התייעצות לגבי ההריון

התייעצות לגבי ההריון

עכשיו בשבוע 33 ושמתי לב שאני מרובת פעילות רחמית מאז תחילת ההריון היו לי התכווצויות ברחם בהתחלה בעיקר בגלל ההנקה אבל בזמן האחרון כמעט מכל דבר: מהנקה כמובן, אם יש לי פיפי, אם אני מתאמצת פיזית (במיוחד עם המעבר דירה המתיש), אם אני שוכבת על הגב ןלפעמים סתם בקיצור אני עם התכווצויות כמעט כל היום וגם בלילה אבל פחות מה דעתכן? אני אמורה ללכת לבדוק את זה??

nubi

New member
אני הייתי הולכת לבדוק ../images/Emo13.gif

אם זה צירים מוקדמים?

mise

New member
בהריונות שלי

יש פעילות רחמית מאוד מאוד מוגברת, כבר מההתחלה. בהריון הראשון, בשליש הראשון היו לי בכלל ממש כאבי מחזור ובהמשך הם דמו יותר לצירים. אני לא בדקתי את זה בשום צורה. מאמץ פיזי מעודד התכווצויות ולכן רצוי לנוח. מעבר דירה אכן מתיש פיזית ונפשית ולא פלא שמביא עמו התכווצויות רחמיות. בהריון השני ההנקה גרמה לי פה ושם להתכווצויות, לא משהו יוצא מגדר הרגיל. מאוד עזרה לי בזמן הצירים האמיתיים, אני מאמינה שהיא קידמה לי את הלידה לפחות בחצי (אם הלידה היתה צריכה להיות 12 שעות - היא היתה 6), כי הנקתי במשך 3-4 השעות הראשונות של הלידה (לא רצוף). אם את רוצה לבדוק, אולי כדאי לעשות את זה במסגרת לא לחוצה או אצל רופא לא לחוץ וקונבנציונלי מדי.

לשמחתי הרופא שלי ממש לא לחוץ...

יש לי תור עוד שבועיים נראה לי שאז אשאל... ועוד דבר - גיסתי, בחורה צעירה ללא ילדים) העלתה רעיון מעניין שאולי זה דווקא יגרום לרחם להיות ממש חזק לקראת הלידה והצירים יהיו יותר יעילים יכוליות?

debby12

New member
מנהל
זה לא רק גיסתך חושבת ככה

בקורס הכנה ללידה שעשיתי (היפנו-בירת'ינג) ההסבר לפעילות רחמית היתה שככה הרחם מכין את עצמו לקראת משימת הלידה - כמו בשיר "יום שישי את יודעת" של בנזין - משחרר כיווצים ומותח קפיצים
<למרות שבעצם דווקא מתכווץ>

shirnir

New member
שבוע 33?../images/Emo2.gifעבר לי מהר ההריון שלך...

מה שלומך? ושלומכם? מזמן לא ראיתי אותך פה או שם
. מתגעגעת

vashti72

New member
גם אצלי הייתה פעילות יפה-משבוע 35

אני הייתי בודקת - אבל אני דאגנית מטבעי... בודקת ולא עושה עם זה כלום בטח.. המיילדת בזמנו באמת אמרה שזו דרך של הגוף להכין את עצמו. תראי אם זה לא מחמיר עם הזמן, אלא נשאר פעילות פחות או יותר קבועה (תדירות עוצמה וכד'), הייתי נזהרת מלעשות מאמצים גדולים, נחה הרבה ולא הולכת לרופא.

היום הגעתי לגבול - כל 5 - 10 דקות..

אז כבר קצת דאגתי וגם בן זוגי אז קפצנו למוקד נשים ברעננה שם "תיקתקו" לי מוניטור ובדיקת רופא ותוך שעה וחצי סיימתי שם עם אבחנה שהכל תקין ושכנראה ששכחתי לשתות היום
הרופא באותה הזדמנות מדד את הקטנצ'יק והעריך אותו ב2.130
זהו אני עכשיו יותר רגועה וזה מה שחשוב..

למעלה