התייעצות כביסה/חמות

משל333

New member
התייעצות כביסה/חמות

החלטנו - נוסעים לארץ באוגוסט!
ובעקבות זה רציתי להתייעץ בפורום על משהו שמאוד הפריע לי בביקורים קודמים. חמותי משתדלת לארח יפה, אבל היא טיפוס די קטנוני ולא הכי נעים לי שם. מה שהכי הפריע לי זה נושא הכביסה. כיאות למשפחה עם ילדים, שגם מטיילת הרבה כשהיא בארץ, ובארץ חם בלי עין הרע, יש לנו די הרבה כביסה. אנחנו גם משתדלים לבוא עם די מעט בגדים, כך שיוצא שצריך להפעיל מכונה פעם ביום או יומיים (יש לה מכונת כביסה די קטנה). ביקשתי שהיא תראה לי איך מפעילים את המכונה והמייבש, ואני אפעיל בערב כשהמכונה לא בשימוש. היא מתעקשת שאני אביא לה את הבגדים והיא תכבס יחד עם הבגדים שלהם. הסיבות שלה הן שאני עושה הרבה כביסה ולכן אין לה מתי לכבס (ממש לא נכון) ולכן היא רוצה לצרף עם הבגדים שלנו כי בדר"כ יש מקום לעוד בגדים. וכך היא מכבסת מעבירה למייבש ושמה לי על המיטה את כל הבגדים מכובסים. לכאורה מאוד יפה מצידה, אבל לי מאוד לא נוח עם הסידור הזה. דבר ראשון, לא נעים להגיד, אבל קצת מגעיל אותי שהבגדים שלהם מכובסים עם שלנו. היא דוחסת המון בגדים למכונה, ואני מבינה שנושא הערבוב הוא פסיכולוגי אבל עדיין זה מגעיל אותי. דבר שני מאוד לא נעים לי שהיא מתעסקת לי עם התחתונים והחזיות. לא נעים בכלל.
אין לי מושג מדוע היא מתעקשת על הנושא - כסף לא חסר להם, והם כל היום בבית ומכבסים במשך היום בעוד שאנחנו בדר"כ מטיילים ומכבסים בערב.
זה מצטרף לעוד כל מיני דברים קטנים ומרגיזים שאני מרגישה שהיא עושה בכוונה, למרות ששוב, סך הכל מארחים אותנו יפה.

להשלים? לכבס בחוץ למרות הטירחה? יש משהו בכל זאת להגיד לאחר שהתעלמה מכך שאמרתי לה שלא נעים לי שהיא מתעסקת לי בכביסה?

Boston Guy

New member
הכי פשוט - שילחי את הבגדים למכבסה

עשיתי את זה במשך שנים - כשעוד גרתי בישראל.
בניגוד לך - לא הייתה לא לי ולא לזוגתי שום בעיה שקרן החמודה שעבדה במכבסה ברמת השרון שבה השתמשתנו "תערבב לנו את הבגדים" או "תתעסק לנו עם התחתונים והחזיות". לא שראינו אם היא עושה את זה או לא... היינו מורידים שם שק ענק של כביסה מלוכלכת כל פעם שחזרתי מנסיעה, ואחרי יום יומיים היינו אוספים חבילה של כביסה נקייה, ריחנית ומקופלת יפה - וערימה של קולבים עם הניקוי היבש וחולצות חליפה מגוהצות ומעומלנות (אז, בימי תרפפ"ו, עוד היה BUSINESS DRESS CODE בהייטק...).

למזלינו, אנחנו מתארחים בישראל (כמשפחה) אצל אח שלי, והתנאים שם הם מעולים - כולל חדר כביסה ענק שפנוי לרשותנו רוב הזמן.

כשאני מגיע לארץ לבד אני לרוב גר אצל אבא שלי יבדל"א כדי לארח לו לחברה - ושם אני מנסה לעשות כל מה שאני יכול כדי לא להכביד ולא "לייצר להם עבודה".
אני מגיע לשם מהשדה אחרי שעצרתי בסופרמרקט וקניתי מלאי מזון לכולנו, מזמין משלוחים ממסעדות לכל דיירי הבית כל כמה ימים כדי שלא יצטרכו לעבוד כל הזמן כדי לארח אותי, ומייצא את הכביסה שלי לבית של אחי - ועושה אותה שם.

forglemmigej

New member
מסכימה עם מה שכתבת לשלוח לכביסה בחוץ

אפשר לחשוב שעל הכסא במטוס לא ישב מישהו לפנינו ובמיטה במלון ובמסעדה בכלל אין מה לדבר ,אבל אם חמות היא מעצבנת אז כל דבר שהיא עושה מעצבן .
דבר שני ,מרגש עד דמעות מה שכתבת על הדאגה לזולת ,לפעמים אתה נשמע כמו תיקי דיין בתפקידיה האגרסיביים ביותר אבל בסופו של יום מתברר שיש אדם נדיב ורגיש מאין כמוהו מתחת למעטה

בדיוק מה שחשבתי על Boston Guy

משל333

New member
אין לי בעיה שקרן החמודה תכבס

אבל לא חמותי :)
אבל אתה כנראה צודק, או לוותר על הפרטיות או לוותר על הנוחיות.
ואתה נשמע ממש האורח האידיאלי, כל הכבוד, כך צריך!

בגדול, כשמקבלים מתנה של אירוח

היא מגיעה עם התנאים של בעל הבית - ומה שבעייתי מוציאים למיקור חוץ (כמו במקרה של הכביסה) או שמוותרים על האירוח. כל אחד ומה שמתאים לו. למשל, בביקורים של ההורים שלנו אצלנו בחו"ל, ההורים שלי תמיד לנו אצלנו, ואילו ההורים של בעלי תמיד לא לנו אצלנו (אגב, גרנו תקופה במקום שבו הכביסה היא ציבורית - כלומר, יש מכבסה של הקומפלקס, ומכונות כביסה פרטיות אסורות).

משל333

New member
אין לך מושג כמה הייתי מוותרת על מתנת האירוח הזה

רק שזה לא תלוי רק בי.

danakama10

New member
תראי

אני מבינה שזה מצב שדי נכפה עלייך. אז אני לא יודעת מה יותר המתנה - את נותנת להם מתנה בכך שאת מסכימה להתארח אצלם, או הם נותנים לך מתנה בכך שמספקים לכם מקום שינה ושירותים שונים. אני חושבת שכמו שאת אמורה להתחשב בהם, כך גם הם אמורים להתחשב בך.
אני אמנם הייתי שמחה לו היו מעניקים לי שירותי כביסה כאלו, אבל אם לך זה מפריע, אני חושבת שזה הגיוני לבקש לעשות בעצמך את הכביסה. את הרי לא מוסיפה להם עוד עבודה, נהפוך הוא. חוסכת לחמות את הכביסה המרובה עבורכם.
בגלל שביקשת וסורבת בעבר, אני חושבת שכדאי שבעלך ידבר עם החמות ויסביר לה שנושא הפרטיות מאוד חשוב לך. אולי תוכלו להגיע לפשרה שאת שמה את הבגדים במכונות והיא רק באה להפעיל (אני יודעת שיש אנשים שלא אוהבים שאורחים מפעילים מכונות שונות מהפחד שיקלקלו).

את לגמרי במילכוד

אני בגישה של ברומא תהיה רומאי, דהיינו לבלוע את הצפרדע הזאת

כשמישהו "מעצבן" אותנו, כל דבר שהוא יעשה יעצבן. ככה זה. לפי מה שכתבת אני מבינה שכבר דיברת איתה, שזה יפה שלעצמו, וזה לא עזר. לכבס בחוץ זה אומר להביא הרבה יותר בגדים או לבזבז שעות במכבסה, משהוא שלא נראה לי מתאים בביקור כזה.
אני דרך אגב מכבסת ביד בישראל. שמה בקערת מים וסבון ללילה ותולה בבוקר, אבל זאת רק אני והבת שלי. אני מתארחת אצל אבא שלי ואין לו מכונת כביסה, את הכביסה שלו עושה גיסתי פעם בשבוע ביום מסויים שהוא מביא לה את הכביסה. ביקשתי ממנה שתראה לי איך מפעילים את המכונה ואני יעשה את זה כשאנחנו שם, לחסוך לה, היא אמרה שרק היא מפעילה את המכונה
אין בעיה. רצונה כבודה.

בקיצור...

משל333

New member
הבאת לי רעיון

לכבס ביד, לפחות את הבגדים התחתונים. רק אצטרך לחשוב על מקום דיסקרטי לייבוש.

רק אם

הלבוש התחתון יש לך בעיה? כי אז הייתי פשוט קונה תחתונים לכל יום וזהו. חזיות זה כבר נושא יקר

למעלה