התייעצות לגבי המשך תהליך GC DV2018

ron1222

New member
נא לעבור לניק קבוע

לאורחים מותר רק לפתוח שרשורים עם שאלות. מי שמנוסה מספיק על מנת לענות ולתרום, וזה חשוב לכולם, צריך לעבור לניק קבוע על פי כללי הפורום.
 

doronf65

New member
מנהל
אנא עבור לניק קבוע, כללי הניקים נמצאים בצד שמאל

 

shaniki22

New member
התייעצות לגבי המשך תהליך GC DV2018


שלום לכל חברי הפורום הנפלא הזה :)
התיעצות קטנה-
אני ובן זוגי רוצים להמשיך בתהליך של הויזה, השאלה שלי היא האם זה מאסט להיעזר בגורמים חיצוניים כמו עו"ד לענייני הגירה או חברות למיניהם שעוזרים בתהליך (דוגמת מאסטר ויזה), ת'כלס למיטב הבנתנו כל העזרה מתבטאת בהגשת הטפסים וב"הוראות" בשלב הראיון..האם זה מהווה הצדקה למחיר האסטרונומי הנדרש מאיתנו? האם יש אנשים בקהל שעשו את זה לגמרי לבדם והצליחו לשרוד ולהגיע עד הלום ולספק לנו רשמים על התהליך?

**חשוב לציין כי אני ובן זוגי ללא רקע/עבר פלילי, שנינו משכילים ועל פניו לא נראה שישנה בעייתיות שתוכל למנוע מאיתנו "לעשות את זה לבד", יתר על כן אנחנו קוראים *המון* ומעודכנים כל הזמן באתרים הרשמיים של השגרירות על התהליךוכל מה שנדרש
**קראנו בדרופבוקס ומצאנו דברים ישנים, נשמח אם יש אנשים שיוכלו לספר מהניסיון שלהם האם הם עשו את זה לבד ובדיעבד האם הם חושבים שצריך להיעזר בגורמים חיצוניים או שהיו עושים זאת שוב לבד?
תודה לכם אנשים טובים, מי ייתן והקארמה תחזור אליכם :)
 

rita2109

New member
מנסה קצת לעזור

קודם כל השאלה האם אתם מגידים את הטפסים כזוג נשוי או לא? כי אם לא זה שונה.
במידה ואתם נשואים וכמו שכתבת על פניו הכל נראה תקין אין שום סיבה שבעולם היעזר בחברות חיצוניות שאכן כל מה שהם עושות זה למלא את הטפסים.
אני עשיתי את זה לבד...שרדתי ואני גרה בארהב כבר מעל שנה.
 

ilanvag

New member
הכי חשוב - המספר שלכם בהגרלה הוא ריאלי?

היו פה רבים בעבר שעשו את זה לבד. אם אתם משכילים, ולא מפחיד אתכם לקרוא מסמכים באנגלית ולמלא אחר ההוראות, וגם אין לכם שום שלדים/בעיות, אז לא צריכה להיות בעיה.
&nbsp
אגב, רק בשביל הסקרנות - מה זה "מחיר אסטרונומי" שמבקשים מכם?
 

shaniki22

New member
תשובתי אלייך

המספר שלי הוא בסביבות ה7,200, זה מספר ריאלי בעינייך?

ולגבי המחיר האסטרונומי- היו כאלו שביקשו 4,000, היו כאילו שביקשו 3,000, העניין הוא שזה לא ריאלי עבורי בעיקר בגלל שזה נטו מילוי מסמכים והכנה לראיון, ובמילא התשלום הוא בנפרד על אגרות, בדיקת רופא ותרגום מסמכים, אז מה הערך המוסף של אותם ארגונים חיצוניים, זה השאלה שלי?
תודה מראש על התגובה :)
 

ilanvag

New member
לגבי המספר - אם מדובר ב-7200 מתוך אסיה (קידומת AS),

אז לא בטוח שזה ריאלי. גוללי מטה בעמוד הזה, בדיוק עניתי לפני כמה שעות למישהו אחר, שהמספר שלו הוא סביב 12,000. לצערי, אם אני קורא נכון את הטבלאות, אז גם הוא וגם אתם לא עם מספרים מאוד ריאליים...

הנה לינק ישיר לתגובה:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/456/182191810/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%97%D7%95%60%60%D7%9C/%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA[/URL]

לגבי המחיר - השאלה שלי נבעה מסקרנות, אבל התשובה שלך קצת מדאיגה אותי, ואסביר בפסקאות הבאות. ראשית, ולמען הסר ספק - אם אתם דוברי אנגלית ברמה גבוהה, ומסוגלים לקרוא הנחיות ולפעול לפיהן במדויק, אז לא צריכה להיות לכם שום בעיה למלא את הטפסים בעצמכם.

ועכשיו, בנוגע ל"אסטרונומיות" של המחיר - אם מה שביקשו מכם זה 3000-4000 *דולר*, אזי אכן מדובר במחיר גבוה למדי. אבל מאחר ובארץ כבר לא נהוג לנקוב במחירים בדולרים, אלא בשקלים; ומאחר ואני מניח שהמחיר המבוקש היה 3000-4000 *שקל*, אז זה מעלה אצלי כמה מחשבות:
1. ראשית, זהו סכום נמוך במושגים אמריקניים (אלף דולר), עבור טיפול בהליך הגרין קארד. גם במושגים ישראלים, עד כמה שאני מבין (בהשוואה לעורכי דין אחרים), זה לא בהכרח סכום גבוה. אבל מה שעוד יותר חשוב -
2. אם זהו "מחיר אסטרונומי" בעינייך, אז יש לי חשש כבד שאין לכם מושג לגבי עלויות המעבר לארה"ב אשר יעמדו בפניכם. ובנוסף, אני לא יודע האם יש לכם ראייה ריאלית לגבי התהליך כולו, והעלויות הכרוכות בו (שהן באמת גבוהות - פי הרבה מהסכום שציינת).

אז ממש בקצרה, הן עבורך (את עושה רושם של בחורה נבונה), והן עבור קוראים אחרים פה בפורום. האם ברור לך שאת צריכה סכום של מינימום 20-30 אלף *דולר* (כלומר בסביבות 100 אלף שקל, ואפילו יותר), במזומן ביד, בשביל שאת ובן-זוגך תוכלו לעבור לארה"ב?

אני לא מדבר רק על הוכחת יכולת כלכלית לקונסול - זה מובן מאליו.
אני מדבר על עלויות המעבר עצמן, פלוס כמה חודשים של מחיה בארה"ב והתאקלמות - עד שתמצאו עבודה ותוכלו להתחיל לכלכל את עצמכם. חשבתם איך וממה אתם חיים בארה"ב למשך תקופה של לפחות 6 חודשים בהתחלה בלי שום הכנסות (וחצי שנה זו הערכה אופטימית), שזה אומר לשלם שכ"ד, הוצאות מגורים אחרות (חשמל, גז), תקשורת, תחבורה, אוכל, ביגוד, ביטוח בריאות, ועוד ועוד - עד שלפחות אחד מכם יעבוד ויכניס מספיק כסף כדי לפרנס אתכם?
(למי שיש משפחה או חברים טובים בארה"ב, שהוא יכול להיות אצלם עד למציאת עבודה; והמקום בו גרים החברים גם מתאים מבחינת חיפוש עבודה - אחד שכזה יוכל לחסוך הרבה כסף. אבל להרבה אנשים אין נקודת נחיתה שכזו... ובהתאם למקום הספציפי בארה"ב שאליו עוברים, גם 20-30 אלף דולר זה ממש לא הרבה כסף עבור חצי שנה במקום חדש, ללא שום הכנסה...)

אגב, אותם 6 חודשים זה בהנחה ויש לפחות לאחד מכם מקצוע מבוקש ו"קל להסבה" לארה"ב, כמו למשל מקצוע טכני בתחום ההיי-טק. גם אז, ייקח כמה חודשים טובים למצוא עבודה (כל תהליך החיפוש, ראיונות, וכדומה). אבל אם המקצועות שלכם הם יותר כלליים, בתחום של צווארון לבן, אז זו יכולה להיות תקופה גם (הרבה?) יותר ארוכה.

בבקשה הביני שאני לא מנסה לתקוף אותך פה, אלא רק לתת לך תמונה אמיתית וריאלית של עלות המעבר לארה"ב, עבור *זוג צעיר ללא ילדים* (כאשר יש ילדים בסיפור, העלות יכולה לקפוץ בצורה משמעותית).

בהצלחה
 

shaniki22

New member
תשובה

ראשית, תודה על תגובתך המפורטת מאוד, מעריכה את זה ממש! :)
שנית, כמובן שדנו בעלויות שציינת וזה משהו שאנחנו מוכנים לקחת בחשבון.
לצערי, אתה צודק והמקצועות שלנו לא כאלו נדרשים, לא הייטק ולא קרוב לזה.. (בן זוגי כלכלן ובתואר שני ללימודי סטטיסטיקה ואני -משאבי אנוש) אז ככה שההתאקלמות בטח לא תהיה קלה, ובזה אתה צודק.
לגבי המספר, אני מנסה לשמור על אופטימיות

ואחדד רק שכשדיברתי על *עלויות אסטרונומיות* הכוונה שלי היתה ביחס לכך שכל תהליך הליווי כולל רק מילוי טפסים, והכנה קצרה לריאיון. כל התשלומים האחרים שהם אגרות, רופא ותרגום הם עצמאיים, לכן התייחסתי לעלות פר תמורה ל"אגרה", וזה לדעתי מה שאסטרונומי.
שוב מעריכה את תשובתך המפורטת, תודה רבה:)
 

ilanvag

New member
בואי לא נרתום את העגלה לפני הסוסים...


קודם כל, אני מקווה שאני טועה בהבנה שלי את המספרים; או אולי חלוקת הוויזות בין האזורים השונים תהיה שונה ב-2018. הגרלת הגרין קארד זה לא תחום מומחיות שלי, יש פה מבינים גדולים ממני בפורום, אז אולי הם יודעים.
&nbsp
היה ותעברו את המשוכה הזו, ותקבלו גרין קארדים - נדבר אז וננסה לעזור לכם. קודם כל תגישו את כל הטפסים, ותקוו לטוב.
 

rita2109

New member
אולי עוד לא הכל אבוד מבחינת המספר קייס

אם אני זוכרת נכון מבחינת לקרוא את הטבלה של המספרים ואחרי שהצצתי במספרים שנקבעו לויזות אזי לחודש אפריל כל מי שהמספר שלו היה מתחת ל5,500 היה אמור לקבל זימון לראיון. לחודש מאי אני רואה current...שזה אומר שהמספרים ממשיכים להתקדם ואין הגבלהעד למספר מסוים.
 

Johns84

New member
באתי לפזר קצת אופטימיות ולהכניס דברים לפרופורציות

היי, לא גרתי בארה"ב אפילו דקה, אבל זה לא מונע ממני לכתוב כמה דברים.

אופטימיות:

דבר ראשון, הקייס נאמבר שלך מאוד ריאלי. ב 2015 אסיה נעצרה על 7650, ב 2016 כל מספרי התיקים יכלו לגשת לריאיון. ב 2017, תציצי בתמונה שצירפתי, בדיוק כמו 2016, כל הקייס נאמברס Current. אני מזהה פה מגמה ויכול להעריך שהסיכויים לא רעים בכלל.

פרופורציות:

ה 21 ליוני הוא היום הארוך בשנה. ביום הזה אטוס בכיוון אחד לסן פרנסיסקו. בשבועיים הראשונים אשהה בדירה עם בעלת בית נחמדה בשם אריקה מברקלי. אין לי מושג מה יקרה אחרי שבועיים, איפה אגור או אעבוד. בחצי השנה האחרונה שולח קו"ח בראבק למשרות רלוונטיות. לראשונה השבוע, ה Flow לא נתקע, כי יכול לקבוע ריאיונות On site, ולא להתפשר על שיחת סקייפ שהם בד"כ לא מוכנים אליה (לפחות לא לכאלה שהם Entry level Software Engineer).

זה לא יהיה פשוט בכלל. בתסריט הגרוע ביותר, 5 חודשים ללא הכנסה בפריסקו זאת משאבת כספים אימתנית. אבל צריך לקחת דברים בפרופורציות. אם מתכוננים כמה שיותר, חוסכים שקלים לימים קשים ובאים בגישה חיובית, אתם יכולים להזיז הרים.

ואת כל "כאפת-ההגירה" הזאת, אתם עוברים כזוג. דמייני שהיית עושה את זה לבד :)

משפט אחד לגבי שכירת שירותי עו"ד. בפעם הקודמת כתבתי לך תגובה מפורטת על התהליך (הערך בויקיפדיה"הגרלת הגרין קארד" זמין כל הזמן). כתוב שם במפורש ומציין שוב, אם האנגלית שלך סבירה, אין סיבה לשלם סכומים מטורפים. ואם לא מבינים מילה, גוגל טרנסלייט סוגר את הפינה.

באופן כללי, לא חייבים לדבר אנגלית ברמת שפת אם, ולא חייבים יותר מ 200,000 שקלים לזוג בשנה הראשונה, גם במקום הכי יקר בארה"ב.

צריך פשוט לרצות את זה מאוד ולהתחיל לעשות.

 

KallaGLP

New member
כל הכבוד על האופטימיות, אבל:

1. לטעמי הודעתך מנוסחת בנימה של "תקשיבו לבעל ניסיון, אם אני הצלחתי, כולם יכולים", כשבפועל עוד אין לך ניסיון כלל.
2. המקצוע שלך למיטב הבנתי הוא מהנדס תוכנה, מקצוע מבוקש בארה"ב, ובמיוחד בבירת ההייטק העולמית, וזה לא המצב של שניהם.
3. זה שאתה מגיע לבד אומר שיהיו לך משמעותית פחות הוצאות ויותר גמישות (למשל לחלוק שכר דירה עם שותף), וזה כשיש לך גם משמעותית יותר סיכוי ליהנות מהכנסה גבוהה יותר תוך זמן קצר יותר.
4. יש אנשים שעבורם 200,000 ש"ח זה הון עצום ואולי אפילו בלתי מושג, במיוחד אם אין להם עבודה ועתידם אינו מובטח, ואילו מפיך נשמע כאילו זה סכום של מה בכך שכל אחד יכול לגייס ולהוציא בקלות מהכיס.
אני כמובן לא טוענת שלא צריך או אי אפשר להיות אופטימיים ולנסות, ובתקווה גם להצליח, אלא שסגנון הודעתך לטעמי מטעה ומבוסס לא על עובדות או ניסיון, אלא על הנחות וספקולציות המוצגות כעובדות (ושאני מאחלת שאכן יהפכו לעובדות, אבל הן עדיין לא...).
 
למעלה