התייעצות-חתול חדש נוסף לבית

efratushh1

New member
התייעצות-חתול חדש נוסף לבית

שלום לכולם,
תומאס שלי איתי כבר כמעט שנתיים. עכשיו סוףסוף התאפשר לנו לאמץ חתול נוסף. אימצנו חתולה בת 11 חודש מתוקה ממש. היא אצלנו כבר שבוע.
העניין הוא שתומאס קצת מתנגד לנוכחות של הגברת החדשה. הוא אצלי מגיל שבועיים ולא מכיר חתולים אחרים כמעט בכלל. היא רוב הזמן בחדר שלנו, ואנחנו מאכילים אותם מבעד לדלת סגורה. חל שיפור קל בזה שהוא פחות בורח ומסכים לאכול..
לפעמים היא יוצאת מהחדר ואז הוא ממש רושף עליה. היא פחות..
קראתי מלא באינטרנט ואני כבר לא יודעת מה נכון לעשות... הפרדה הרמטית? או דווקא לאפשר לה לצאת מידי פעם? אולי להחליף טריטוריה?
אשמח לשמוע! תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
אם הוא רק רושף עליה אז מצבכם טוב. לא צריך להפריד לגמרי, להפך

כדאי לשחרר יותר ויותר. תתחליו להאכיל אותם כשהדלת לא סגורה למרי, תאפשרו לה לצאת ולהסתובב יותר. כשהיא מסתובבת ותומאס מתנהג רגיל ורגוע תצ'פרו אותו. גם להפף כשהיא לרושפת על תומאס אז תצ'פרו גם אותה. גם כשיש מתיחות ומריבות קלות תשתדלו לא להתערב יותר מדי, לא לצעוק ולא לעשות תנוועות מפחידות. כשהם יתרגלו יותר אחד לשניה אפשר לנסות לזרוק להם כמה צעצועים שהם ישחקו ביחד.

efratushh1

New member
תודה! אנסה זאת..

אם עוד מישהו רוצה לשתף מה היה אצלו, אשמח לשמוע!

Potatoe

New member
להוסיף מקומות טיפוס~

אם יש אפשרות למין גדר שקופה שמפרידה בין החתולים זה מצויין, יותר טוב מלהאכיל דרך דלת אמיתית או חצי פתוחה.
אפשר גם לשחק עם החתולים מכל צד שהשני יראה.

ממליץ לארגן לחתול הוותיק איזה מוקמות טיפוס שהוא יכול לעלות למעלה ולהרגיש בטוח, ואז להכניס בהדרגה (לא בפעם אחת) את החתול החדש לאותו חדר, ולשחק איתו שירגיש בנוח.

וכמובן לתצ'פר התנהגות רצויה אצל שני החתולים ברגע שהם מתנהגים כמו שאתם רוצים.

efratushh1

New member
נשמע מעולה, תודה

ההתלבטות שלי היא כשתומאס מתחיל לרשוף, אם להקשיב לזה ולהרחיק אותה? או כל פעם לנסות להגדיל את הזמן שלך בחוץ בלי להתחשב בדעתו?

dimitrygo

Active member
מנהל
לא להתערב כל עוד אין ביניהם קרבות של ממש. עבר כבר מספיק זמן

כדי שכל אחד מהם יתרגל לריח של השני. עכשיו זה הזמן לתת להם להסתדר לבד. אפשר רק לעזור להם טיפה כפי שכתבנו לך בתגובות הקודמות.

אנחנו מרשים נשיפות ורשיפות, אבל לא מכות. הם צריכים להסדיר

את היחסים בניהם אבל בלי לגרום נזק אחד לשני או להטיל אימה. אם מתפלקת כפה כאן או שם זה גם לא נורא.

efratushh1

New member
בסדר, תודה.. זה מחזק!

קשה לי לראות אותו ככה.. וגם פחדתי שזה יעשה לה לא טוב.. אבל אתם כנראה צודקים, כי היום הם היו יחד בסלון וכבר פחות כעוסים..
תודה לכולם!

למעלה