התייעצות לגבי אימוץ

nopharb

New member
התייעצות לגבי אימוץ

אז אחרי שבנסיבות טרגיות איבדנו את החתולה האהובה שלנו, אנחנו חושבים האם ואיך לאמץ חתול חדש. הקודמת הגיעה אלינו מהרחוב ולכן היתה חתולה של בית ושל רחוב, אבל ברחוב היא איבדה חייה. חושבים הפעם לאמץ חתול כך שיהיה חתול בית. אבל חוששים שיהיה לו עצוב ובודד כיוון שבשגרה אנו שעות רבות מחוץ לבית.
- האם להעדר אפשרות לצאת יש השפעות על המצב רוח ואיכות החיים של החתול?
- האם אימוץ שני חתולים נותן מענה (גם אם חלקי) להיעדר האפשרות לצאת החוצה?
- האם גידול שני חתולים מעלה יותר אתגרים מאשר גידול חתול אחד?
- אם אנו מרגישים לא בשלים כרגע לשניים, האם אפשר להתחיל מלאמץ אחד ובהמשך לאמץ חתול נוסף, או שעדיף לאמץ מראש שניים שכבר מכירים ומסתדרים יחד?

תודה לכם

גורדיאן

New member
תשובות:

- לא. חתול יכול להיות מאושר לגמרי גם אם הוא לא יוצא אל החוץ. נכון שהסקרנות תמשוך אותו לזה אבל הוא יסתפק גם בחלון דרכו יוכל להביט במתרחש בחוץ.
- אימוץ שני חתולים אינו תחליף ליציאה ואין צורך למצוא תחליף ליציאה, הוא אמצעי להעסיק את החתול באינטרקציה בין-חתולית משעשעת מאוד לצופים ומעסיקה למדי לחתולים עצמם.
- לא. שני חתולים הם כמו חתול אחד, קצת יותר הוצאות וכפול אהבה.
- לאמץ מראש שניים זה קל יותר - בהסתייגות אחת והיא שזה לא אומר שהם לא ינהלו ביניהם תקופות של מערכת מסובכת של פוליטיקת חתולים עשירה בנשיפות זעם וכל השאר. לאמץ חתול נוסף זה קצת יותר מסובך אבל אפשרי. אני ממליץ על האפשרות של אימוץ זוג אבל אתם לכו עם מה שנוח לכם.

Yukita

Active member
מנהל
אנשים שונים יענו תשובות שונות

בגדול, יש סיבות טובות לגדל חתול בבית ולא בחוץ, במיוחד בסביבה עירונית. אם הסביבה שלכם לא בטוחה - עדיף בבית, ואם תדאגו שיהיה בבית מה שצריך - החתול יהיה בסדר גמור וממש לא יסבול. זאת תשובתי לאור נסיון של שנים עם חתולים שונים, בבית, בחוץ ובשילוב חוץ-פנים. כל אחת מהדרכים אפשריות, אבל כן - בחוץ יש הרבה יותר סיכוי שיקרה לחתול משהו בגיל יחסית צעיר.
&nbsp
בבית כמובן יש לדאוג לאפשרות תנועה: יש אנשים ששואלים בפורום איך מונעים עליה על משטחים שונים או אפילו על רהיטים. התשובה היא שאי אפשר לצפות מחתול שישאר על הרצפה, ולמען טובתו ושלוותו אפילו חובה לדאוג לאפשרויות טיפוס ותצפית: מדפים, רהיטים, אדני חלונות, או מתקנים כגון "עץ חתולים". חלונות יש לוודא שממוגנים עם רשת למניעת נפילות החוצה (ויש הרבה נפילות).
&nbsp
מבחינת אימוץ אחד או שניים, לחלוטין עדיף לאמץ שניים יחד. שני גורים יחד גדלים יחד כאחים וחברים טובים לכל חייהם. אם מאמצים אחד ובהמשך, אחרי כמה חודשים או שנה, מאמצים עוד אחד - יתכן שיסתדרו אבל גם יתכן שישרור רק שלום קר, כמעט תמיד יש תהליך הסתגלות משמעותי ולא תמיד נעים לאנשים שבבית. חתולים בוגרים על פי רוב לא מתלהבים מתוספות לטריטוריה שלהם ולא יודו לכם על כך, גם אם רובם בסוף יסתגלו ויסכימו לחלוק את המרחב עם חתול נוסף. גורים ישחקו יחד באופן טבעי וגם יעסיקו זה את זה בזמן שלא תהיו בבית. הם לא חייבים להיות ממש אחים, אם כי בדרך כלל נוח שהם בגילאים קרובים.
&nbsp
אם תאמצו רק אחד, עדיין תעשו מעשה טוב וממש לא צריך להילחץ. שניים - צדקה כפולה, ולא משא כזה כבד, כי באמת יש הרב דברים טובים בהעסקה ההדדית, אבל זו החלטה שלכם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אנ1נא

New member
אולי תאמצו את זוג הג'ינג'ים החמודים שלימבו תינוקות פרסם כאן?

וגם אני תומכת עקרונית באימוץ שניים, זה כיף גדול לראות אותם יחד כשהם חברים טובים, משחקים ומטפחים אחד את השני (כמעט מובטח שיתחברו כשהם מכירים בעודם צעירים יחסית). זה לא דורש יותר עבודה, רק מוסיף מעט עלות כמובן אבל חוץ מזה - אין חסרונות, רק יתרונות.

אלישבע777

Well-known member
נתנו לכם עצות מצויינות ! הוספתי גם מניסיוני

ראשית, תנחומי על מותה של חתולתכם האהובה. עכשו זה ממש הזמן לאמץ גור או בוגר חדש, זכר או נקבה, כדי שלא תתאבלו יותר מדי .
אין לי הרבה ניסיון באימוץ שניים, אבל ממעט הניסיון שיש לי בעניין הזה וגם מניסיון של חברה שאמצה ארבעה בזה אחר זה- הם מתרגלים ונעשים חברים טובים ומעסיקים זה את זה. מאידך , לא רק ההוצאות כפולות, גם הדאגות. אם אתם דאגנים מטבעכם, תאמצו תחילה חתול אחד ובהמשך תחליטו.

יש יתרונות לאמוץ גור קטן, כי הוא גדל בביתכם ולומד משחר ילדותו את סדר היום שלכם ומה מותר ומה אסור. חתול הוא חיה של הרגלים. אם לא מקנים לו הרגלים רצויים בגיל רך ביותר, יהיה קשה לשנות הרגלים שאינם רצויים לכם. אני למשל הרגלתי את החתול שלי מיומו הראשון אצלי ( גיל חודשיים), למגע באצבעות ולקיצוץ ציפורנים ולכן קל לי לקצץ אותן ( חתולים שונאים פעולה זו עד מאוד). החתול למד מהר מאוד לא לנשוך ולא לשרוט. לכן כדאי לאמץ גור בן 6 שבועות עד 8 שבעות, ולא פחות משישה שבועות שלא יהיה לו חסך אימהי, מה שיוצר בעיות התנהגות לפעמים. אני ממליצה לאמץ גור שנולד בקרבת בני אדם ורגיל למגע יד. מניסיון, גור שגדל בבית או בחצר במקום רגוע ומוגן, הוא בעל מזג טוב יותר. רבים לא יסכימו איתי בעניין הזה, אבל אני מציינת שזה מהניסיון שלי.
אפשר גם לאמץ בוגר ואפילו זקן, וגם זה מומלץ, כי אתם יכולים להתרשם מחתול מעוצב ולראות אם הוא מתאים לכם או לא. זו גם מצווה, כי אין דרישה לבוגרים נטושים ואומללים.
תבחרו לפי לבכם! כשאתם תראו את החתול, תדעו בלבכם על המקום - האם הוא שובה את לבכם ומתאים לכם!
חתול הוא חיה מתאימה מאוד לדירות עירוניות קטנות ! חתול לא צריך לצאת החוצה ומסתדר מצויין עם הבדידות. הם אוהבים להיות לבד ואוהבים להיות ביחד איתנו .תנו לחתול קופסת קרטון או ארון בגדים חשוך, ותראו כמה שעות הוא מתחבא שם...מתים על מקומות מוגנים, קטנים וחשוכים. כמובן שחתול שחי בבית, צריך הפעלה גופנית מדי יום. איני ממליצה לתת לחתול לצאת החוצה. בחוץ יש הרבה סכנות , אפילו בחצר מוגנת. אני איבדתי שני חתולים , עד שלמדתי שאסור לתת להם לצאת.
שיהיה לכם בהצלחה ושתפו אותנו בתמונות ובחוויות בפרורום!

nopharb

New member
תודה לכולם, ממשיכה לשאול :)

אנחנו עוד מתלבטים.

מצאנו חתולה שכרגע באומנה ומצאה חן בעינינו, אבל חוששים שאם תהיה לבד בבית יהיה לה עצוב. האפשרות לצאת היתה מקור תעסוקה מכובד עבור החתולה הקודמת שלנו. האם באמת יש דרכים לדאוג לחתול לתעסוקה בבית גם כשאנחנו לא נמצאים, ללא חתול נוסף?
מרחב תנועה יש, החתולה הקודמת הסתובבה בחופשיות והתכרבלה איתנו במיטה בלילות. אבל בכל זאת, אנחנו זוג צעיר, הדירה קטנה, אין המון רהיטים ואין המון מרחב.

ובנוגע לשניים- יש חתולה נוספת באומנה יחד עם החתולה שמצאה חן בעינינו והן כבר רגילות ומסתדרות אחת עם השנייה, לכן מתלבטים אולי לקחת את שתיהן. אבל שוב עניין הדירה הקטנה עולה, כי אין הרבה מרחב ואפילו מרגיש כרגע קצת מאתגר למצוא מקום נורמלי לשני ארגזי חול...
ובנוגע להוצאות שיעלו- הוצאות שגרתיות זה כפול אני מניחה. ולגבי טיפולים רפואיים- עם החתולה הקודמת רצנו הרבה לוטרינר כי היתה בחוץ וכל פעם חטפה דלקת/פטריות/תולעים וכו'... מה ההוצאות הרפואיות בדר"כ עבור חתולי בית? מה לקחת בחשבון?

שוב, תודה לכם.

Yukita

Active member
מנהל
אחזור ואענה

מבחינתי אין שום בעיה לגדל חתול בבית. יש כאלה שחושבים אחרת, אבל תכלס - יש המון חתולי בית שחיים עד גיל זקנה מופלגת בשלום ובשלווה: לדעתי הם לא היו מאריכים כך ימים לו היו אומללים. הנפש משפיעה על הגוף.
&nbsp
הם לא צריכים המון רהיטים וגם לא המון מקום. הם צריכים בעיקר אפשרות לטפס, להשקיף - ואת זה אפשר לתת להם בין בצורת התקנת מדפים פשוטים ובין בצורת השקעה בקנייה של מתקן מהסוג המכונה "עץ חתולים" - יש כל מיני דגמים וגדלים וצורות והרבה חתולים נהנים מהאפשרות לטפס עליהם, להשחיז עליהם ציפורניים וכו'. מתקן מתאים בשלב מוקדם גם יעזור לחתול לא לבחור בספה שלכם בתור המקום להשחזת ציפורניים. אחד האתרים באינטרנט המאפשרים לראות מבחר דגמים ישראליים הוא האתר של ליאור:
https://4mycat.wordpress.com/
&nbsp
באשר לארגזי חול, לשני חתולים בדרך כלל שמים ארגז חול אחד. אמנם "לפי הספר" או לפי המומלץ על ידי יועצי חתולים, צריך ארגזי חול כמספר החתולים + 1, מה שאומר שלחתול אחד צריך 2 ארגזי חול ולשניים צריך 3 ארגזים וכך הלאה, אבל האמת היא שלא פגשתי בית שממש מתנהל ככה אלא אם כן החלו בעיות מיוחדות שבגללן בחרו בדרך הזו. אצלי למשל יש 5 חתולים ו-3 ארגזי חול, שבמקרה שלנו רוב הזמן נמצאים במרפסת (יש דלת חתולים בין המרפסת לשאר הבית). כרגע בגלל הגשם ארגז חול אחד הוכנס הביתה והאחרים קיבלו מיגון נגד מים. כשיגמר הגשם - חוזרים למרפסת. כאמור במקרה שלכם ל-2 חתולים שחיים בשלום ביניהם לא אמורה להיות בעיה משמעותית עם ארגז אחד, שאותו מנקים פעם ביום (הכוונה לא להחלפת כל החול אלא לאיסוף הצרכים מחול מתגבש, עם כף מתאימה).
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

nopharb

New member
חזרתי לעדכן

בעקבות המענה כאן החלטנו לאמץ כרגע גורה אחת. משחקים איתה כל בוקר וערב, קנינו מתקן ומשחקים. אם בהמשך תיראה לנו עצובה נשקול לאמץ חבר נוסף, אך בינתיים (עבר שבוע מהאימוץ) זה נראה ממש בסדר.
תודה רבה לכם על העצות!
והנה תמונה של המתוקה :)

למעלה