התייעצות לגבי אימוץ חתול

התייעצות לגבי אימוץ חתול

מיאו לכל הנוכחים,
אנחנו רוצים לאמץ חתול, שיגור איתנו בבית (יש גם חצר, אבל היא לא מגודרת, מעדיפים בבית). שני דברים שחשובים לי הם שהחתול/ה יהיה צעיר יחסית (סביבות גיל שנה, נאמר?) ודבר שני הוא האופי, שלא יהיה תוקפני, שיהיה תקשורתי מתלטף מתחכך ומתפנק, יאהב להתיישב על אנשים, רצוי שיאהב ידיים....
מה לא חשוב לנו: מין, צבע, ומיקום (כל איזור המרכז, מירושלים עד ת"א, ומהשרון ועד השפלה מתאים, לא איכפת לי לנסוע בשביל החתול המתאים)
מביקור במכלאות (או איך שלא קוראים לזה, עמותות שמחזיקות את החתולים בכלובים) התרשמתי שהחתולים שם עם סיפור חיים קשה, ועל הרקע הזה הם לא מאוד מתחברים ומתלטפים.
אולי אני צריכה לחפש חתולים שמוחזקים באומנה? ובכלל, אשמח לעצה פרקטית איפה כדאי לי לחפש.
נ.ב. יש לנו ניסיון קודם ועשיר עם חתול, שגר אצלינו מגיל צעיר ועד שיבה טובה, יוחאי שלנו, נשמה טובה

תודה!

גורדיאן

New member
עם יחס היצע/ביקוש של מיליון לאחד לא צריכה להיות לך בעיה.

יש המון חתולים שזקוקים לבית חם ואני בטוח שבקרוב תוצפי בהצעות.
לגבי הגדרת האופי שלך אני יכול לומר שבעצם אף פעם לא תדעי מה באמת תקבלי, אבל עם הרבה אהבה (וסבלנות) תוכלי לקבל כל מה שתרצי מכל חתול.

כוונתך שאוצף בהצעות בעקבות הפרסום כאן?

באמת אשמח אם יש כאן מי שיכול להציע לנו "שידוך".
מכל מקום אשמח לשמוע לאן כדאי לפנות, אם מכאן לא תבוא הישועה.
ולגבי האופי, אני מסכימה שאולי לא אדע מה אקבל, אבל עם חלקו השני של המשפט אני פחות מסכימה, מכיוון שלחתולים (כמו לבני אדם, בעצם...) יש קווי אישיות שמלווים אותם מגיל 0, חתול חששן ואינטרוברטי, שלא מחבב מגע לא יהפוך לחתול סופר ידידותי ומתמרח.

גורדיאן

New member
כן, זה מה שהתכוונתי.

לחצתי על הכפתורים הנכונים, קצת סבלנות והכל יסתדר.

בקשר לנושא השני - כמובן שלא אכנס כאן לויכוח על זה, אבל הנסיון שלי לימד אותי שהצפיות מחתולים הם נבואה שמגשימה את עצמה, ההבדל בין חתול חששן למתרפק כרוני הוא לא באופי אלא בדיעה שלו על האופי של בעליו.

גורדיאן

New member
טוב, אם ההר לא בא אל מוחמד, מוחמד בא אל ההר...

לא ברור לי מה הקטע, אולי האנשים בפייסבוק חושבים כי 'פורום' זאת מדינה באפריקה או משהו, כתבתי שם בכמה קבוצות של חתולאים והפניתי אותם לפורום וחוסר התגובה די מתמיה אותי. במיוחד משום שאנשים שם ממש מתחננים שיאמצו המון חתולים ומשקיעים מאמצים בכתיבת טקסטים וצילום תמונות.
אבל את יכולה לגשת בעצמך, פשוט הקישי 'חתול' בשורת החיפוש בפייסבוק ותקבלי שורה של קבוצות ובהן מוצעים לאימוץ עשרות חתולים מכל מין, סוג, גיל ומקום.

תודה רבה גורדיאן. פייסבוק אין לי, אבל להבדיל,

שני מתמודדים בגמר כבר יש לי. כל אחד יותר מקסים מרעהו
, וההתלבטות גדולה.
לכל אחד מהם יש את יתרונותיו וחסרונותיו, אם כי שניהם ממיסים ברמות על.
צריך רק להכריע בין שניהם (כן, ברור שהפתרון הנכון הוא לאמץ את שניהם, אבל האיש שלי מעדיף חתול אחד, ואולי עם הזמן - עוד אחד). המממ..... זאת תהיה שבת קשה!

בכל מקרה, תודה רבה על הרצון הטוב ועל הפרסום, גם אם לא הוביל לגל מבקרים במדינה האפריקאית שלנו

תודה, הוא מבאר שבע. אמנם מציע להביא את החתול למרכז, אבל

אני רוצה לנסוע לראות את החתול בסביבה הטבעית שלו, וב"ש מחוץ לטווח.

Yukita

Active member
מנהל
כפי שכבר ענו לך

יש הרבה מאוד חתולים שצריכים בית, בכל הגילאים, כך שקל למצוא- גם בפייסבוק ניתן די בקלות למצוא.
&nbsp
אין שום סיבה להירתע כל כך מהעמותות. זה לא מדויק שלחתולים שם יש הכרח סיפור חיים קשה ייתר מאשר בבית אומנה, וגם חתול שכן סבל מסיפור חיים קשה יכול להיות בעל אופי מקסים. אם רוב החתולים בעמותות לא יקפצו לך ישר לידיים בבקשה להתלטף, זה יהיה מפני שאת אדם זר בסביבה מלחיצה מלאה בתנועה וברעש, ולכן אין בזה שום עדות לגבי אפיים. עם רוב החתולים צריך להקדיש זמן ליצירת קשר, וזה לא אומר שיאהבו אותך פחות. דווקא בעמותות הצורך שלהם באימוץ נואש באמת, כי מעט מאוד אנשים מגיעים לאמץ חתולים, מגיעים בעיקר לאמץ כלבים.
&nbsp
לא תהיה לך בעיה למצוא חתול צעיר אם זה מה שאת רוצה, אך לא צריך להירתע מאימוץ בוגר. בוגר לא יאהב אותך פחות. יש בוגרים רבים שמגיעים לעמותות שלא באשמתם, כי המשפחות שלהם החליטו שהחתול לא יכול לעבור איתם דירה או לנסוע איתן לחו"ל או משהו בסגנון. לפעמים יש סיפורים קשים של קשישים שנאלצו לעבור לבית אבות ולא הורשו לקחת את החתול האוהב, העדין והמתלטף שלהם איתם, או אנשים שנכנעו ללחץ הסביבה וזרקו את החתול ברגע שהתבשרו שיוולד להם תינוק.
&nbsp
זה לא אומר שאינך יכולה לאמץ גור, גם במקרה כזה תעזרי ותעשי טוב
אך אולי כדאי לפתוח קצת את הראש ולהשתחרר מדעות קדומות.

אני לא מוטרדת שבוגר יאהב אותי פחות

פשוט אם כל הנתונים האחרים שווים, אני מעדיפה לקחת חתול שיהיה לו (פוטנציאלית) כמה שיותר זמן לחיות איתנו, ותוחלת החיים של חתול בן שנה שונה מזו של חתול בן 7...

Yukita

Active member
מנהל
לגיטימי

אם כי אין הבטחות לכלום, את יודעת. לצערי, היו צעירים שלא חיו זמן רב
ולעומתם, חתולה אחת שיצא לי לבקר כבר בת 24

jen711

New member
גם אני בהתלבטות דומה

אני מכירה אנשים שאימצו חתול מהרחוב או מעמותה והחתולים מאוד פראיים ולא ממש חברותיים.
יש לי חברה שאימצה 2 חתולים מעמותה ונראה שממש ניסו להיפטר מהם.
נתנו אותם ממש צעירים וגם חולים(היא גילתה את זה אחר כך).
בגלל זה אני מפחדת שאם אני אאמץ חתול(במקום לקנות) הוא גם יצא מאוד פראי.
ויהיה לי נורא עצוב עם חתול שאי אפשר ללטף.

Yukita

Active member
מנהל
תראי

אין לי מושג מה הסיפור של החברה ומה קרה בעמותה, וגם לא איך התנהלו עם החתולים מרגע האימוץ.
&nbsp
מה שבאפשרותי לספר הוא שיש לי בבית 5 חתולים שונים, ובעבר היו לי חתולים אחרים לפניהם. אף לא אחד מהם נקנה (חס וחלילה! למה לתת יד לדבר כל כך מיותר?). לכל אחד יש אופי משלו, ולהתנהלות האנשים סביבם אכן יש חשיבות קריטית בעיצוב האופי הזה. יש אנשים שלא מודעים לדרך שבה התנהגות שלהם יכילה להיות מלחיצה עד מפחידה. אפשר ללמוד הרבה בעניין הזה מסדרת סרטוני היו טיוב my cat from hell שבה יועץ התנהגות חתולים מסייע בכל מיני מקרים עם חתולים "קשים" - מעבר לעניין החינוכי, זה גם די מבדר לצפייה.
&nbsp
באימוץ מכל מקור צריך סבלנות. צריך להיות מוכנים לבנות קשר ולא לצפות שבכל מקרה הקשר יהיה מיד חם וקרוב. יש אנשים שמרוב ציפייה לקשר חיבוקי מיד יוצרים במו ידיהם חתול "פראי" כי החתול פשוט נלחץ מזה שרודפים אחריו כל הזמן ולא נותנים לו להסתגל ולהתחיל לאהוב מגע. ראיתי את זה קורה בפועל.
&nbsp
גם באימוץ וגם בקנייה אפשר לקבל חתולים לא חברותיים. אפשר לשפר זאת עם התנהלות נכונה. כאמור, יש לי בבית חמישה וכל אחד שונה, אבל כולם ידידותיים אליי. לא כולם מעוניינים בתקשורת עם אורחים שבאים לבית. אחד לפחות ממש מבועת ולא ידידותי לזרים, אבל הוא דבק אוהב ועדין איתי. החיבור בין אופי אישי להתנהלות המאמצים מייצרת מציאות, והתנהלות המאמץ יותר חשובה ממה שניתן להניח.
&nbsp
כן אפשר לחפש את האמיצים בעךי הבטחון העצמי שייצרו קשר מיידי, וזה יכול לקרות בעמותה או בבית אומנה בדיוק כמו בכל מקום אחר. עם זאת, 98% מהמקרים דורשים קצת זמן כדי ליצור חיבור, אלא אם כן מדובר בגורים כל כך צעירים שהם פשוט לא יודעים עדיין לפחד, וגם אז זה משתנה.

jen711

New member
אני לא מדבר רק על החברה שלי

כמעט כל האנשים שאני מכירה שאימצו חתול, החתול שלהם פראי ולא חם ומתלטף.
לעומת מי שקנה חתול שהחתולים שלהם מאוד חברותיים ומתלטפים.
יתכן שצריך לדעת איך להתנהג עם חתול מאומץ ואיך להפוך אותו לחברותי אבל נראה שהרבה אנשים לא יודעים לעשות את זה.
אז איזה סיכוי יש לי להצליח?

Yukita

Active member
מנהל
עדויות מסביבתי

אני בין השאר גם מה שנקרא קט-סיטר, כלומר - מבקרת חתולים בבתיהם כשבעליהם נוסעים. יוצא לי לראות מגוון רחב של בעלים וחתולים.
&nbsp
ביכלתי להעיד שהרוב המוחץ והמוחלט מסתדרים היטב עם חתוליהם. זה כולל גם מקרה חריג במקצת של חתולה עצבנית באמת שלא מעוניינת שאגע בה בכלל, אבל משיחה עם הבעלים ידוע לי שהיא כן אוהבת מגע שלהם וטובה וחביבה איתם(לא לאנשים אחרים). מיעוט מאוד קטן מכל האנשים הללו קנו חתול, ובין אלו שקנו ולאחר מכן גם אימצו - לא מעט העידו שדווקא המאומץ היה חברותי יותר.
&nbsp
במילים אחרות:
&nbsp
1. חתול יכול להיות חברותי ועדין - ולא משנה אם הוא מאומץ או קנוי
2. חתול גם יכול להיות לא חברותי ולא עדין - ולא משנה אם הוא מאומץ או קנוי
3. רוב הבעלים כן מצליחים לייצר קשר חברותי עם חתוליהם. איני מכירה את חבריך ולכן אין לי מושג למה אצלם זה לא הצליח. אתה אומר שאצל כל חבריך שאימצו זה "פראי" ואצל כל חבריך שקנו זה "חברותי", מבחינתי זה לא תואם את המציאות שהכרתי עד כה, אך הרי כאמור איני מכירה את מכריך, איני יודעת בכמה אנשים מדובר ואיני יודעת מה סיפור הרקע של כל מקרה.
&nbsp
לדעתי, תוכל לייצר קשר מצוין עם חתול מאומץ, אבל תלוי בך ובגישה שלך. אם מאוד מפחיד אותך, בקש מיועצת חתולים ללוות אותך עוד לפני האימוץ כבר בבחירה וביצירת הקשר הראשוני. זה אמנם עולה כסף, אך אם החששות שלך כל כך כבדים, יתכן שזה יעזור לך להתגבר וללמוד איך ליצור קשר טוב.

חתולים לאימוץ

מנסיון בתור אחת שחילצה חתולים רבים מהרחוב ובייתה אותם עד שהפכו לחתולי מרגרינה מתלטפים - זה ממש תלוי בחתול! ממליצה לך כשאת מאמצת תמיד להשאיר מקום לספק, כלומר לוודא עם המוסרים שאם אחרי חודשיים את מאוד לא מרוצה מהחתול והוא לא חברותי ונעים לך, שתוכלי להחזיר אותו בחזרה. ככה מונעים תסכולים סתם. ואני אישית יכולה להציע לך את לוסיה, חתולת בית מדהימה חסרת מזל, שמחפשת בית לכל החיים. הנה קישור אליה בפייסבוק https://www.facebook.com/tali.yavin/media_set?set=a.10154580164336753.1073741949.554676752&type=3

jen711

New member
זה נשמע ממש רע להחזיר חתול, לא?

תודה על ההצעה(של לוסיה) אבל אני רוצה לאמץ גור ובעוד חודשיים ולא עכשיו.
אבל אני כבר חושבת על זה מראש.

למעלה