התייעצות: טלפון תקול / חלופי / חדש

trilliane

Well-known member
מנהל
יש לי פיקסל 4a בן שנתיים וחצי+ שאני אוהבת מאוד. לפני כמה חודשים נסדק המסך אבל לא רציתי להחליף.

1. התקלה: בחודש האחרון קרו כמה מקרים שהמכשיר היה מחובר לחשמל ולא נטען, תמיד חיבור מחדש פתר את הבעיה ולא ייחסתי לכך חשיבות. זה קרה גם אתמול, אבל הצלחתי. קצת אח"כ הוא גם נפל (לא משהו דרמטי, בשגרה...). היום תכננתי להטעין ברכבת וכשזה לא הצליח חשבתי שזו בעיה בחשמל (קורה לפעמים, והיו נסיבות) ורק כשחזרתי הביתה והסוללה כבר הייתה כמעט ריקה גיליתי שהבעיה במכשיר, כמובן בשישי אחה"צ... ניסיתי כמה כבלים וכלום לא עוזר. הדגם גם לא יכול להיטען אלחוטית.

השקע נראה תקין אבל קפצה לי (כל היום, ואולי כבר אתמול) לסירוגין התראה על חיבור USB (אם השליטה היא של המכשיר המתחבר או של המכשיר הזה) ולא הבנתי מה הוא רוצה ממני. בחרתי במכשיר הזה, ובכל פעם אחרי כמה שניות הבחירה נכשלה. אולי נהיה שם איזה קצר או בעיה בחיבור הפנימי... לא יודעת אם משתלם לתקן, מעריכה שלא. השאלה אם אפשר להעביר דברים בלי זה, כי כשכיביתי אותו נשארו 3% בסוללה. הרוב מגובה, אבל זה אף פעם לא 100% וזה מבאס... במעבדה יכולים לעשות משהו? או שזה סתם יקר רצח?

2. מכשיר זמני: מישהי נחמדה השאילה לי מכשיר Redmi Note 8 וביקשה שאעשה בו כמה שפחות שינויים. הוא בלי סים, אבל מחובר לחשבון גוגל שלה. קיוויתי להתחבר לחשבון שלי (כדי שיהיו לי כל הדברים שלי...) אבל אני לא רוצה לעשות בלגן במידע, הייתי רוצה להחזיר לה את המכשיר כפי שקיבלתי אותו, בלי נתונים שלי, ובלי למחוק נתונים שלה. זה אפשרי בכלל? יש דרך לעשות משתמשים נפרדים כמו במערכת ההפעלה "חלונות" למשל? או שאם אצא מהחשבון שלה (אשאל אותה כמובן) ואיכנס לשלי, אוכל לצאת אח"כ משלי בלי להשאיר עקבות והיא תוכל לחזור לשלה? יש דרך אלגנטית לעשות את זה?

3. מכשיר חדש: לצערי נראה לי שזה בלתי נמנע... לא חשבתי שזה יקרה כ"כ מהר, כי סה"כ אחלה מכשיר ומבחינתי הוא מחזיק מצוין (אלמלא הרגתי אותו בכישרון, כך נראה |בוכה|). הייתי אפילו קונה עוד כזה, אם משתלם... אין לי זמן וכוח להתעמק במכשירים חדשים... הייתי מאוד רוצה להישאר בפיקסל, כי אני מרוצה ממנו מכל הבחינות, למעט חסרונו של כרטיס זיכרון. מצד שני, אני לא רוצה לשלם הרבה, וגם לא חובבת כל מיני סיניים עם שמועות על דלתות אחוריות ולא יודעת מה. כבר מכרתי את פרטיותי לגוגל, שכל השאר יעמדו בתור. הכי חשוב לי בטלפון: קטן, קל ושקע לאוזניות. חובה. כמובן המצלמה הטובה של פיקסל והעובדה שהוא אנדרואיד עם כל השטויות של גוגל אבל בלי שטויות של עוד חברה מעל, הן בונוס מצוין.

אודה לתובנות וטיפים (ובבקשה בלי ניסיון לשכנע אותי לקנות מכשיר גדול שלא מתאים לי 🙏).

blzvi

Active member
לך על pixel 7a דגם של שנה שעברה.
יהיה דומה למה שיש לך עכשו.
מקבל אנדרואיד 14
תומך ב esim למי שמרבה ליסוע לחו"ל

trilliane

Well-known member
מנהל
לך על pixel 7a דגם של שנה שעברה.
יהיה דומה למה שיש לך עכשו.
מקבל אנדרואיד 14
תומך ב esim למי שמרבה ליסוע לחו"ל
לפי GSMarena זה דווקא דגם מהשנה (מאי 2023). בשנה שעברה יצא 6A.
Compare Google Pixel 4a vs. Google Pixel 6a vs. Google Pixel 7a - GSMArena.com
אני רואה שגם הוא גדול וכבד הרבה יותר... בכל פעם שאני נאלצת להחליף טלפון אני נאלצת להגדיל בעל-כורחי.
זה גם תוספת של 50 גרם (193 גרם לעומת 143 שיש לי היום) וזה הבדל גדול מאוד.
ואין לו שקע אוזניות... |פנים|
וגם העבירו את טביעת האצבע מאחור (כ"כ נוח!) ללפנים.
לא נוסעת כמעט לחו"ל אז זה לא שיקול.

בקיצור, יש לי דגם (כמעט) מושלם, כמה חבל שסדקתי לו את המסך בטמטומי. ;-(
בינתיים הוא חזר להיטען והוא עובד בסדר, אז אקווה שאצליח לסחוב איתו עוד, אבל זה כ"כ מבאס שבכל פעם שאני מחליפה טלפון אני נאלצת להיפרד מהתכונות הכי נוחות. למה חייבים לשנות לרעה?!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
1. מה שהייתי עושה זה לקחת מחט ולהעביר בתעלת השקע. לפעמים נצברים שם סיבים וג'יפה שמונעים חיבור נאות. ניקוי עוזר.
2. יש לי נייד תקין 9 של סמסונג. מסך מרוסק אבל קריא לחלוטין. אוכל להשאיל עד שתחליטי מה תעשי הלאה.
3. נכון שסמסונג הם יקרים יחסית אבל אפשר בכיף לרכוש דגם לא מהכי יקרים. האמינות שלהם מצדיקה מחיר גבוה יותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
1. מה שהייתי עושה זה לקחת מחט ולהעביר בתעלת השקע. לפעמים נצברים שם סיבים וג'יפה שמונעים חיבור נאות. ניקוי עוזר.
2. יש לי נייד תקין 9 של סמסונג. מסך מרוסק אבל קריא לחלוטין. אוכל להשאיל עד שתחליטי מה תעשי הלאה.
3. נכון שסמסונג הם יקרים יחסית אבל אפשר בכיף לרכוש דגם לא מהכי יקרים. האמינות שלהם מצדיקה מחיר גבוה יותר.
2. תודה רבה על ההצעה. לנוכח המצב המצער היא פחות רלוונטית מהרגיל...
3. מכיוון שהטלפון שלי חזר להיטען (כבר במוצ"ש, ומאז בסדר🤞) והפיקסלים החדשים יקרים ומעצבנים יותר, אני חושבת אולי לקנות מכשיר פשוט וזול, שיהיה לי משהו אמין לגיבוי בבית, וגם כדי לצפות ביוטיוב מדי פעם (בבית, פשוט לא מול המחשב). ואז גם פחות אכפת לי שיהיה קטן וקל או שהמצלמה טובה או שיש הרבה זיכרון. יש רעיון / המלצות? (או גם אי-המלצות, ממה כדאי להתרחק).

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
2. תודה רבה על ההצעה. לנוכח המצב המצער היא פחות רלוונטית מהרגיל...
3. מכיוון שהטלפון שלי חזר להיטען (כבר במוצ"ש, ומאז בסדר🤞) והפיקסלים החדשים יקרים ומעצבנים יותר, אני חושבת אולי לקנות מכשיר פשוט וזול, שיהיה לי משהו אמין לגיבוי בבית, וגם כדי לצפות ביוטיוב מדי פעם (בבית, פשוט לא מול המחשב). ואז גם פחות אכפת לי שיהיה קטן וקל או שהמצלמה טובה או שיש הרבה זיכרון. יש רעיון / המלצות? (או גם אי-המלצות, ממה כדאי להתרחק).
בעיקרון אני בעד הסמסונגים. עובדה שגם הדגמים הישנים ממשיכים לחיות וגם כשהמסך סדוק אפשר לקרוא הכל וליהנות אפילו מתמונות. לפעמים שווה להשקיע מעט יותר בעבור אריכות ימים ואמינות. אז גם אם צריך להחליף סוללה? זו עדיין השקעה ששווה להשקיע. זיכרון של 128 הוא סביר. אז יש לסמסונג גם דגמים לא ממש יקרים ואולי שווה אפילו לרכוש מכשיר מדור קודם דרך יד 2. רק שאז באמת חשוב לבדוק מצב סוללה ואז לפרמט ולהעביר מהנייד הקודם את כל מה שצריך.

trilliane

Well-known member
מנהל
מצאתי ב-KSP דגמים שעולים פחות מ-₪400, אין לי מושג מה סביר יותר או פחות. קצת מוזר לי שהם נראים סבבה לגמרי מבחינת המפרט (או שלא ואני לא מבינה) ועולים כ"כ מעט לעומת טלפונים באלפי שקלים... מה אני מפספסת? :unsure:

למשל:
טלפון סלולרי Realme C30s 3GB 64GB צבע Stripe (ksp.co.il)
טלפון סלולרי Samsung Galaxy A04e 32GB 3GB צבע שחור שנ (ksp.co.il)

Compare Realme C30s vs. Samsung Galaxy A04e - GSMArena.com

evike

Well-known member
מנהל
לפעמים כשיש בעיות טעינה, אנחנו נושפים (עושים פו...) כמה פעמים לתוך שקע הטעינה, ובודקים גם את קצה הכבל לתקינות וללכלוך. בד"כ זה די עוזר.

trilliane

Well-known member
מנהל
מצאתי ב-KSP דגמים שעולים פחות מ-₪400, אין לי מושג מה סביר יותר או פחות. קצת מוזר לי שהם נראים סבבה לגמרי מבחינת המפרט (או שלא ואני לא מבינה) ועולים כ"כ מעט לעומת טלפונים באלפי שקלים... מה אני מפספסת? :unsure:

למשל:
טלפון סלולרי Realme C30s 3GB 64GB צבע Stripe (ksp.co.il)
טלפון סלולרי Samsung Galaxy A04e 32GB 3GB צבע שחור שנ (ksp.co.il)

Compare Realme C30s vs. Samsung Galaxy A04e - GSMArena.com
אחרי שעברתי שוב על המפרט, אני רואה שהסיני הלא מוכר הוא בחיבור מיקרו USB (שיש לי כדי להטעין אוזניות ומכשירים אחרים, אבל אין לי כוח להתעסק עכשיו בטלפון שצריך את זה) אז נראה לי שאבחר בסמסונג, בחירה בטוחה יותר. אחרי שהשוויתי אותם לטלפון (הישן יותר) שיש לי כיום, אני מבינה שהם נחותים בעיקר בכמות הזיכרון ובמצלמה (בסדר גמור מבחינתי, לזכותם יש להם מקום לכרטיס זיכרון) וגם אנדרואיד 12 שכנראה אי אפשר לשדרג(?).

אגב, בפיקסל, מאז שהוא אצלי, הממשק של אנדרואיד קצת אחר – אין כאלה שלושה סימנים בתחתית המסך, חוזרים לאחור בעזרת הסטה לימין. זה קיים גם באחרים? כי התרגלתי לזה בתוך יום וזה ממש נוח.

קטן - כמעט ואין קטנים היום
שקע טלפון - Redmi Note11, Redmi 10c (ואם לא אוהבים את הממשק של MIUI, אפשר להחליף אותו לרום מקוסטם בסגנון גוגל פיקסל, מה שעשיתי להוריי ולילדיי)

ממש לא ממליץ על הדגם של סמסונג שציינת, היום 32 ג'יגה ו-3 ג'יגה ראם זה כלל לא מספיק.

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא ממליץ על הדגם של סמסונג שציינת, היום 32 ג'יגה ו-3 ג'יגה ראם זה כלל לא מספיק.
ודאי שיש בו מעט זיכרון, לכן הוא כ"כ זול. אני חושבת שהחמצת את הנקודה: אני מחפשת כרגע מכשיר זול לצורכי גיבוי (שיהיה לי משהו בבית אם הטלפון הרגיל "מת" פתאום, קל וחומר בתקופת מלחמה) וקצת לצפייה ביוטיוב וכו'. לא יהיה בו סים בכלל. וחוץ מזה ראיתי שיש לו מקום לכרטיס זיכרון, ויש לי (לא יכולתי להשתמש בו בפיקסל) אז גם מהבחינה הזאת זו לא בעיה. אני לא צריכה לשגר טילים, רק שיהיה משהו בסיסי עובד, וזה הדבר הזול ביותר הכי סביר שמצאתי בארץ (עוד לא בדקתי אם אפשר למצוא אותו או משהו זול יותר באמזון).

SHERME

Well-known member
ודאי שיש בו מעט זיכרון, לכן הוא כ"כ זול. אני חושבת שהחמצת את הנקודה: אני מחפשת כרגע מכשיר זול לצורכי גיבוי (שיהיה לי משהו בבית אם הטלפון הרגיל "מת" פתאום, קל וחומר בתקופת מלחמה) וקצת לצפייה ביוטיוב וכו'. לא יהיה בו סים בכלל. וחוץ מזה ראיתי שיש לו מקום לכרטיס זיכרון, ויש לי (לא יכולתי להשתמש בו בפיקסל) אז גם מהבחינה הזאת זו לא בעיה. אני לא צריכה לשגר טילים, רק שיהיה משהו בסיסי עובד, וזה הדבר הזול ביותר הכי סביר שמצאתי בארץ (עוד לא בדקתי אם אפשר למצוא אותו או משהו זול יותר באמזון).
הA04 או A04E מגיעים עם מעבד חלש מידי
עדיף כבר לרכוש A14 ב600 שקל עם מקליט שיחות אוטומטי דגם 64/4 ומעבד נורמלי MTK G80

למעלה