לו אבל בפעם הבאה שנותנים לו הוא לא מוכן ואף מסית את הראש והגוף מהאוכל (אותה תגובה לכל אוכל, בכל צורה, גם הילס בצורת מרק, חם / קר, לא משנה מה) והרבה מים, בדמות של עירוי תת עורי (שנמנעו מלהמליץ עקב צבר הנוזלים בבטן), אתמול היה לו עווית / פירכוס מאוד מלחיץ שבעקבותיו לקחתי אותו לווטרינר, לא מצאו כלום בכימיה, נתנו לי וואליום לתת במקרה וחוזר, היום התעוררתי מהשינה למצוא אותו בעווית נוסף, הווליום עזר.

כעת אני אובד עצות, אני שוקל לאשפז אותו עד האולטרה סאונד מומחה מחר אבל אינני אופטימי לגבי האם בעקבות האולטרה סאונד יימצא מזור לבעיות הללו, ניתוח לא יבצעו שכן סבירות גבוהה שלא יתאושש מההרדמה, קשה לראות אותו במצב הזה, קשה להאכיל אותו ולהזריק לו את התרופות יום-יום ולדעת שבזמן שאני בעבודה סיכוי רב שהוא לא אוכל.

מה לדעתכם עליי לעשות? האם אני מפספס משהו? מרפאה אחרת?
משהו??

תודה

Yukita

Active member
מנהל
מצבים של מחלת כליות אינם מוכרים לי אישית

יש בפורום הזה אנשים שכן התמודדו עם הנושא, ואני מקווה שיירתמו לכתוב לך מנסיונם.
&nbsp
בינתיים אוכל רק לומר שנראה כי אתם מתמודדים עם מצב לא פשוט כבר תקופה ארוכה ומשתדלים לעשות הכל כדי לסייע לבחור השעיר שלכם. זה לא דבר מובן מאליו בעולמנו, ניכר שהוא מאוד אהוב. כל הכבוד לך על האהבה, המאמץ, הרצון.
&nbsp
כתבת שניתוח לא יבצעו עקב מצבו המדורדר. האם איבחנו מצב שאפשר, בנסיבות המתאימות, לשפר במידה משמעותית בניתוח? מה הכוונה - ניקוז נוזלים? משהו אחר? אולטרסאונד הוא בעצמו כלי איבחון, נראה כי עדיין יש כאן דברים לא ברורים. קשה לדעת מה לייעץ במצב כזה קשה. מה בעצם הצפי הוטרינרי, האם יש מקום להתאוששות משמעותית?

ארמורגם

New member
נשמע מצב לא פשוט

אני לא וטרינר, אבל התמודדתי עם חתול כלייתי שבערוב ימיו גם היו לו פרכוסים.
עם מחלת הכליה התמודדנו בצורה טובה, מדדי הכליה החמירו רק במקצת לאורך מספר שנים, ובסופו של דבר זה לא מה שהרג אותו.
לאחר הרבה בדיקות, גילינו שהפרכוסים נגרמים בגלל גידול בראש.
הוא עבר ניתוח להוצאת הגידול, התעורר מהניתוח, אך משם חלה התדרדרות קבועה עד שלבסוף החלטתי להרדים אותו.

יצאתי מהסיפור הזה עם המסקנות הבאות:

1. הרופאים תמיד ידחפו וימליצו על עוד ועוד בדיקות וטיפולים. נתתי להם יד חופשית כי רציתי את הטוב ביותר בשבילו, ועשינו לו MRI ועוד מלא בדיקות שונות ומגוונות ממיטב המומחים הפרטיים ובבית ברל. ככל שההוצאות תפחו, כך מצבו הלך והתדרדר.

2. למרות שלכל אורך הדרך הרופאים לא הבטיחו כלום, הם ידעו לשחק עם המילים כדי לתת לי תקווה להמשיך. ואני כמובן העדפתי להיאחז בתקווה קלושה ככל שתהיה מאשר לראות את המציאות. ההיגיון היה שאם הוא הולך למות בכל מקרה, אז לפחות ננסה הכל. זה היגיון קר, שלא מתחשב ברגשות ובתחושות של החתול. הצלחנו למשוך אותו עוד שבוע ועוד שבוע באמצעים מלאכותיים (אשפוזים ואינפוזיות), אבל ללא איכות חיים.

3. משהו בו כבה, ובאיזשהו שלב הרגשתי שהחתול שאני מנסה להציל כבר לא שם. כלומר הגוף שלו כן, אבל הוא כבר לא היה עצמו. הוא כנראה סבל, אבל מטבע הדברים קשה מאוד לדעת כי חתולים טובים מאוד בלהסתיר מחלות וסבל. בשלב הזה החלטתי חד-צדדית (כלומר בניגוד להמלצת הרופאים) שהגיע הזמן לשחרר אותו. שהמטרה שלי בחיים היתה להעניק לו את החיים הטובים ביותר שניתן, ושעכשיו הוא סובל וכבר לא חי חיים טובים. עם כל הצער שבדבר, זאת לא היתה החלטה קלה בכלל, אבל רציתי למזער את הסבל שלו. אחרי שהורדם, הוטרינרית אמרה לי שבאופן אישי היא חושבת שעשיתי את המעשה הנכון. וזאת היתה אותה וטרינרית שרק לפני זמן קצר ניסתה לשכנע אותי לאשפז אותו שוב...

לגבי החתול שלך, אתה צריך לאסוף את כל החומר ולהחליט, לבד או בהתייעצות, אם ישנו סיכוי שהחתול שלך יתאושש מכל התחלואות שלו ויחזור לחיים איכותיים, ואם כן מהו אותו סיכוי. גם אם הסיכוי קיים אך הוא קטן, תשקול אותו מול הסבל שהחתול צריך לעבור בתהליך והאם תוכל לחיות עם עצמך כשתראה אותו סובל.

תזכור שהמתת חסד היא פריבילגיה ששמורה לבעלי החיים שלנו, שלא מתאפשרת לנו בני האדם. אני שלם לגמרי עם ההחלטה שלי להרדים אותו, ולמעשה אם אני מתחרט על משהו זה שלא עשיתי זאת קודם. עם זאת למדתי לקחים מאוד חשובים מהסיפור הזה, והמרכזי שבהם הוא שאני שם את איכות החיים של החתולים שלי מעל הכל, כלומר גם אם הם יהיו קצרים, לפחות הם לא יחוו סבל. אמרתי חצי בצחוק לאחת הוטרינריות שעכשיו אפילו אם רק אראה פרעושים, אני ישר ארדים. אני כמובן לא מתכוון לזה, אבל המשפט הזה ממחיש כמה איכות חיים חשובה יותר מאריכות חיים לדעתי. כמובן שאם אפשר ששניהם יתקיימו, זה עדיף, אבל זה לא תלוי בנו.

מקווה שעזרתי ולו במעט... ומחזיק אצבעות לחתול שלך. עצם זה שהחלטת לבוא לפורום ולהתייעץ גם איתנו מראה כמה הוא חשוב לך.

OranGutang

New member
תודה

תודה על העצות, המחשבות, והשיתוף בנסיון ובתחושות.
אשפזתי את החתול אתמול וכעת אנחנו באולטרה סאונד במרכז חוות דעת, אני כל הזמן שוקל את המצב ומחשב מסלול ואני מקווה שלאחר האולטרה סאונד אדע יותר כדי לקבל החלטה הטובה ביותר עבורו.

Yukita

Active member
מנהל
מחזיקים אצבעות עבורכם

dimitrygo

Active member
מנהל
הבנתי שנוזלים בבטן מצטברים או עקב בעית לב או עקב בעית כבד

אני מניח שעשו לו בדיקות דם ושללו את בעית הכבד.
&nbsp
אני רוצה להגיד לכם כל הכבוד, ניראה שאתם עושם בשבילו את כל מה שניתן אבל באמת חשוב מאוד לדעת מתי לעצור. וזה לא קל במיוחד שהחתול שלכם עוד לא כזה מבוגר. הייתי בסיפור דומה לפני פחות מחודשיים, החתול שלי היה בן 20.5 עם בעית לב ואני לא בטוח שהייתי צריך לגרור אותו לכל הבדיקות בימים האחרונים שלו. ומצד שני לא הייתי סולח לעצמי אם לא הייתי עושה את זה.
&nbsp
מחזיק לו אצבעות.

למעלה