התייעצות לגבי בעיונת....

PUKA2012

New member
התייעצות לגבי בעיונת....

יש לי "חברה" מהלימודים- היינו חברות טובות במכינה ולאט לאט גיליתי שהיא ממש קרצייה ונודניקית אז עם הזמן ניסיתי להתרחק... הבעיה היא שאין לה מודעות עצמית והיא לא מבינה שאני לא רוצה קשר איתה (לא אמרתי לה את זה במפורשות, אבל אני נותנת לה מספיק סימנים.... לא עונה לה בכלל שהיא שולחת לי הודעות\ מתקשרת, הייתי מסתובבת עם בנות אחרות באוניברסיטה ולא מתקרבת אלייה ) הבעיה היא שלמרות שאני לא בקשר איתה, היא משום מה ממשיכה לחשוב שאני חברה שלה וממשיכה להתקשר אליי ולשלוח לי הודעות ולנסות ליצור איתי קשר. אני אובדת עצות מה לעשות, אני הבנתי שהקשר איתה לא בריא בשבילי ושאם אני רוצה לסיים את התואר בשפיות אני חייבת לתפוס ממנה מרחק רציני כי היא דבק ולא מניחה לי ואני סתם מתעצבנת ממנה והקשר הזה לא עושה לי טוב. בטח תגידו לי תדברי איתה הבעיה היא שאני לא מסוג האנשים שיבואו וישפכו את הלב... אני מאד ביישנית ולא רוצה לפגוע בה, מצד שני היא לא מבינה את הרמזים שכבר המון המון זמן נמצאים שם...
עוד מעט אני מתחילה שנה שלישית - שזאת שנה מאד מאד עמוסהההה והדבר היחידי שאני רוצה בשנה הזאת זה להתרכז בלימודים ושיהיה לי שקט ממנה, השאלה היא מה עושים ??

Hawkgirl

New member
הייתי בדיוק במצב שלך..

בכיתה יב' עם מישהי שעונה על כללללל התיאורים שכתבת.
אפילו אחרי סיום התיכון היא הייתה ממשיכה להציק לי בזמן הצבא. אומנם הורידה הילוך אבל דאגה כל פעם לשלוח לי הודעות ולנסות להשיג אותי.
בסופו של דבר קרה שחזרתי מהצבא וכשירדתי מהאוטובוס היא הופיעה לפניי ולא ידעתי איפה לקבור את עצמי.
תירצתי לה שהחלפתי טלפון ושאני עסוקה, כשהיא ביקשה את המס' טלפון אמרתי לה שאני לא זוכרת אותו עדיין ושתתן לי את הטלפון שלה.
כשחזרתי הבייתה בפאניקה וחרדה(ברצינות, ליטרלי חרדה, ההטרדה ממנה השפיעה עלי כבר ברמות קיצוניות) פשוט לקחתי את הטלפון של אמא שלי וסימסתי לה ממנו שאני לא מסוגלת לעמוד בדרישות שלה כחברה ומעדיפה שלא להמשיך בקשר שלנו יחד ומאחלת לה בהצלחה.
(כן, ממש נשמע כמו פרידה)

אין מה לעשות, לאנשים מהסוג הזה חייבים לומר את הדברים בצורה ברורה. אם לא ישירות אז בדרך כלשהי שהדברים יהיו ברורים.
אגב, סתם בשביל הפרוטוקול, חברות משותפות שלנו, שעדיין בקשר איתה היום, מספרות לי שהיא עדיין שואלת עליי ולמה ניתקתי איתה את הקשר כי היא לא מבינה......
לא ברור לי איך היא לא מבינה אחרי שכתבתי לה בצורה כל כך ברורה, אבל שוב - כשהבנאדם בלי שום מודעות עצמית כנראהשהוא גם יישאר ככה לנצח.

oromer

New member
מנהל
חברה שלא מבינה רמזים

לדעתי היא רוצה קשר רק בזמן הלימודים, כך שיהיה לזה סוף. שנה הבאה לא יהיה לה עינין לצור איתך קשר עם לא תשתפי פעולה. תראי יכול להיות שהיא לא מבינה איפה היא טועה. היא יודעת שהייתן חברות, ולא רבתן. מבחינתה אין סיבה לשינוי היחס כלפיה. בחברות, יכול להיות שצד אחד רוצה קשר יותר מהצד השני. לכן, הוא יוזם יותר, לוחץ יותר.
אני מבינה שזה מפריע לך, ואת רוצה שזה יפתר עכשיו. את לא רוצה לפגוע, וגם לא רוצה להיפגע. את יכולה לנסות לשמור על סוג של סטטוס קוו. אם תתקשר ואת לא עונה. את יכולה להגיד לה שאת עובדת ולכן אסור לך לדבר בטלפון בשעות העבודה. את יכולה להגיד לה שכשאת לומדת את שמה את הטלפון על שקט כדי שלא יפריע לך להתרכז. אין לך זמן לבלות איתה. כבר קבעת לצאת עם מישהו אחר. יש מספיק הסברים שהמפגש פנים מול פנים.

למעלה