אענה...
ראשית - סאמוי ולא סומוי.
מעבר לזה לעניין המרכזי -
אני לא חושב שזה ממש משנה מאיפה אתה מתחיל, פוקט או סאמוי, שיבצת לכל אחד מהם זמן רלוונטי ומספק. בחרת כמות יעדים שיכולה לתאום בצורה טוב לכמות הזמן ולא נראה כי אתה מתכוון לרוץ נגד השעון במקרה הזה. (ארבעה שבועות, להיות בארבעה יעדים מרכזיים זה נשמע כמו אחלה התחלה! הוספת היעדים שאני אעשה בהמשך ההודעה היא לא ממש הוספה, היעדים הם יעדים על הדרך בין היעדים המקוריים או יעדים אליהם ניתן לקחת יום טיול בודד/יומיים טיול בכל סוכנות טיולים ואינם למעשה יעד נפרד)
לדעתי שבוע וחצי בפוקט, יכול להיות הרבה זמן, אבל הכל בר פתרון.
אם לא תבצע את הזמנת המלונות מראש טרם הטיסה, למעט הדברים הוודאיים - דוגמת הלילה בראשון בבנגקוק או הלילה שלאחר טיסות פנימיות שהוזמנו מראש, אתה למעשה משאיר לעצמך יכולת תמרון ומשחק עם הזמן שלך.
מה זה אומר בעצם?
אהבת מקום מסוים, אתה רוצה להשאר עוד יום-יומיים? אין בעיה! אתה יכול.
באותה מידה יש גם את הכיוון ההפוך, הגעת למקום מסוים, אתה לא מתחבר למקום בכלל, רק רוצה לברוח ולהמשיך ליעד הבא? כנס לסוכנות הטיולים הקרובה ותזמין טיסה/רכבת/אוטובוס ליעד הבא..
נגיד אם תזמין רק את הטיסה מבנגקוק לאי הראשון וממנו תעבור בצורה לא אווירית (ימית + קרקעית) ליעד הבא, זה יכול לאפשר יותר תמרון, שכן לכאלה דברים אפשר גם להזמין זמן קצר יותר מראש את כרטיסי הנסיעה.
באשר לכיוון המסלול, אני לא חושב שזה מאוד משנה, רק חשוב שתדע שמעברים לוקחים זמן, כל מעבר לוקח לפחות חצי יום ברוטו, צריך לקחת את זה בחשבון.
כלפי "שבוע וחצי בפוקט זה יותר מדי?" אני חושב שאתה יכול לצמצם לשבוע, את שלושת הימים שמתפנים אתה יכול לנצל לאיזור שבין סאמוי לפוקט, את המעבר הזה אתה יכול לעשות בדרך הימית והיבשתית ולא בטיסה ובכך לראות גם את איזור קראבי, או-נאנג וריילי ביץ' ואת סוראט ת'אני.
גם את המעבר של פוקט - בנגקוק, אגב, אפשר לעשות יבשתית, ברכבת לילה. (גם לזה יש יתרונות וחסרונות).
אם מורידים את שלושת הימים מפוקט אפשר גם להוסיף אותם כמובן לבנגקוק, בבנגקוק יש המון מה לראות, המון מה לעשות ולא רק קניות, אפשר לקחת יום/יומיים טיול לקנצ'נאבורי, יום טיול לאיותאיה, מקדשים, ארמון המלך, קורס בישול, צ'יינה טאון, מרכזי הקניות הגדולים, השווקים - שוק הלילה, שוק צ'אטוצ'אק (סוף שבוע), שוק פראטונם, שוק אוכל, מגדל ביוק 2 והתצפית על העיר (מומלץ להזמין ארוחת בופה לסביבות שעת השקיעה, להגיע מעט קודם ולראות את העיר מגובה 84 קומות גם באור וגם בחושך. עלות: 650 בהאט לארוחה ותצפית + שתיה בעלות נפרדת). זה רק ההתחלה. יש עוד המון וזה יכול למלא גם הרבה יותר משבוע.
אני מניח שזה יותר בלבל אותך מעזר לך, כמובן, מוזמן לחזור ולהתייעץ.