יש פער זמנים גדול בין ילדותך לבין ילדותי ולכן אני עדיין זוכרת שהג'לי המקורי דרש זמן מה, לפחות שעה, עד שנקרש ויותר מזה עד שנקרש מספיק כדי להוות ציפוי של עוגה למשל. רק בשנות השישים של המאה הקודמת, הפתיעה חברת אוסם עם ג'לי בזק ששולט כאן בשוק, והוא נקרש מהר מאד. נשאלת השאלה מה סוג הג'לי הקיים אצלכם. האם הוא מסוג הבזק שיש בישראל, או ג'לי מהסוג של פעם שלא ממהר להיקרש. לדעתי, אם פעלת בדיוק לפי ההוראות שעל הקופסה, ייתכן שיש תקלה במוצר.הי
זוכרות את הג׳לי של הילדות? יש לי איזה רעיון שרוצה להכין עם זה. הכנתי לפי ההוראות שעל הקופסה והוספתי שתי כוסות מים רותחים וערבבתי . הבעיה למרות שכבר עבר לילה במקרר הג׳לי עדיין נוזלי. מה עשיתי לא נכון? יש טיפים?
בדיוק חשבתי על כך שבטח כיום ברוב העולם יש רק ג'לי בזק. לא?תודה. לא ראיתי פה את המוצר של אוסם אבל אולי אבדוק בחנות נוספת. אנסה עם קופסה חדשה ...
לא מותק שלי, יש ברוב העולם ג'לי רגיל בהחלט, צריך רק לדעת להכין אותו. ואסור עם מים רותחים רק מים שהצטננו מעט אחרי הרתיחה כי מים רותחים הורסים את הג'לי.בדיוק חשבתי על כך שבטח כיום ברוב העולם יש רק ג'לי בזק. לא?
אני תמיד שמה מים רותחים, ככתוב בהוראות ההכנה, וזה תמיד יוצא מוצלח.הי מיכל. קראתי את הסיפור שלך. הרשי לי ללמד אותך משהו חשוב מאוד ואת כל מי שקורא כאן כדי לדעת בפעם הבאה. ג'לי לעולם לא לבשל במים רותחים או לערבב במים רותחים, כי הם הורסים את הג'לי בתור ג'לי. הוא מאבד את האלסטיות שלו ולא ניקרש. להרתיח את המים ולצנן אותם מעט שלא יהיו יותר הטמפרטורה של 100°. כי אחרת לעולם לא יהיה לך ג'לי. זאת הבעיה היחידה שלך בסיפור. וכדי לתקן את המעוות. החזיקי בבית שקיות ג'לטין ללא טעם שניתן לערבב עם מים פושרים ולהוסיף לג'לי העקשן שלא ניקרש, ערבבי היטב עם מה שכבר הכנת (לא להוסיף הרבה מים. קיראי על גבי שקית הג'לי הנייטראלי לאיזה כמות מים הוא מתאים וחשבי את כמות המים שהיכנסת בג'לי הקודם ולפי זה הוסיפי מים חמים לג'לי הנייטראלי ערבבי אותו היטב עד שנמס והוסיפי לתערובת שיש לך. את בטח תצטרכי בין 2 ל3 שקיות ג'לי. ולזכור: לעולם לא מים רותחים עם ג'לי.
בהחלט אנסה למרות שהתגובה של אורני סוברת אחרת... חשבתי שאני הולכת על משהו הכי פשוט ומסתבר שהסתבכתי בגדולהי מיכל. קראתי את הסיפור שלך. הרשי לי ללמד אותך משהו חשוב מאוד ואת כל מי שקורא כאן כדי לדעת בפעם הבאה. ג'לי לעולם לא לבשל במים רותחים או לערבב במים רותחים, כי הם הורסים את הג'לי בתור ג'לי. הוא מאבד את האלסטיות שלו ולא ניקרש. להרתיח את המים ולצנן אותם מעט שלא יהיו יותר הטמפרטורה של 100°. כי אחרת לעולם לא יהיה לך ג'לי. זאת הבעיה היחידה שלך בסיפור. וכדי לתקן את המעוות. החזיקי בבית שקיות ג'לטין ללא טעם שניתן לערבב עם מים פושרים ולהוסיף לג'לי העקשן שלא ניקרש, ערבבי היטב עם מה שכבר הכנת (לא להוסיף הרבה מים. קיראי על גבי שקית הג'לי הנייטראלי לאיזה כמות מים הוא מתאים וחשבי את כמות המים שהיכנסת בג'לי הקודם ולפי זה הוסיפי מים חמים לג'לי הנייטראלי ערבבי אותו היטב עד שנמס והוסיפי לתערובת שיש לך. את בטח תצטרכי בין 2 ל3 שקיות ג'לי. ולזכור: לעולם לא מים רותחים עם ג'לי.
זה באמת פשוט. נראה לי שקרתה איזו תקלה או שזה לא ג'לי בזק. כתוב על האריזה רותחים ואני לא מכירה מישהו שמכין עם פחות חם מאשר רותח. הילדים שלי מאד אהבו ג'לי בכל שנות ילדותם ותמיד הכנתי כך. רותח.בהחלט אנסה למרות שהתגובה של אורני סוברת אחרת... חשבתי שאני הולכת על משהו הכי פשוט ומסתבר שהסתבכתי בגדול![]()
סוף טוב - הכול טוב. תודה על העדכון.אזעקת שווא. הכנתי עם חבילה חדשה עם מים רותחים והתמצק להפליא ! הידד![]()
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.