לגבי המספר - אם מדובר ב-7200 מתוך אסיה (קידומת AS),
אז לא בטוח שזה ריאלי. גוללי מטה בעמוד הזה, בדיוק עניתי לפני כמה שעות למישהו אחר, שהמספר שלו הוא סביב 12,000. לצערי, אם אני קורא נכון את הטבלאות, אז גם הוא וגם אתם לא עם מספרים מאוד ריאליים...
הנה לינק ישיר לתגובה:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/456/182191810/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%97%D7%95%60%60%D7%9C/%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA[/URL]
לגבי המחיר - השאלה שלי נבעה מסקרנות, אבל התשובה שלך קצת מדאיגה אותי, ואסביר בפסקאות הבאות. ראשית, ולמען הסר ספק - אם אתם דוברי אנגלית ברמה גבוהה, ומסוגלים לקרוא הנחיות ולפעול לפיהן במדויק, אז לא צריכה להיות לכם שום בעיה למלא את הטפסים בעצמכם.
ועכשיו, בנוגע ל"אסטרונומיות" של המחיר - אם מה שביקשו מכם זה 3000-4000 *דולר*, אזי אכן מדובר במחיר גבוה למדי. אבל מאחר ובארץ כבר לא נהוג לנקוב במחירים בדולרים, אלא בשקלים; ומאחר ואני מניח שהמחיר המבוקש היה 3000-4000 *שקל*, אז זה מעלה אצלי כמה מחשבות:
1. ראשית, זהו סכום נמוך במושגים אמריקניים (אלף דולר), עבור טיפול בהליך הגרין קארד. גם במושגים ישראלים, עד כמה שאני מבין (בהשוואה לעורכי דין אחרים), זה לא בהכרח סכום גבוה. אבל מה שעוד יותר חשוב -
2. אם זהו "מחיר אסטרונומי" בעינייך, אז יש לי חשש כבד שאין לכם מושג לגבי עלויות המעבר לארה"ב אשר יעמדו בפניכם. ובנוסף, אני לא יודע האם יש לכם ראייה ריאלית לגבי התהליך כולו, והעלויות הכרוכות בו (שהן באמת גבוהות - פי הרבה מהסכום שציינת).
אז ממש בקצרה, הן עבורך (את עושה רושם של בחורה נבונה), והן עבור קוראים אחרים פה בפורום. האם ברור לך שאת צריכה סכום של מינימום 20-30 אלף *דולר* (כלומר בסביבות 100 אלף שקל, ואפילו יותר), במזומן ביד, בשביל שאת ובן-זוגך תוכלו לעבור לארה"ב?
אני לא מדבר רק על הוכחת יכולת כלכלית לקונסול - זה מובן מאליו.
אני מדבר על עלויות המעבר עצמן, פלוס כמה חודשים של מחיה בארה"ב והתאקלמות - עד שתמצאו עבודה ותוכלו להתחיל לכלכל את עצמכם. חשבתם איך וממה אתם חיים בארה"ב למשך תקופה של לפחות 6 חודשים בהתחלה בלי שום הכנסות (וחצי שנה זו הערכה אופטימית), שזה אומר לשלם שכ"ד, הוצאות מגורים אחרות (חשמל, גז), תקשורת, תחבורה, אוכל, ביגוד, ביטוח בריאות, ועוד ועוד - עד שלפחות אחד מכם יעבוד ויכניס מספיק כסף כדי לפרנס אתכם?
(למי שיש משפחה או חברים טובים בארה"ב, שהוא יכול להיות אצלם עד למציאת עבודה; והמקום בו גרים החברים גם מתאים מבחינת חיפוש עבודה - אחד שכזה יוכל לחסוך הרבה כסף. אבל להרבה אנשים אין נקודת נחיתה שכזו... ובהתאם למקום הספציפי בארה"ב שאליו עוברים, גם 20-30 אלף דולר זה ממש לא הרבה כסף עבור חצי שנה במקום חדש, ללא שום הכנסה...)
אגב, אותם 6 חודשים זה בהנחה ויש לפחות לאחד מכם מקצוע מבוקש ו"קל להסבה" לארה"ב, כמו למשל מקצוע טכני בתחום ההיי-טק. גם אז, ייקח כמה חודשים טובים למצוא עבודה (כל תהליך החיפוש, ראיונות, וכדומה). אבל אם המקצועות שלכם הם יותר כלליים, בתחום של צווארון לבן, אז זו יכולה להיות תקופה גם (הרבה?) יותר ארוכה.
בבקשה הביני שאני לא מנסה לתקוף אותך פה, אלא רק לתת לך תמונה אמיתית וריאלית של עלות המעבר לארה"ב, עבור *זוג צעיר ללא ילדים* (כאשר יש ילדים בסיפור, העלות יכולה לקפוץ בצורה משמעותית).
בהצלחה