התייעצות לגביי שכר Automation QA

התייעצות לגביי שכר Automation QA

שלום לכולם. אני חייל משוחרר בן 23 מירושלים.
בשירותי הצבאי הייתי לוחם ולא עסקתי בשום דבר שקשור למחשבים/תוכנה/QA - משמע אין לי ניסיון בבדיקות תוכנה או בתכנות/קוד באופן כללי.

לפני חצי שנה בדיוק התקבלתי לעבודה בחברת סטראט-אפ בירושלים בתור Manual QA. המשכורת שלי היא 8,000 שקל ברוטו הכוללים בתוכם נסיעות,דמי הבראה ו-20 שעות נוספות כלולות. את החודש אני מסיים עם קצת פחות מ-7,000 שקל נטו.

השבוע אמרו לי שרוצים לקדם אותי ל-Automation QA וכשייגמר חודש דצמבר אני אעבור לשם רשמית עם תוספת בשכר.
רציתי לברר איתכם מה אתם חושבים שנחשב מבחינתי שכר ראוי לקבל?

חשוב לי לציין שהעבודה הזאת מאוד תובענית ודורשנית ואני עובד ביום לפחות 9 שעות, בדרך כלל יותר. מאז שהצטרפתי הוסיפו לי עוד דברים ועוד פרויקטים ואני עומד בהכל בהצלחה וניכר שהם סומכים עליי ועל היכולות שלי.

בנוסף, החברה די מבוססת ולא מזמן הם גייסו מיליוני דולרים ובאופן כללי מרוויחה טוב, ככה שבעיות של כסף ממש אין להם.

בעוד כחודש כשאעבור רשמית להיות Automation QA , מה יהיה שכר הוגן שעליי לקבל? בהתחשב ב'וותק' שצברתי שם ובקידום שצפוי לי.
תודה רבה רבה מראש!

עמית ו

New member
זה מורכב.

בגדול, באזור ירושלים, מתכנת מתחיל שסיים תואר יכול היה לצפות לפני שש שנים לשכר של כ15K, לא התעדכנתי מאז, אבל אני מניח שהמצב דומה, או טיפה יותר טוב.
תחת ההנחה שאין לך השכלה כלשהי בתכנות, ולא בילית את חצי השנה האחרונה במאמץ גדול ללמוד לתכנת, אתה לא באמת שם. יחד עם הנטייה של מקומות מסויימים לשלם למתכנתים שלהם פחות כי הם "מפתחי אוטומציה" (או לשכור מתכנתים גרועים כי נדמה להם שפרוייקט אוטומציה איננו פרוייקט תוכנה לכל דבר) - הניחוש שלי הוא שפשוט יעגלו לך את השכר לסביבות 10, ואופתע אם זה יעבור את ה12.
חשוב לומר - אני מדבר מתוך תחושת בטן ולא מתוך היכרות עם המצב העכשווי או עם איזשהו מאגר נתונים.
&nbsp
ודבר אחרון לסיום - מעבר לתכנות איננו "קידום". כן, יש בזה שכר גבוה יותר, אבל זו פשוט התמחות אחרת - כמו שמתכנת יחליט להיות DBA (או להיפך).

halperin

New member
מנהל
ובהייטק 9 שעות אינו נחשב לעבודה תובענית
(מ- 12+ מתחיל)

למעלה