התייעצות לגבי הוספת ראוטר\פתרון אלטרנטיבי.

Hugo Stiglitz

New member
התייעצות לגבי הוספת ראוטר\פתרון אלטרנטיבי.

היי,

אני מתגורר בבית 2 קומות, כרגע המודם של HOT נמצא בסמוך לארון החשמל בקומה 0, הראוטר נמצא בקומה 1 כאשר בניהם מחובר כבל RJ45 - מהמודם ל WAN בנתב.

עכשיו נוצר מצב שאני רוצה לחבר ציוד נוסף בקומה 0 בצורה קווית.
מה הפתרון האופטימלי לזה ?

1. אני יכול להוריד את הנתב לקומה 0 בסמוך למודם - זול וחסכוני, אך רוב המשתמשים האלחוטיים יושבים בקומה 1 ולכן הקליטה תפגע.

2. הוספת נתב בקומה 0 שיקבל WAN ישירות מהמודם, דרך אחת מיציאות הLAN להזין את הראוטר בקומה 1. בקומה העליונה יש נתב 1043nd. במידה ואחליט שאני מוסיף נתב, האם אני חייב לרכוש נתב שישתמש באותם תקנים בדיוק(N?) ? (מאמין שאפעיל את יכולת הויירלס של שניהם כדי לשפר את הקליטה בבית, על הדרך).

3. יש לכם רעיון נוסף ?

תודה רבה,
הוגו.

cheif

Member
מנהל
על פני פתרון 2 הוא עדיף

אתה רוכש נתב נוסף (לא משנה הדגם) ומחבר אותו למודם של HOT כמו כל ראוטר סטנדרטי.
את הכבל שמגיע מהמודם ל-1043 למעלה אתה מחבר לנתב החדש שאתה רוכש. את ה-1043 הקיים אתה מגדיר לפי הפרק האחרון של המדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm
&nbsp
בפועל מה שקורה הוא שהנתב החדש הופך להיות הנתב "הראשי" של הבית וה-1043 לנקודת גישה.

Hugo Stiglitz

New member
שאלה נוספת .

תודה רבה על התשובה.
שאלה נוספת - אם ארצה לשדרג את קליטת הויירלס בבית באותה הפעימה - האם אני חייב נתב התומך בדיוק באותם תקנים ? או שאני יכול לרכוש גם נתב מתקדם יותר (AC?) ולהשתמש גם ביכולת האלחוטית שלו במקביל לנתב הקיים ? (כמובן, הנתב בקומה למעלה יקונפג כAP וכו', מכיר את הפרוצדורה).

cheif

Member
מנהל
אין חובה כזו

כיוון שהנתבים מחוברים אחד לשני בכבל, אין צורך שהם יהיו זהים וגם אין צורך שהם יתנכו באותם תקנים או יהיו מאותו יצרן. מבחינתך זו אולי אפילו הזדמנות "לשדרג" את הנתב הראשי של הבית, תוך שאתה הופך את הנתב הקיים בקומה העליונה לנקודת גישה.

למעלה