התייעצות לגבי הכלבה

danakama10

New member
התייעצות לגבי הכלבה

החמודה כבר כמעט בת שנה ובימים האחרונים היא ממש שונאת את איזור השינה שלה.
מהרגע שהיא הגיעה אלינו תחמנו עבורה מתחם שסגור בשער ובתוך המתחם יש כלוב. בכלוב (קרייט) יש לה מזרון עבה ומאוד נוח. הכלוב תמיד פתוח. היא סגורה במתחם רק בלילה וכשאנחנו לא בבית.
עד לפני כמה ימים היא מאוד מאוד אהבה את הכלוב שלה. במשך היום וכמובן בלילה היתה נכנסת אליו כשהיא עייפה, ובבוקר בכלל היה אתגר להוציא אותה משם כי היה לה כל כך נוח שם.
בארבעת הימים האחרונים קרה משהו. במשך היום ובלילה היא לא נכנסת לכלוב. היא נרדמת על אחד משני המזרונים שלה שנמצאים בסלון ובמטבח, וכשאני אומרת לה go to bed, ממש רואים שהיא לא רוצה. בסוף היא נכנסת למתחם בחוסר רצון, לא נכנסת לכלוב, ופשוט יושבת או נשכבת על הריצפה. היא לא מייללת או משמיעה קולות אבל גם לא נרדמת, פשוט מסתכלת סביבה (אני מציצה עליה ממצלמת אבטחה). בסוף אנחנו פותחים לה את המתחם והיא מיד מזנקת החוצה ורצה לאחד מהמזרונים האחרים שלה. זה מה שקרה בשלושה מתוך ארבעת הלילות האחרונים. אתמול החלטנו שלא בודקים מה איתה, ובבוקר ראינו אותה ישנה בכלוב, אבל כשפתחנו את שער המתחם היא מיד זינקה החוצה. היום בדקתי ואחרי שעה נשברתי ופתחתי לה את השער כשראיתי שלמרות שהיא כל כך עייפה היא לא עוצמת עין.
בדקנו את הכלוב ששום דבר לא מפריע, וגם המזרון נראה בסדר גמור. היא אוכלת כרגיל ועליזה כרגיל ואין שום שינוי לאחרונה ושום דבר שיכול לרמז מה הבעיה.
למרות שאנחנו לא סוגרים את הכלוב חשוב לי שהיא תמשיך לישון בו כדי שלא יהיה לה קשה כשהיא הולכת לפנסיון (שם בלילה הם בכלוב סגור).
עיצות?

danakama10

New member
שכחתי לציין שלא ברור

אם היא פתאום לא אוהבת רק את הכלוב או בכלל את כל המתחם. שמנו לה את המזרון מחוץ לכלוב, התיישבה שם דקה וירדה. שמנו לה אחד מהמזרונים האחרים, התיישבה עליו ליותר זמן, אבל גם אותו זנחה ועברה לאיזור שהכי רחוק מהשער.
במתחם יש לה גם את השתיה והאוכל, והיא ממשיכה ללכת לשם לשתות ולאכול בלי בעיה.

Boston Guy

New member
אצלנו הכלב נודד בעקבות הטמפרטורה...

ודווקא בעיקבות הקור, ולא בעיקבות החום... עכשיו בחורף הוא יורד ל MUD ROOM ושוכב ליד הדלת של הבית - כשבחוץ הטמפרטורה כרגע היא 14 מעלות פרנהייט. הטמפרטורה בנקודה שבה הוא כרגע שוכב היא מתחת ל 60 מעלות.

כשממש קר בחוץ (מתחת לאפס פרנהייט) הוא לרוב יעלה מפלס וישרוץ בחדר המשפחה, שם יש לו מיטה משלו.

דרך אגב: אני לא יודע על איזה זן כלב את מדברת, אבל כלב בגודל "בינוני" כמו לברדור רטריוור בגיל שנה זה כבר כלב בוגר - זה כבר ממש לא גור.
כלבים קטנים יותר נחשבים לבוגרים אפילו מוקדם יותר מזה.
אלא אם כן היא שייכת לאחד הגזעים הענקיים (דני ענק, אייריש וולפהאונד, סן ברנארד וכיוצ"ב) - היא כבר לא תינוקת, ולא צריך לדאוג לכך ש"היא עייפה אבל לא נרדמת".

danakama10

New member
תודה בוסטון

כיוון מעניין. לא היה שום שינוי במזגן לאחרונה (זה עובד על תוכנית קבועה), אבל אולי ננסה להוריד קצת את הטמפרטורות. ואולי באמת פשוט נאפשר לה לישון היכן שהיא רוצה מבלי לחשוש יותר מדי מפיתוח פחד מהקרייט.
ולגבי הדאגה על עייפה ולא נרדמת... פשוט כאב לי הלב עליה לראות שהיא כנראה חוששת ממשהו או לא נוח לה ממשהו עד כדי כך שהיא אפילו לא ישנה בשעות הקטנות של הלילה...

זה הכל עיניין של אופנה

פעם, בימי הילדות שלי, ציפורים או אוגרים גרו בכלוב, דגים שחו באקווריום וכלבים גרו במלונה בחצר או שרצו על הספה בסלון והיו פשוט חלק מהמשפחה. בשנים האחרונות, בגלל שלאנשים יש דברים יותר עדינים ויקרים בבית, שהם לא רוצים שהכלב יאכל, ובגלל שלאנשים יותר קשה עם חינוך לניקיון וצרכים בחוץ, בגלל שאנחנו לא מוציאים את הכלבים למספיק טיולים, אז התפתחה מנטאליות ה"קרייט", וחס וחלילה אל תקראי לזה כלוב כי זה נורא מעליב את אלו שדוגלים בשיטה הזאת.

אז אצלנו זה ככה...

כשנונה (הלברדורית) הגיעה אלינו היא היתה בת 4 והגיעה ממשפחה עם ילדים. ביום שבו הגיעה שמנו מזרן כלבים בפינת האוכל (שהייתה מרכז הבית) ושיחקנו איתה שם, והיא הייתה מאושרת. בערב, כשהילדים הלכו לישון בחדר שלהם, היא עלתה אחריהם וישנה על השטיח ליד המיטה שלהם. למחרת הוספנו גם מיטת כלבים לחדר הילדים והיא נעה בחופשיות בין המיטות שלה, ובחרה תמיד להיות איפה ששאר בני הבית היו, ובמיוחד איפה שהילדים היו. אסרנו עליה להכנס לחדר השינה שלנו (ההורים) או לעלות על המיטות והיא כיבדה את זה ואף פעם לא עברה על הכלל הזה. לעומת זאת היה קשה מאוד לשכנע אותה לא לעלות על הספה בסלון ובסוף ויתרנו והרשנו לה. כשזיגי הגיע הוא היה גור צעיר אבל גדול (הוא היה בן 12 שבועות אבל היה כבר בערך בגודל של נונה). הכנו לו מראש קרייט והוא סירב להכנס אליו, אחרי שעה שבה הוא צררח שם (למרות המשחקים והחטיפים והשמיכה הנוחה, ולמרות שנשארנו לידו ואירחנו לו חברה) החלטנו שאין לנו כוח להתמודד עם הבכי שלו וויתרנו. בגלל שהוא הציק לנונה, שכבר היתה זקנה, ורצינו להפריד בינהם בשביל שהיא תוכל לנוח מהפגע הרע והצעיר מלא המרץ, אז תחמנו אותו באיזור פינת האוכל והמטבח עם שערי תינוקות בכניסה לחדרים האלה. כשהיה בערך בן שנתיים (אחרי שנונה נפטרה ואחרי שהוא גמר ללעוס את כל הכיסאות בפינת האוכל), הורדנו את השערים והיום הוא חופשי לנוע כרצונו בבית כשגם עליו חל החוק שאסור לו להכנס לחדר השינה שלנו ואסור לו לעלות על המיטות בבית, גם הוא, כמו נונה, שכנע אותנו לוותר לו על הספה בסלון, וגם הוא שורץ עליה לפעמים, אבל מכבד מאוד את החוקים האחרים.

למרות שהוא לא תחום בבית, אין לו בעיה להיות תחום כשהוא מגיע לשהייה בפנסיון, הריח שם שונה מהריח בבית והאווירה שונה, והוא מקבל על עצמו את כללי המקום בלי בעיה ובשימחה נכנס שם ל"חדר" שלו.

אני מכירה הרבה בעלי כלבים נפלאים שמגדלים את הכלבים שלהם בכלובים, אני לא כל כך מבינה את הגישה הזאת, ואני נהנת לישון בשקט כשאני יודעת שאם גנב יכנס חלילה לבית באמצע הלילה, אז יגיע אליו יצור גדול ושעיר, וגם אם כל מה שהוא יעשה זה רק להטביע אותו ברוק מהליקוקים שלו, זה בכל זאת יפריח את נשמתו של הגנב ויעיר אותנו.

במחינתי אין יתרון לתחום כלב בוגר, ובהנחה שהצלחתם לגמול אותה מצרכים והיא נקיה, אז אני לא רואה שום יתרון לתחימה הזאת. היא תלמד לנוח במקומות אחרים בבית.

danakama10

New member
נכון

גם אני גדלתי עם כלבים ומעולם לא היה להם קרייט או פינה משלהם. הם ישנו על השטיחים שבבית, ועל הספות "כשלא ידענו" (כל בוקר כשהיו שומעים מישהו מתחיל לרדת, מיד שמענו אותם יורדים מהספות ומקבלים את פנינו בתמימות רבה...).

אני דווקא ממש אוהבת את העובדה שיש קרייט ואיזור תחום. דבר ראשון מהלילה הראשון שלה אצלנו היא התאהבה בקרייט ותמיד אהבה להיות שם כך שלא היתה בעיית הסתגלות. הכלוב היה סגור בלילות רק במשך כשבועיים, עד שנוכחנו שהיא שולטת לחלוטין בצרכים (היא באמת מתוקה - הגיעה אלינו בגיל חודשיים וחצי והיתה לה רק תאונה אחת בבית). זה גם נוח כשצריך לסגור אותה לזמן מה (נניח כשהמנקות שוטפות את הריצפה או כשמגיע חבר של הילדים שמפחד מכלבים). ומעבר לזה, לכלבה זה היה גם מעולה עד לאחרונה, זו היתה הפינה השקטה שלה, לשם הלכה כשרצתה את השקט שלה כשרצתה לישון או כשנמאס לה לשחק עם הילדים ולהם עוד לא נמאס...
אבל באמת כנראה שלא שווה להתעקש על זה אם לה לא נוח מאיזשהי סיבה. היא כלבה טובה וממושמעת ויודעת שאסור לה לעלות על הספות ועל השטיח, ובסך הכל באמת אין סיבה שהיא תהיה סגורה במתחם בלילות או כשאנחנו לא בבית (למרות שגם היא רק תכשכש במרץ ותלקק פורץ פוטנציאלי כך שגם תועלת לא תצא מכך...). אני מקווה שכמו שאצלכם, זה לא ייצור אצלה בעיה כשנצטרך שוב לשים אותה בפנסיון (כל הפנסיונים כאן דרשו מבחן קבלה, שכלל גם לראות אם היא מרגישה נוח בקרייט).

לא לבלבל בין כלוב לבין "מקום"

אצלנו אין כלוב, אבל יש בבית שני "מקומות" שבהם הכלב אוכל חטיפים ונמצא שם כששולחים אותו לשם. אם יבוא ילד שיפחד מכלבים, אז הכלב יודע שכשהוא מקבל הוראה ללכת למקום הוא צריך ללכת לשם.
במקומך הייתי משאירה את הכלוב פתוח וממשיכה להשתמש בו כ"מקום", אם היא אהבה אותו עד עכשיו אז יש מצב שזאת תקופה והיא תאהב אותו שוב. אולי כדאי לייצר בבית עוד "מקום" כאלטרנטיבה לכלוב.

לגבי הפנסיון, גם אצלנו יש מבחן לפני ששמים כלב בפנסיון, אבל נראה לי שהוא יודע יפה שלבית יש כללים מסויימים ולמקום הזה יש כללים אחרים. אני שולחת לו תמיד צעצוע אהוב מהבית לפנסיון ואולי זה עוזר לו לעשות את החיבור בין הכליאה שם ל"מקום" בבית.

debby12

New member
מנהל
רק לגבי הפנסיון....

יש לנו 2 כלבות כפרעליהן
אבל אין לנו ומעולם לא היה לנו כלוב לכלב (אגב, זו הפעם הראשונה שאני שמה לב ששתי המילים האלה חולקות את אותו השורש בעברית. מעניין אם יש קשר. ואיך זה קשור ל"כליבה" ו"חוט מכלב" משיעור מלאכה - הרי שאלה לרוביק רוזנטל אהובי). אז אני לא מבינה בזה כלום.

לא ידעתי שיש "מבחני כניסה" לפנסיון. כי גם בפנסיון אנחנו לא משתמשים. לנו בד"כ יש או-פר או שכנה שדואגים להם בעודם שוהים בבית. אבל כמה מחברינו ושכנינו משתמשים בדוגי וייקי או רובר (אני רואה שהם התאחדו עכשיו)

הרעיון הוא שהכלב/ה שוהים בבית של מישהו שרוצה לעשות קצת כסף מדוג סיטינג. הרבה פעמים אלה פנסיונרים חביבים שיש להם כלב או שניים משלהם ממילא. זה הרבה הרבה יותר כיף ונעים לכלב - כולל חצר להשתולל/לשחק בה ועוד איזה כלב-שניים לחברה. והם בד"כ שולחים קצת תמונות מהטלפון מדי פעם שבהם אפשר לראות את הכלב שלך משחק ונהנה.

וגם - אם זה הולך טוב אז אותו אדם יכול להיות ה"קבוע" שלכם והכלב שלכם כבר יכיר את החיות שלו וכו' - שלוות נפש לכולם - גם לכם וגם לכלב.

הנה קישור לאתר שלהם

https://dogvacay.com

danakama10

New member
תודה רבה לשתיכן

באמת המליצו לי כאן גם על דוג סיטרים שונים. לי פנסיון מרגיש יותר בטוח, אבל אולי שווה להתעניין קצת יותר לעומק.
בינתיים מסתמן שיש לנו רוטינה חדשה, הכלבה ישנה על אחד מהמזרונים מחוץ למתחם כשאנחנו הולכים לישון, ובבוקר אנחנו מוצאים אותה נוחרת בכלוב שלה.

KallaGLP

New member
גם אני לא לגמרי מבינה את הקטע עם הכלוב,

אלא כשמדובר בפתרון לבעיות ספציפיות, כמו חינוך לצרכים או בעיות התנהגות מסוימות. הכלב שלנו, למשל, מעולם לא בילה בכלוב בבית כי לא הייתה שום בעיה שבגללה היינו צריכים להשתמש בכלוב. הוא כלב רגוע וממושמע והגיע אלינו בשלב כשכבר לא היה צורך בחינוך לצרכים, מניעת לעיסת חפצים וכד' (וגם אילו היה מגיע בשלב הזה, לא בטוח כלל שהיינו בוחרים דווקא בכלוב ככלי עזר חינוכי).
הוא יודע שמותר להימצא רק בקומת הכניסה, ואסור לו לעלות או לרדת במדרגות בתוך הבית. הוא התרגל לכך עוד בארץ, כשהיו לנו 2 מפלסים והרגלנו אותו להישאר במפלס התחתון כי בעליון היה מתחם החתולים ולא רצינו שתהיה לו גישה למזון שלהם. אך מבחינתו זה נתפס כנראה לא רק כאיסור לעלות במדרגות בתוך הבית, אלא גם כאיסור לרדת, וכשבקליפורניה החזקנו אותו במפלס העליון דווקא, כי הוא היה המרכזי והחתולים היו בתחתון, הוא אפילו לא ניסה לרדת. וכך גם כשעברנו לבית הנוכחי - הוא מתייחס למדרגות, בין אם עולות או יורדות, כאל משהו לגמרי מחוץ לתחום. על ספות הוא לא עולה בכלל, ויש לו מיטה בחדר של הבן (כי הוא היחיד שישן בקומה הזאת, לעומת הבתים הקודמים שבהם ישן בחדר השינה שלנו כי הוא היחיד שהיה בקומת הכניסה), שלפעמים הוא ישן בה, אך רוב הזמן פשוט רובץ איפה שבא לו ברחבי קומת הכניסה או על הדק בחוץ.
לא ניסינו מעולם לתחום אותו, אבל כשהיה חייב להיכנס לכלוב לצורך הטיסה או אצל הווטרינר, לא עשה שום בעיות עם זה. כעיקרון, אם אנחנו נוסעים, אנחנו תמיד מעדיפים שמישהו יבוא אלינו הביתה ויטפל בכלב, בחתולים ובצמחים - זה עדיף מבחינתנו מאשר אופציית הפנסיון בכל מקרה.
באופן אישי, כלוב זה גם משהו שלא הייתי רוצה לראות אצלי בסלון, כי זה לא בדיוק חפץ שמקשט את הבית וסביר שהיה מפריע לי אסתטית וגם תופס המון מקום, בייחוד לאור העובדה שמדובר בכלוב של כלב ענק, אך זה כבר עניין אישי שלי ובטח לא שיקול עבור אחרים.
בכל אופן, על פי הגישה שאני מכירה, כלוב זה לא עניין טריוויאלי ואפילו מומלץ שמי שאינו מומחה לכך ירגיל את הכלב לכלוב בעזרת מאלף כדי למנוע בעיות וטראומות.
אישית, ברור לי שאצלכם עניין ההרגלה הראשונית כבר לא רלוונטי כי הכלבה רגילה כבר לכלוב ואף אהבה ואוהבת אותו במשך רוב הזמן, אבל עדיין אני חושבת שאם לפתע היחס שלה השתנה, אם באמת חשוב לכם שהיא תמשיך או תחזור להתייחס לכלוב בצורה חיובית, לא כדאי להכריח אותה להיכנס אליו בניגוד לרצונה, ואם תמשיך להתנגד - עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום התנהגות ואילוף כלבים. אך אם זה לא כזה חשוב לכם, כפי שמסתמן, אז פשוט הניחו לה ותנו לה לבחור אם ומתי להשתמש בכלוב. לדעתי אם יהיה צורך להשאירה בפנסיון, העובדה שאינה ישנה בבית בכלוב לא תגרום לבעיות. אך לדעתי בכל מקרה עדיף דוג סיטר בבית.

danakama10

New member
לגבי הקרייט

כלבים מתוכנתים לאהוב מקומות קטנים וחשוכים, שם הם מרגישים בטוחים. כשיש להם קרייט מכוסה, זה למעשה ה den שלהם.

KallaGLP

New member
זה נכון בתיאוריה, בפועל זה לא תמיד עובד ככה,

ויש כלבים ששונאים להיות בכלוב, במיוחד אם ההרגלה לא הייתה נכונה (שזה כנראה לא המקרה אצלכם).

למעלה