התייעצות לגבי גני ילדים.

התייעצות לגבי גני ילדים.

בוקר טוב.
רוצה להתייעץ עם מנוסות ממני.
רקע: ילד ראשון בן שנה וחודש, הילד עם איחור התפתחותי ונמצא בטיפולים במכון להתפתחות הילד, הידרותרפיה ודיקור.
הוא זוחל גחון בלבד, עדיין לא מתיישב אבל יושב כשמושיבים אותו ויוצא לזחילה מישיבה. לאחרונה התחיל גם לעמוד בתמיכה כשהוא בישיבה.
העניין הוא שהוא ילד שצריך להפעיל אותו כל הזמן אחרת ישכב על הגב עם איזה צעצוע..
בספטמבר אני מתכננת להכניס אותו למסגרת הוא יהיה בן שנה וחמש בתקווה שמצבו ישתפר עד אז.
יש לי כרגע התלבטות לגבי 2 אופציות:
1. גן של ויצו שקיבלתי עליו המון המלצות טובות.
2. גן פרטי שגם עליו קיבלתי המלצה (ממישהי מפורום הורים לתינוקות).
ההתלבטות שלי היא רק בגלל זה שהוא עדיין לא מתקדם כבני גילו וצריך המון לעבוד איתו...
אשמח לעצות!

schlomitsmile

Member
מנהל
כמה ילדים וכמה אנשי צוות בכל אחד מהגנים? האם את מכירה את הממליצים?
לכל הורה הקריטריונים שלו להיות מרוצה או לא,
לכן כשמדובר על המלצות,
כדאי לדעת אם הקריטריונים של הממליץ דומים לשלך
ורלוונטיים לצרכי הילד שלך, לא רק הילד שלו

לגבי הגן הפרטי

אני לא מכירה את הממליצה אבל לפי מה שכתבה נשמע שזה ממש מתאים לי.
לגבי הגן של ויצו אני מכירה את 2 הממליצות, אבל כמו שכתבת הצרכים שלהם ושלי הם שונים, הם הכניסו לגן ילדים הולכים ואני מכניסה ילד שיש לו איחור התפתחותי ולכן חשוב לי יותר יחס אישי.
נראה לי שככל שאני חושבת (וגם אלך כמובן לבדוק) אני מעדיפה גן פרטי..
זה היתרונות של ההתייעצות.. חושבים בקול רם ואז מגיעים לתובנות.

rinamlo

New member
יש נהלים לגבי הצוות

כל גן שהוא מפוקח יש נהלים ברורים, כמות של ילדים ומספר צוות, כל קבוצת גיל משנה את היחס.
אצלנו בגן היה חשוב לי שיתנו דגש להמשך עבודה גם בגן, שישתפו פעולה ולשמחתי אכן כפי שהבטיחו קיימו.

schlomitsmile

Member
מנהל
הנהלים קובעים מה המינימום יתכן מצב שיהיו בגן יותר אנשי צוות ממה שהנהלים מחייבים.
מלבד זאת, במיוחד כשמדובר בילד שזקוק להרבה תשומת לב אישית
נראה לי חשוב לא רק היחס המספרי בין אנשי צוות לילדים,
אלא גם כמה ילדים יש.
כלומר פחות ילדים ופחות צוות עדיף על יותר ילדים אפילו אם יש גם יותר צוות.

rinamlo

New member
מה שקרוב

נותנת לך כיון חשיבה שונה, בתי גם מעוכבת התפתחות ואני הייתי בגן פרטי שהיה קרוב למקום עבודתי ומגוריי, כך שכאשר הייתי צריכה להוציא אותה לכל הטיפולים זה היה מאוד נוח וגמיש. לפי דעתי זה אחד השיקולים שאת צריכה לחשוב עליהם.
הגן הפרטי אומנם היה יותר יקר אך קרוב יותר

rinamlo

New member
אם כך

לכי לדבר עם הגננות, המטפלות תסבירי להם מה חשוב ואיך הם יכולים לעזור ולאחר מכן עם התשובות שיתנו לך משני הגנים תעשי חושבים.

רזאי

New member
אני הכנסתי לגן ילדה עם קשיים התפתחותיים.

באופן מפתיע, הגן שהתאים לה היה גן נעמ"ת עם המון ילדים.
פשוט בגלל האשיות של הגננת. היא שמה לב לילדה, דאגה להפעיל אותה, והכל עם המון אהבה. אנחנו חייבים המון מההתקדמות שלה לגננת. הקטנה אהבה אותה והתייחסה אליה כמו לסבתא.
וכמה מילות עידוד- הטיפולים עוזרים. הקטנה היום בכיתה א', ותלמידה מצטיינת. אומנם לא מצטיינת בספורט, אבל בהחלט בטווח הנורמלי.

את ממש מעודדת אותי!!

אני ממשיכה לחפש, אני יודעת שלילד שלי עם כל הקשיים שיש לו "מריח" אנשים ואני בוחנת אותו כי עדיין לא מצאתי..
אני מחפשת באמת גננת שיהיה אכפת לה כי הוא ילד שיכול לא לעשות עם עצמו כלום אם לא מפעילים אותו..
המשפט שכתבת שהיא אמנם לא מצטיינת בספורט אבל בטווח הנורמלי.. אני מייחלת לנורמלי הזה!!

שירהד1

Member
מנהל
עונה כמרפאה בעיסוק (וגם כאמא)-

הדבר החשוב ביותר הוא מי הגננת ומי צוות המטפלות. קריטי בעיניי שתקבעי פגישה עם הגננת. בשיחה עלייך יהיה להסביר לה בדיוק מהם קשיי הילד, אפילו להביא דו"חות מאנשי המקצוע שעובדים איתו, תשמעי ממנה האם יש לה ניסיון בתור גננת גם עם ילדים עם איחור התפתחותי, כיצד היא חושבת שיכולה לתרום להתפתחותו ולהתקדמותו של הילד. שימי לב במיוחד גם למקצועיות שלה, לידע שלה בתחום התפתחות הילד, וגם למידת האמפטיה שלה, למוטיבציה שלה ולרצון שלה לסייע ולקדם.
שאלי אותה על צוות המטפלות, על דרכי העברת האינפורמציה בינה לבין הצוות, על שיתוף הפעולה ביניהן.

שיהיה בהצלחה רבה!
שירה.

רזאי

New member
שיהיה בהצלחה.

את עכשיו בתקופה קשה, אבל תמיד תזכרי שבסוף- השיפור משמעותי. בנתיים, הכי חשוב, לשמוח בכל שיפור קטן ולראות בו סימן לבאות.

תודה! רשמתי אותו היום לגן..

את לא מבינה כמה המילים שלך מעודדות.. אנחנו ממש בתקופה קשה שהוא מתנגד לכל הטיפולים ולא מאפשר לתרגל אתו הרבה אבל דווקא היום כשנכנסנו לגן הוא עשה תנועות חדשות וכמו שאת אומרת כל שיפור קטן זה המון!
הגננת הייתה כל כך מקסימה ומבינה ועודדה אותי ואמרה לי שהוא ממש בכיוון לישיבה וזחילה ושהם עובדים עם הילדים וראיתי איך היא מפעילה אותו וזה חשוב כל כך..

רזאי

New member
נשמע שמצאת גננת טובה ומתאימה.

בעזרתה תוכלו להגיע להרבה הישגים בשנת הלימודים הבאה

למעלה