התייעצות לגבי ביטוח רכב בקליפורניה

steve2017

New member
התייעצות לגבי ביטוח רכב בקליפורניה

שלום,

אשמח לעזרה בנושא ביטוח רכב .

אני מעוניין לנהוג על רכב בליס שלא בבעלותי.

להבנתי, צריך לרכוש ביטוח דרך אחת הסוכניות בארה''ב.

מסיבה כלשהי, מחשיבים אותי כנהג חדש.
הרשיון שלי מהארץ הונפק בשנת 2011 . לאחר שפג תוקף הונפק לי רשיון חדש בשנת 2015 ויתכן וזאת הסיבה שמחשיבים אותי כנהג חדש.

ההצעה שקיבלתי עומדת על 600 דולר בחודש לביטוח, מחיר גבוה ממש ולא סביר.

רציתי להתייעץ אתכם מה אפשר לעשות, מלבד להוציא רשיון של קליפורניה (שאני מתכוון להוציא השבוע) .
אין לי תאונות \ דוחות \ עבירות .

zuki3

New member
משרד התחבורע הישראלי

לפני כמה שנים משרד התחבורה הישראלי ניסה להוציא רישיון בנלאומי, שהרישיון הישראלי יעמוד בתקן הבנלאומי,
זה פשוט, כי יש תקן, רק צריך לקרוא אותו ולישם.
המטומטמים הצליחו להעתיק עם 10 טעויות.
אחת הטעויות הבעיתיות הוא, במקום שבו צריך להיות רשום השנה שבו קיבלת רישיון, כתוב השנה שבו הנפיקו לך את הכרטיס הספציפי, וככה כל נהגי ישראל לא יכולים להיות עם ותק נהיגה מעל 10 שנים.
גם אם אתה בן 50 עם 30 שנות ניסיון, אם הוציאו לך כרטיס לפני שנה, יש לך ותק של שנה.

לא מדוייק, מאחורי הכרטיס יש פירוט שנים

ברשיון שלי יש בגב הכרטיס פירוט שנים שבהם הוצאו הרשיונות השונים (רכב על פי השנה, בהקשר של אופנוע השנה בה הוצאתי רשיון לא מוגבל (A) היא השנה שמופיעה גם בשתי הקטגוריות האחרות)

ובלי קשר לזה, אני מתכוון לטוס עם רשיון נהיגה בינ״ל בתוקף, ולהוציא את הרשיון המקומי כמה שיותר מהר.

mayaes

New member
רישיון בקליפורניה

באמת צריך להוציא רישיון מקומי תוך 10 ימים? או שאפשר תקופה לנסוע עם הישראלי/ הבין לאומי

zuki3

New member
כן ולא

כן, תושב קליפורניה צריך להתחיל לנהוג עם רישיון מקומי תוך 10 ימים,
אין הגדרה חד משמעית מתי אתה נהפך להיות מוגדר כתושב קליפורניה,
גם אחרי שתעברו לקליפורניה, גם אם זה עם אזרחות אמריקאית, אתם לא תענו על אף הגדרה של תושב בחודשים הראשונים.
לכאורה, מי שלא קונה בית בקליפורניה, לא מבקש שכר לימוד של תושב, ולא נרשם לספר המצביעים, לא מוגדר כתושב, אבל אם אתם באים עם ילדים ורושמים אותם בהתחלה לבית ספר ציבורי, אתם ישר נהפכים לתושבים.
רוב האנשים לא מוציאים רישיון ישר בהתחלה, מצד שני רוב אותם אנשים לא מסתבכים עם החוק ותאונות, כך שקשה לדעת מה יקרה אם תגיעו למשפט.
"
New California Residents
When you become a California resident and you want to drive in California, you must apply for a California DL within 10 days. Residency is established in a variety of ways, including the following:
Being registered to vote in California elections.
Paying resident tuition at a California college or university.
Filing for a home owner’s property tax exemption.
Receiving any other privilege or benefit not ordinarily extended to nonresidents."

mayaes

New member
תודה רבה על התשובה

אנחנו באים עם ילדים שנרשמים לבית ספר ציבורי , בעלי והילדים אזרחים ואני בתהליך לקבלת GC , אני אחזור לראיון בשגרירות בירושלים ואז אחזור שוב עם ה GC , לפחות עד שאקבל GC אוכל לנהוג? (מפחדת לקחת את הסיכון של תאונה, חס וחלילה)

steve2017

New member
תודה, אז מה הפתרון?

מחשיבים אותי כנהג חדש וגובים ממני ביטוח של 500 דולר, שזה המון. בהשוואה שערכתי עם אחרים, זה לא מה שהם משלמים - למישהו יש איש קשר ?

אכן בדקתי מאחורי הרשיון ומופיע 2009, השאלה האם החוק בקליפורניה קובע שכאשר מגיעים מחו''ל - הנהג נחשב כחדש?

האם בעל הרכב לא יכול לעשות ביטוח שמאפשר לו פשוט לתת לנהגים עם רשיון בינלאומי לנהוג גם ?

תודה מראש.

costaet

New member
בדקת בפרוגרסיב? איזה רכב אתה מבטח?

אני שלמתי 200 דולר בחודש על ביטוח לרכב חדש שעולה כ25K$ דרך פרוגרסיב, אחרי מספר חודשים עברתי לAAA והמחיר ירד לכמעט חצי.
&nbsp
דבר שני, לגבי רשיון מקומי תוך 10 ימים, גם אם ממש אבל ממש תרצה להוציא רשיון נהיגה תוך 10 ימים, לא תצליח.
&nbsp
לגבי השאלה האחרונה שלך, לפחות מחברת הביטוח שלי, הביטוח שלי מכסה כל נהג שבא לי, כולל בעלי רשיון זר כל עוד אני מודיע על זה לחברת הביטוח מראש וכל עוד אותו תייר באמת תייר והגיעה לארה"ב לתקופה של עד חודש.

zivran250

New member
ביטוח רכב

נראה לי גבוה אבל חברות הביטוח משנות את החוקים כל הזמן. לא כל חברה מכירה בוותק שלך כנהג מארץ אחרת. חברות נותנות הנחות על דברים שונים (מקצוע, השכלה וכו'...) שווה לך לבדוק במספר חברות. FARMERS מכירים בוותק שלך כנהג ישראלי אבל כבר לא מבטחים מי שאין לו רישיון מקומי (אמריקאי). אם אתה רוצה תכתוב לי בפרטי ואני אתן לך פרטי קשר של סוכן ביטוח כאן. אפשר להוציא ביטוח לרכב שהוא לא בבעלותך.

למעלה