התייעצות... כלכלה או מדעי ההתנהגות?

דינדש

New member
התייעצות... כלכלה או מדעי ההתנהגות?

היי אנשים,

רציתי לשתף אתכם בהתלבטות שיש לי. אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב, ומתלבטת מה.
ההתלבטות שלי היא האם ללמוד כלכלה או מדעי ההתנהגות.
כלכלה יכול להיות לי גם שימושי להמשך אבל אני מתה מפחד שלא אצליח לעמוד בלימודים, ובמתמטיקה בפרט.
מצד שני, מדעי ההתנהגות נשמע לי הרבה יותר מעניין, ואולי גם פשוט יותר ללמוד אבל אני לא מתכנננת לעסוק במשהו שקשור לזה (אני גם גרועה בחפירות, אז...). מה שכן, חברה טובה שלי גם מתחילה ללמוד באוקטובר מדעי ההתנהגות, ואם אתחיל נלמד ביחד.
עלה לי גם רעיון לחכות שנה ובינתיים לעשות תעודה בקורסים שתמיד רציתי לעשות כגון עיצוב גרפי ועיסוי רפואי וללמוד ספרדית., כדי לעשות משהו עם עצמי עד שאסגר על לימודים לתואר.

מה אתם אומרים?

N o R i K o

New member
תחכי שנה,

ותיסגרי על עצמך. נשמע שאת הרבה יותר רוצה ללכת לכיוון של מד"ה ופשוט חוששת מהעובדה שכל העולם ואחותו הולך לזה היום וקשה לעשות עם זה משהו בסופו של יום.
אולי גם כדאי ללכת על הכוונה מקצועית כדי שיעזרו לך להתביית על משהו שיותר מתאים לך, או לחשוף אותך לדברים שאולי אפילו לא ידעת שאפשר ללמוד...
למשל, ידעתי שלת"א יש תואר שקוראים לו "מדעי העבודה"? זה סוג של מדעי החברה רק על עסקים. ועסקים זה כלכלה. אז הנה לך תואר שבטח לא ידעת שקיים ויכול לשלב את שניהם.

doughnuts

New member
למה בכלל ללמוד תואר ראשון?

ממה שאת אומרת נשמע שאת לא באמת צריכה תואר אקדמי.

דינדש

New member
רוצה אני לא ממש,

אבל צריך. בשביל להתחיל בנקודה גבוהה יותר במקומות העבודה.
אם לא יהיה לי תואר ואתמודד למקום עבודה נחשב מול מישהו שיש לו - מי יסתכל עליי בכלל? לא משנה כמה תעודות יהיו לי.

doughnuts

New member
על איזה עבודה מדובר?

אני בספק אם את צריכה תואר ראשון בכדי למצוא עבודה כחשבת שכר, קופאית בסופר או שפית. למיטב זכרוני, יש גם חברי כנסת ללא השכלה גבוהה. תואר ראשון זה לפחות שלוש שנים והרבה כסף. אולי כדאי קודם לראות לאיזה כיוון את מצליחה להתקדם?

bloody shoes

New member
ווואי על מה אתה מדבר

היום אפילו מזכירות צריכות תואר!! או סתם פקידה בבנק

וברור שזו השקעה - גם של זמן וגם של כסף אבל זו השקעה שתשלם לה בעתיד ותחזיר את עצמה

PUKA2012

New member
מדעי ההתנהגות באופן אישי מדבר אליי יותר.

תראי, כלכלה זה נורא קשה. זה המון מתמטיקה . השאלה אם זה מדבר אלייך.... כי זה לא מקצוע שמדבר לכולם.

גם מדעי ההתנהגות זה לא פשוט.. אבל יש פה טעימה ממגוון מקצועות - גם מפסיכולוגיה, גם סוציולוגיה וגם עוד מקצוע שאני לא כ"כ זוכרת כרגע (קרימינולוגיה אולי?) :)

אבל השאלה- מה יותר מושך אותך ? למה את יותר מתחברת ?

הכי חשוב זה שבסופו של דבר תלמדי משהו שאת אוהבת !!!
תחשבי טוב טוב עם עצמך לפני שאת מחליטה. ואל תשאלי אנשים אחרים- כי כל אחד יגיד לך משהו אחר, וזה יכול לבלבל אותך.
ההחלטה היא בסופו של דבר רק שלך.

המון בהצלחה לך...

דינדש

New member
זהו, רק בגלל המתמטיקה אני נרתעת מכלכלה.

אני נוטה יותר ויותר ללכת למדעי ההתנהגות... גם בשביל להיות עם חברה טובה וגם כי זה יותר מעניין אותי.

PUKA2012

New member
השאלה-

עד כמה זה באמת מעניין אותך מדעי ההתנהגות?
לי באופן אישי זה נראה שזרקת ככה 2 תחומים , אבל שלא חשבת עליהם מספיק לעומק....
יש כל כך הרבה מקצועות, זה באמת הדבר היחידי שמדבר אלייך? זה מה שאת רוצה לעסוק בו ?

בכל אופן, אל תבחרי לעולם בחוג רק בגלל שיש לך שם חברה טובה, את תכירי עוד הרבה אנשים במהלך התואר....!

אני במקומך הייתי חושבת על זה טוב טוב לפני שהייתי מקבלת החלטה. לי באופן אישי לקח שנה שלמה להחליט מה אני רוצה ללמוד.....הייתי תקועה עם עצמי שנה שלמה ולא ידעתי מה אני רוצה מעצמי ועכשיו
אני יודעת.... אז עד שלא תהיי שלמה עם עצמך ב-100% שזה מה שאת רוצה - אל תרשמי. כי חבל על הכסף שלך ועל הזמן שלך.

שיהיה לך המון בהצלחה ואם את רוצה להתייעץ אני אשמח לעזור

דינדש

New member
בודאי שאני לא בוחרת בגללה.

בהתחלה בכלל לא חשבתי לכיוון, ואז קראתי את תוכנית הלימודים וזה נראה לי מאוד מעניין במקום כלשהו.

מה הבעיה? שכבר עברה שנה וחצי מאז השחרור שבכלל לא רציתי לדבר על לימודים, ועכשיו ההורים מתחילים ללחוץ...

EdisonGirl

New member
את יכולה ללמוד תחומים שמעניינים אותך בכלכלה

בתוך קורסי הבחירה שיש לך, לא? במסגרת תואר במדעי ההתנהגות..

ebi83

New member
תכל'ס- מדובר בתחומי ידע לא רחוקים

ואת זה אני אומר כבוגר תואר ראשון במדעי ההתנהגות (בבן גוריון) וכתלמיד לתואר שני בסוציולוגיה, כשהפן של הכלכלה מוכר לי דרך חברים וביקורתיות בתואר.

גם בפסיכולוגיה יש הרבה סטטיסטקה, שתדעי... וזה לא לגמרי "פשוט".

מדובר בשני תארים תובעניים וכאלה שגוררים אותך לרדיפה אחרי ציונים, להמליץ ברור שאני אמליץ על מה שאני למדתי\לומד. אבל השאלה היא מה את רואה את עצמך עושה אחרי התואר, כי כל תואר מוביל אותך למקום מעט שונה

אם את רוצה התייעצות עמוקה יותר- את מוזמנת לשאול ואני אנסה לענות על מה שאפשר

lee05

New member
מבינה אותך

אני מאז ומתמיד התחברתי למדעי החברה (מהבית- אמא סוציולוגית) אז רציתי פסיכולוגיה, וקרימינולוגיה וכו' עד שהתבייתתי בסוף על תקשורת.
מה שכן בחרתי לעשות תואר דו חוגי-ניהול ותקשורת. נכון זה לא מקצוע תכלס בסוף אבל זה יותר מגוון ובניהול יש נגיעה בחשבונאות,כלכלה,מימון וכד' אבל זה קורסים בודדים ולא כל התואר.

אם את לא רוצה לחכות שנה אולי יש דרך שתוכלי להתחיל ללמוד את הבסיס או דברים שמשוטפים לשני התארים?

בכל מקרה בהצלחה

Relaborat

New member
לכי לפי העניין + החוויה

אל תשכחי שלהיות סטודנט זו חוויה. הייתי מציע לך שדבר ראשון תחליטי מה מעניין אותך - לא מה קשה או מה קל, אלא מעניין. חוץ מזה לכי לאוניברסיטה המדוברת וסתם ותסתובבי קצת באזור הפקולטה, תראי קצת את הסביבה והאנשים שהולכים לכיוונים האלו, ותראי מה נראה לך יותר מתאים.
ברמה הפרקטית את מבינה שתואר בכלכלה לוקח - השאלה היא האם את רוצה לעסוק בתחום או לא.

שיהיה בהצלחה.

butterfly54

New member
דו חוגי

תבדקי אם יש לך אפשרות ללכת למסלול דו חוגי במוסד האקדמי שאליו את רוצה להרשם. ככה לא תצטרכי לבחור רק באחד

oromer

New member
מנהל
אני לומדת כלכלה

ורמת המתמטיקה שם לא ממש גבוהה... אבל זה תלוי איפה את תרצי ללמוד....

בנוסף אפשר ללמוד כלכלה וניהול. בניהול אפשר ללמוד הרבה קורסים שקשורים להתנהגות של אנשים, כך שזה יכול לגוון לך ולתת מענה חלקי בציפיות שלך מהתחום הזה.

עיצוב גרפי, עיסוי רפואי וספרדית, זה דברים שתמיד אפשר ללמוד בלי קשר....

השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך, זה במה את רוצה לעבוד, מה את רוצה לעשות בהמשך החיים שלך... רק כך תוכלי לענות לעצמך מה ללמוד. אני לא מאמינה שכולם חייבים לעשות תואר. כל אחד צריך שיהיה לו תחום עסוקק, שהוא טוב בו ומתחבר אליו... אם הוא לא דורש תואר אז לא צריך לעשות תואר. תואר זה זמן, כסף, זה אנרגיות ללמוד... את תמיד יכולה להיות שומעת חופשית וללמוד קורס אחד שמעניין אותך...

אני מכירה אנשים שלמדו מדעי ההתנהגות... ואין יותר מדי מה לעשות עם זה...
לפני שאת מתחילה ללמוד... תוודאי שאת יודעת מה ניתן לעשות עם זה

למעלה